לשוחרי האומנות וגם למי שמחפש דרך לא שגרתית להעביר ערב – אז הנה המלצה : בתקופה זו מציגים בתי הספר לאומנות את פירות הביכורים של הבוגרים שמסיימים את התואר. פשוט לעבור בין המחלקות לראות מה הרוח הנושבת מהדור הבא של האומנים. אתמול התקיימה תערוכת הבוגרים של בית הספר לאומנות 'בצלאל' במשכנו החדש והמרהיב בלב ירושלים הנה על קצה המזלג טעימה של ארבע בוגרים ובוגרות (מתוך משהו כמו 400 מסיימים)
רוזה רחלי פיירמן (31) האישה בבגדי אדום. יצרה מיצג מרגש בשם 'גילוי וכיסוי של הלב' (על משקל המאמר הקנוני של ביאליק 'גילוי וכיסוי בלשון') שכולל מעין תפאורת סלון ביתי בצבעי אדום עז ("אדום צבע החיים וצבע המוות") ובו היא "שמה את לבי על השולחן". עם ספר עב כרס בכריכת קטיפה אדומה שמכיל עשרות צילומים של לב שהולך ונעלם ושוב מתמלא כאשר מריצים את הדפים במהירות: "בניתי מקום ממשי לכל המקומות החבויים בתוכי שלא התקבלו והושתקו. עכשיו יש לי מקום לספר את הסיפור של הלב שלי".
האומן השני הוא עבד אל קאדר (23) שסיים תואר במחלקה לעיצוב אופנה. את עבודת הגמר שלו הקדיש לאביו ז"ל – עמאר שנפטר בטרם עת ממגפת הקורונה: "עיצבתי קולקציה של בגדים שעשויה סריגים שמזכירים לי את עבודתו של אבי שהיה חשמלאי". הבגדים הם גם מחווה לתרבות הערבית המסורתית (עבד נולד וגדל בטייבה).
עוד אמנית מיוחדת היא אופיר קרדס מהמחלקה לצורפות ואופנה. קרדס יצרה נעלי עקב בהשראת חרקים : "עברתי תאונה קשה לפני שנתיים במהלך הלימודים והייתי בשיקום כמה חודשים כך שכל הזמן חשבתי על היכולת של חרקים לעבור במהירות מטמורפוזה".
האומן האחרון הוא מתן שמאי (31) בוגר המחלקה לקרמיקה וזכוכית שיצר מעין משפכים מחומרים ממוחזרים. היריעות הצבעוניות שנראות במבט ראשוני עם חוטי סריגה הם למעשה עיבוד ומחזור מחדש של שקיות קניות של רשתות שיווק כמו רמי לוי ומקס סטוק שעברו עיבוד. שמאי החל לסרוג קצת לפני שירותי הצבאי כחייל קרבי בנח"ל. הוא שרד את 'צוק איתן' ובין אימונים ושמירה בגבולות הוא היה סורג להנאתו כובעים וצעיפים לחברים שלו במחלקה. נוסף לזאת הוא עובד במקלט לנערים ונערות חסרי עורף משפחתי.