12 תלמידי תיכון מירושלים והסביבה ישתתפו בתחרות מדענים ומפתחים צעירים 2020, שתתקיים ב 15-17 במרץ 2020 במוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים, בה ייקחו חלק השנה 57 מדענים ומדעניות צעירים מרחבי הארץ.

הם יציגו 11 פרויקטים אותם פיתחו: איתי שופרו (ירושלים) יציג עבודה המתמקדת במציאת מיפוי עבור מולקולה תלת אטומית, עבודתו של עדן פיטון (ירושלים) עוסקת בלכידה במתכות ליצירת זרז כימי, ניצן וייס (צור הדסה) חקרה את הזהות היהודית כפי שמשתקפת בהומור יהודי אמריקאי, נועם ברקת (ירושלים) בדקה את השפעת שינויי האקלים באזור שדה בוקר, על סביבת המחייה, ההתנהגות ואסטרטגיית הרבייה של העביד הצהוב בשדה צין, מיה לב (ירושלים) בעבודתה בחנה תעמולה כהצדקה למדיניות אלימה וקיצונית בגרמניה הנאצית ובברית המועצות הסטליניסטית, הפרויקט של איתמר לויתן ותומר פלקס (מבשרת ציון) עוסק בשקיעת ארגוניט בים המלח ובאגם הלשון, כתוצאה מכניסת שיטפונות ונוכחות EPS, עבודתו של ינון קוטנר (ירושלים), Warping Wood  בוחנת את השפעת פרמטרי הדפסה על אובייקטים מודפסים, לורן ריימן (בית שמש) חקרה את השפעת השעון הביולוגי על חדירות מחסום הדם-מוח מבחינת ביטוי של חלבוני TJ, אמיתי נובוסלסקי (ירושלים), ערך מחקר שמטרתו לבדוק את האפשרות לתיארוך מגנטוסטרטיגרפי של סלעי הפוספט, בכדי לייעל את כרייתם באזורים אחרים בעתיד, נעמי אלה (ירושלים) חקרה בעבודתה את הדיון בשדים בפריז של המאה ה12 בהקשר התאולוגי והעממי ואנדי ויינרמן (מושב נעמ"ה), פיתח כלי באמצעותו ניתן יהיה לאתר באופן מובהק סרטן שד על פי המתילציה של ה-DNA ברקמות.

תחרות מדענים צעירים הינה חלק מאירועי השבוע הלאומי למדע החל בסמוך ליום הולדתו של אלברט איינשטיין. התחרות מתקיימת בניהולו של מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים, ובשיתוף משרד החינוך-מנהל תקשוב, טכנולוגיה ומערכות מידע, האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים וקרן גורן-מונטי-פרארי באמצעות הקרן לירושלים. התחרות שתמשך שלושה ימים, תתקיים במוזיאון המדע בירושלים, ואירוע הגמר יערך ב-17.3 יערך באוניברסיטה העברית.

בתחרות הקרובה ישתתפו 57 מדענים ומדעניות צעירים מרחבי הארץ, אשר יציגו 44 פרויקטים מצטיינים פרי עבודה ומחקר של חודשים רבים, בתחומי הטכנולוגיה, מדעי המחשב, פיזיקה, כימיה, מדעי הסביבה, מדעי החברה, מדעי החיים, ספרות והיסטוריה. בין הפרויקטים הנוספים שייקחו חלק בתחרות: מערכת אוטונומית להזרקת אפינפרין בעת התקף אנפילקטי, פיגום ביולוגי לחידוש ובניית העצם, מערכת לנטרול רעידות מחלת הפרקינסון, מערכת התרעה על זיהום אויר, מערכת להפקת מים וטיהורם מלחות האוויר, מערכת למניעת נסיעה על אופניים חשמליים תחת השפעת חומרים משני תודעה ועוד.

תגובות

להשאיר תגובה