הקמפוס הירושלמי בוער בשל שאלה נפיצה במיוחד, האם לקיים את יום הסטודנט ביום ירושלים או להתחשב בסטודנטים תושבי מזרח העיר ולהפריד בין הימים

אם הדבר הראשון שאתם חושבים עליו למשמע המושג חגיגות "יום הסטודנט" מתקשר לריקודים, שתייה, אוכל  ובעיקר כייף, כדאי שתחשבו שוב. אירוע "יום הסטודנט" הנחגג מידי שנה בירושלים, מעולם לא היה נפיץ יותר. בשבועות האחרונים מסדרונות האוניברסיטה העברית גועשים והומים סביב דיון טעון אחד: האם יום הסטודנט צריך להמשיך להתקיים ביום ירושלים?

מזה עשר שנים יום הסטודנט הכולל את כלל המוסדות האקדמיים בעיר, נחגג בתאריך המציין את יום ירושלים. אלא שמתכונת לא ממש מקובלת על כל הסטודנטים. ביום רביעי הקרוב הנושא יעלה לדיון לראשונה בקרב 88 חברי הועידה של אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית. בתום ההצבעה השאלה אם לפצל בין יום הסטודנט ליום ירושלים תוכרע.

עומר ווקסלר, נציג החוג לעבודה סוציאלית, אחד ממובילי המאבק הקורא להפריד בין יום ירושלים ליום הסטודנט, מספר: "מאז שהתחלתי את לימודיי באוניברסיטה בשנת 2014, המועד של יום הסטודנט צרם לי. יום ירושלים הוא ללא ספק יום חג עבורי, אך אני מודע לכך שעבור האוכלוסייה הישראלית ערבית במזרח העיר, לא מדובר ביום חג. הבחירה לאחד בין הימים האלה נראתה לי כמו פגיעה באוכלוסייה הסטודנטיאלית הערבית, פגיעה שאין בה שום צורך. לא אמור להיות קשר בין יום הסטודנט ליום ירושלים. אין לי שום רצון לפגוע ביום ירושלים, זה יום חג למדינה ואין סיבה שלא נציין אותו במסגרת החגיגות. יחד עם זאת, יש לאפשר את חגיגת יום הסטודנט לקהלים שלא חווים את מורכבות היום הזה. לא מדובר במאבק פוליטי, אלא בבקשה לאפשר מימושם של ערכי שוויון ורב תרבותיות בין כתלי האוניברסיטה העברית."

הקריאה לשנות את מתכונת החגיגות הנוכחית מעוררת לא מעט הדי התנגדות בקרב סטודנטים מהאוניברסיטה, פרדריק לאנדו אחד מהקולות הבולטים המבקשים למנוע את הפרדת יום הסטודנט מיום ירושלים, מסביר: "מדובר בחג לאומי, לא חג דתי. כלל אזרחי מדינת ישראל צריכים להיות שמחים שאיחדנו את עיר הבירה, כלל תושבי העיר נהנים מפריחה כלכלית ותרבותית בעיר תודות לאיחוד העיר הנחגג ביום ירושלים. התלונה של כמה סטודנטים ערבים, ואני מדגיש שמדובר במספר מסוים ולא ברובם, היא שהם לא מסוגלים לחגוג את יום הסטודנט כי זה יום הנכבה שלהם. הסטודנטים הערבים לצערי לא משתתפים באירועים באוניברסיטה  כלל, ולכן אני סבור שכל מה שהם מנסים לעשות בצעד הזה זה ליצור הד פוליטי ולעורר את הרוחות. דבר נוסף, מבחינה טכנית עיריית ירושלים לא תתקצב אירוע שלא קורה ביום ירושלים."

תגובתו של יו"ר אגודת הסטודנטים בעברית, אלדד פוסטן:"בשנתיים האחרונות אגודת הסטודנטים בעברית בהנהגתי חרטה על דגלה הגעה לכלל האוכלוסיות באוניברסיטה. השנה הוספנו עובדים בשכר לפתיחת מחלקה חדשה שכל תפקידה הוא הנגשת האגודה לכלל הקבוצות המרכיבות את חברת הסטודנטים, ביניהן סטודנטים ערבים, אתיופים, חרדים, בעלי מוגבלויות ועוד.

בנוגע לדרישה לשינוי תאריך יום הסטודנט והפרדתו מיום ירושלים מפני שמדובר על יום אבל עבור חלק מהסטודנטים הערבים, דעתי האישית היא שיש להרחיב את החגיגות ליומיים על מנת לאפשר לכולם להשתתף בחגיגה, ואין צורך בשינוי התאריך. עם זאת, ההחלטה בנושא הינה בידי 88 נציגי האגודה שנבחרו על ידי כלל הסטודנטים והסטודנטיות, והיא תתקבל בדיון בועידת האגודה בשבוע הבא."

 

1 תגובה

להשאיר תגובה