כיכר הבשר והמוזיקה

במסעדת כינור בכיכר שנפתחה עכשיו במדרחוב נחלת השבעה בירושלים אפשר לאכול בשר בסיסי שעשוי מחומרי גלם איכותים ותוך כדי לצפות בהופעות מתחלפות. להרגיש כמו בפיאצה איטלקית

"אנחנו מסעדת גריל בר בשרים , אבל מאוד מאוד איכותית , מה שמיוחד פה זה ההתייחסות לחומרי הגלם, התפריט הוא די פשוט, אין פה שום דבר מיוחד שלא ראו בירושלים קודם לכן  אבל כשיש לך מוצר איכותי אתה לא צריך להיות הכי יצירתי בשביל לעשות משהו מדהים" כך אומר השף קובי קטני, מנהל המטבח במסעדת כינור בכיכר שנפתחה לאחרונה בירושלים.

" אנחנו מיישנים את הבשר בעצמנו עובדים עם תנור ספרדי מיוחד בשם ג'וספר הממולא בפחמים ונחשב ללהיט חדש, ההתייחסות שלנו לבשר היא מהטופ שאפשר, הכי שאנחנו יכולים", הוא מוסיף.

"כינור בכיכר" נפתחה לפני כשלושה שבועות, היא משתרעת על שטח של כ- 200 מ"ר עם כ- 200 מקומות ישיבה ולפי תיאורו של שף המסעדה ומנהל המטבח קובי קטני, נראה שהמיקום שלה לא היה יכול להיות מוצלח יותר : מסעדת 'כינור בכיכר' הינה חלק מקומפלקס 'כיכר המוזיקה' החדש והמרהיב במדרחוב נחלת שבעה בירושלים, בכיכר המוזיקה שבמרכזה יש בה ובכל יום מהשנה 12:00 בצהריים ועד 24:00 בלילה מתקיימות הופעות חיות המתחלפות כל שעה של להקות, זמרים ואמנים שונים.

"הרחבה נראית כמו פיאצה איטלקית עם מזרקה, מסביב בתי עסק בתחום המזון  וזה מדהים בעיני, הכיסאות מרוכזים מול הבמה כך שלמעשה המבלים יושבים, אוכלים ורואים הופעה חיה והכל באווירה מאוד קלילה, צעירה ונעימה". המסעדה מיועדת לכל סוגי הקהל לדבריו, מצעירים בני 18 ועד בוגרים בני 70 , מכל המעמדות שכן המחירים בתפריט ממוצעים לגמרי, לא גבוהים או נמוכים מדי.

אסדו שש שעות-דניאל לילה

התפריט ב'כינור בכיכר' מבוסס על מנות גריל של בשרים מובחרים צלויים בתנור ג'וספר חדיש, דגים טריים, מגוון סלטים רעננים, ממרכיבים עונתיים ולחמים חמים הנאפים לכל סועד, במיוחד, בטאבון. המסעדה מחולקת לשני חללים שונים המאפשרים מגוון של אפשרויות בילוי שונות. בחלל המרכזי בקומת הכניסה, קיימים 100 מקומות ישיבה עם כסאות בהתאמה אישית וספות יוקרתיות, בר משקאות רחב ומרהיב עם מיטב מותגי האלכוהול המובילים בעולם, בירות מקומיות ומיובאות מהחבית, וקפה של חברת 'וריניאנו'  מבית הקלייה הוותיק ביותר באיטליה.

בנוסף בחלל הפנימי טאבון אבן שיובא במיוחד מארץ המגף, ועמדת אירוח. בחלל החיצוני ברחבת כיכר המוזיקה, כ-100 מקומות ישיבה הפונים לרחבה המרכזית של 'כיכר המוזיקה' ולבמת ההופעות. היושבים בחוץ יוכלו ליהנות מצפייה בהופעות החיות המתקיימות במתחם לאורך כל ימות השבוע, כמו גם מארוחה באוויר הירושלמי.

על העיצוב ב'כינור בכיכר' אמונה האדירכלית סברין זיטמן, אשר השתמשה בשילובי צבעים מעוררי תיאבון, המשדרים נועם, רוך ושלווה, בגוונים של ורוד פוקסיה, חום ולבן, לצד שילוב חומרים היוצרים מראה יוקרתי ותחושה אלגנטית וביניהם עור, בד, משטחי פרקט מעץ ושיש. על קירות המסעדה והחללים בה מוצבים כינורות שונים, על קיר הבר תצלומי ענק של כינורות.

השף קובי קטני, בעל ניסיון קולינרי עשיר, כיהן במשך עשור כשף הראשי במסעדות, Chez Olivier, ו Middle Brighton Bath מהמצליחות בעיר מלבורן אוסטרליה ושנתיים כשף הראשי של מסעדת 'מוזה בהר'. "הרעיון מאחורי כינור בכיכר הוא ליצור מסעדת גריל בשרית המעניקה לסועדים חוויה קולינרית איכותית הנותנת תמורה מלאה למחיר. לסועדים בכינור בכיכר יוגשו אך ורק סלטים טריים מירקות עונתיים הנחתכים במקום ופיתות טריות וחמות הנאפות במיוחד לכל שולחן, ללא תוספת תשלום, בשרים, ודגים מהנתחים הטובים, המובחרים והטריים ביותר. לצד החוויה הקולינרית בכינור בכיכר אפשר להאזין להופעה טובה של מוזיקה חיה, בכל ימות השבוע, ליהנות מארוחה רומנטית, אינטימית ולערוך אירועים שמחים ומושקעים" אומר שף קובי קטני.

 

תגובות

להשאיר תגובה