במרחק שעתיים נסיעה מירושלים נמצאת פנינה אמיתית לחובבי הבשר, כמוני. מסעדת "בית הצייד" היא קודם כל חוויה תרבותית, ואחר כך- חוויה קולינרית. כבר מהכניסה למסעדה אתה מרגיש שנכנסת למסבאה בשנות ה-40 בארצות הברית (כשבחוץ, כמה מתאים למצב כיום, מלחמות בוקרים). העץ במרכז המסעדה, התמונות האותנטיות, ראשי הצבאים וג'ו קוקר ברקע, משווים אווירה אמריקאית אותנטיות מאוד. אבל בעלי המקום מיד מחזירים אותנו לארץ ישראל, למזרח התיכון.

באשיר ו-ווסים סלימאן הם צמד אחים שגדל בג'יש (גוש חלב) והקים יחד לפני 8 שנים את "בית הצייד". שניהם ציידים בנשמה, וטיילו בכל העולם. לא בכדי יש לשניהם ידע מטורף על בשר ואוכל בכללי, ובתוך זה גם תודעת שירות גבוהה.

אזהרת אלרגנים! כשבאנו להתיישב, ראיתי על הרצפה קליפות בוטנים. הכורדיה שבי, שגדלה על שיטות הניקיון הגדולות בהיסטוריה המשפחתית, הזדעזעה לרגע, אבל אז הבהיר לי ווסים כי זה מה שנהוג במסעדה: לקלף בוטנים ולזרוק על הרצפה. כשהפרטנר שלי לארוחה העז לזרוק חצי בוטן על השולחן, הוא קיבל נזיפה בהומור "לא ללכלך". חשוב לציין שמלבד הרצפה, כחלק מהקונספט, כל השאר היה נקי מאוד ומעורר תיאבון.


תחילה, הוגש לנו יין לבן (לבקשתנו) –יין בוטיק, פרייבט לייבל של המסעדה שיוצר בתהליך ידני ביקב הר זמר בדישון, בליווי היינן ובעל היקב עופר גדסי שאף מגדל כרמים בדישון. היין יוצר בשיטה מסורתית מזני ענבים אדומים: בלנד מזני סירה,קברנה סוביניון, מרלו וברברה. ולבנים זניים כמו: ויונייה, ובלנד של רוזה מזני ברברה, מרלו וסירה. היינות האדומים התיישנו בחביות עץ אלון למשך 12 ו – 14 חודשים. מחירי היינות נעים בין 130-225 ₪ לבקבוק.
התפריט של המסעדה יחסית חדש ומציע סלטים חדשים, מנות ביניים ונתחי בשר פרימיום בשיטת צלייה, יישון ועישון מיוחדים. אנחנו התחלנו עם סלט ירקות מרענן בליווי טחינה מעולה ומיקס אגוזים ושקדים קלופים מעל.

לאחר מכן המשכנו לצ'וריסוס בשר בקר משובח שמכינים במקום עם רוטב צ'ימיצ'ורי מעל. ניסינו גם את העראיס שהוגש בצורה מאוד אסתטית לעין- עם טחינה ופיסטוקים מעל. שתי המנות היו טעימות מאוד, ולמי שלא רעב במיוחד, מספיקות לגמרי לארוחת צהריים.
הכלה האמיתית של האירוע הגיעה בצורה מאוד מרשימה: אסאדו מעושן, שעבר עישון של 14 שעות, והגיע על פתיליה מיוחדת, דלוקה, עם שום וצ'ימיצ'ורי. הטעמים של הבשר היו מדוייקים, הבשר עצמו היה טרי מאוד והתענגנו ממש על המנה כולה. מדובר במנה מתחלפת שנעה בין 80-200 ש"ח.

שנייה לפני הקינוח טעמנו 3 סוגי סטייקים שהיו לא פחות ממושלמים: פיקיניה, פילה ואנטריקוט. מדובר בנתחי בשר משובחים ורכים מאוד- שפשוט נהנינו מכל ביס. זה המקום לציין כי המקום לא כשר, אבל לא מוגש בו חזיר או פירות ים, והבשרים לא נעשים בחמאה. כלומר, מי שלא מקפיד, אבל רוצה בכל זאת לשמור על מידת כשרות מסוימת, כמוני, יכול להיות רגוע ב"בית הצייד".

המקום מציע גם קינוחים, כולם חלביים. אני מודה שלא טעמתי בעצמי, בגלל ענייני ההפרדה בין חלב ובשר, אבל חברי טעם את עוגת הסולת והקרם עם הפיסטוקים ואמר שמדובר בקינוח מושלם, טעים ומרענן (למרות כל מה שאכלנו, הוא כמעט חיסל את הקינוח וזה אומר הכל…).

בשורה התחתונה, מדובר במקום שהוא חוויה, אוכל טוב, המחירים מצויינים והשירות לעילא ולעילא. מומלץ מאוד.
בית הצייד: https://hunterhouse.click2eat.co.il/


