דווקא בתקופה לחוצה כזו החליטו 150 תלמידים נורבגים לבקר בסיור לימודי מיוחד בירושלים
אין ספק שבימים אלו, בירת ישראל שינתה את פניה בעקבות גל הטרור שפקד אותה, אך בזמן שההורים הירושלמים חרדים לחיי ילדיהם ובקושי מאפשרים להם לצאת מהבתים, יש כאלה שטסו אלפי קילומטרים רק כדי לבקר ולטייל בעיר העתיקה.
מה- 6 עד ה- 20 באוקטובר הגיעו לירושלים היישר 150 תלמידים מנורבגיה, לביקור בן שלושה שבועות. התלמידים שהתארחו במלון "רמת רחל" בירושלים, הגיעו לארץ מטעם תוכנית חינוכית שכלולה בבית ספר הנוצרי, קדם האקדמאי:NORDHORDLAND FOLK HIGH SCHOOL .
לדברי יוני סגל, המדריך שליווה את התלמידים במשך השהות שלהם בארץ, בתחילת הטיול התלמידים עברו יום עיון שאליו יצאו שני אוטובוסים. אוטובוס אחד נסע לבית ספר תיכון יהודי, שם התלמידים בילו חצי יום ובאותו זמן האוטובוס השני נסע לתיכון מוסלמי ולאחר מכן האוטובוסים התחלפו. "התלמידים נפגשו בבית ספר אחד עם ערבים ובבית הספר השני עם יהודים", אומר סגל.
התלמידים, שנמצאים לאחר סיום התיכון ולפני האוניברסיטה, שהו בירושלים למשך כחמישה ימים, (לאחר שהייה של חמישה ימים בטבריה והצפון, בדרך ללילה בחווה בדואית בנגב ושבוע באילת). מטרת הטיול העיקרית היא להכיר את ישראל, היסטורית, דתית, מדינית ופיזית, על-ידי ביקור אתרים, כאשר בכל ערב ישנה פעילות קבוצתית חינוכית בה הם משתפים אחד את השני בחוויות היום שעברו. הקבוצה דנה בנושאים רבים כמו הסכסוך הישראלי-פלסטיני והתלמידים הביעו עמדות שונות מההתרשמות שלהם בביקור בארץ.
"התחלנו את הטיול בעמק הירדן, לאחר מכן עברנו ביריחו ואז הגענו לירושלים, לצערנו כאשר הגענו לעיר התחיל כל הבלגן", ממשיך סגל.
"אני ושני המדריכים הנוספים שהיו שם הרגשנו מאוד לא נעים, אך בשביל התלמידים זה לא היה כל כך נורא כי הם באו לפה לחופש, היו כמה ילדים שקצת דאגו אבל הרגענו אותם. מה שכן, הרבה הורים של התלמידים ראו בחדשות בנורבגיה את מה שקורה בארץ והתקשרו למנהל כשהם מאוד מודאגים ושאלו למה אנחנו לא מוצאים את התלמידים מירושלים. אמרנו להם שאנחנו לא מגיעים למקומות שאנחנו חושבים שמסוכן להיות בהם. באמת היו כמה מקומות שוויתרנו עליהם, להר הזיתים לא נסענו וגם לשער שכם לא נכסנו, אבל חוץ מאלו ביקרנו ברוב האתרים שתכננו".
מאז שנת 1974 ועד היום, בית הספר שולח את תלמידיו כל שנה לישראל, יש לציין שזהו בית הספר היחיד בנורבגיה שנסיעה לארץ כלולה בתוכנית החינוכית שלו.
ראש הקבוצה הנוכחית, הרולד אנדרסן סיפר כי הדעה הכללית של רוב הצעירים הנורבגים על ישראל לאחר הביקור השתנתה לטובה כמעט אצל כולם. לדבריו: "התקשורת הסקנדינבית יותר פרו-פלסטינאית מאשר ישראלית ורוב הצעירים הופתעו לגלות עד כמה המציאות שונה".