חדשות האוכל: איפה תאכלו בחג הפסח

חג הפסח מביא איתו אתגרים קולינריים בגזרת הכשרות ומי שמעוניין תפריטים שלא כוללים חמץ, הכתבה הזו היא בול בשבילו

מסעדת 'סנדר' המיתולוגית, שחוגגת השנה 76 שנים להיווסדה, פותחת את שעריה לקהל הרחב ומשיקה מנות מוכנות לארוחת ליל הסדר.

בין מנות התפריט (*כשר):ראשונות (250 גר'): גפילטע פיש- גדול 35 ₪, בינוני 18 ₪, סלט ביצים עם שמלאץ- 35 ₪, כבד קצוץ מסורתי אמיתי- 35 ₪, סלט פילה מטיאס בצלים וזיתי קלמטה- 35 ₪, חרוסת ביתית- 45 ₪, מצות מלאות בפירה ובצל מטוגן- 35 ₪, סלט חצילים במיונז\ סלט חצילים רומני- 35 ₪, פלפל ממולא- 45 ₪, פילה סלמון בחרדל ודבש- 45 ₪

מרקים: מרק עוף צח- 35 ₪, מרק קניידעלך- 44 ₪

מנות עיקריות (200 גר'): שוק אווז ברוטב תפוזים ושזיפים- 77 ₪, עוף בתנור עם פירות יבשים- 67 ₪, השניצל המפורסם של סנדר בקמח מצה- 67 ₪, בשר פילה מדומה ללא שומן- 67 ₪, קציצות בקר ברוטב- 67 ₪, סטייק פרגית בתנור עם עשבי תיבול- 67 ₪, כתף בקר- 80 ₪

תוספות חמות (300 גר'): *מחיר לתוספות חמות שנלוות למנות עיקריות – 15 ₪*

שעועית מוקפצת בשום ועגבניות שרי, תפו"א בתנור בתערובת תבלינים, צימעס פרוסות גזר מתקתק, כרוב מאודה של סנדר, אורז, אפונה, בטטה מתוקה- 35 ₪

קינוחים:  עוגת מוס שוקולד\ טריקולד– 150 ₪, רולדת "זמרת הארץ"- תמר, אגוזי מלך, פיסטוק, דבש וקוקוס – 95 ₪, לפתן פירות יבשים- 30 ₪

מנות פסח סנדר, צילום- קווין סתיו

מסעדת סרפינה האיטלקית של המסעדן יקי כביר מציגה תפריט איטלקי רחב הכולל פיצות, פסטות, סלטים, קינוחים ומנות נוספות שכולן מותאמות לפסח. המסעדה לא תגיש כלל חמץ במהלך חג הפסח.

בין המנות:סלט פנצנלה – ירקות גינה, מבחר עגבניות מהערבה, גבינה מלוחה ועשבי תיבול, ארטישוק צרוב – ריקוטה פרסקה , אורוגולה ושמן זית בזיליקום, פנה ראגו – תבשיל בקר, ירקות שורש, ציר בקר, חמאה ופרמז'ן

שעות הפתיחה בפסח: בכל יום למעט ליל הסדר (סגור),

ראשון עד רביעי ושישי 12:30-23:00. חמישי ושבת 12:30-00:00

יאוזה, המסעדה האסייתית של המסעדן יקי כביר מתאימה את עצמה לפסח ותגיש תפריט מותאם לפסח ללא גלוטן בכל המנות.כל הרולים ויתר המנות המותאמות לפסח זמינות גם במשלוחים.בין המנות: סלמון מוצרלה  – קוביות אורז עם פטריות שיטאקי ואספרגוס, טופ של סלמון ומוצרלה צרובים ושקדים קלויים; קליפורניה רול – סלמון, אבוקדו, מלפפון ופילדלפיה, טופ של טוביקו כתום וירוק; טוניאקי – טונה, אבוקדו ותפוח פינק ליידי, טופ של טונה וטוביקו שחור

חג פסח בבר היין פר דרייר: בראנצ׳ים משישי ועד שני (26-29.04) ומכירת פרחים ויין לחג בחנות המיוחדת של הפר דרייר (21-22.04). תפריט הבראנץ׳ יוגש לצד מבחר של מאות יינות אשר נבחרו בקפידה ממגוון יקבים ויצרנים בארץ ובעולם על ידי בעלי המקום והסומלייה איתי שלום בחצר הנסתרת והמטופחת של פר דרייר, בין עצרי הפרי שמעניקה חוויה ייחודית ונעימה – במיוחד בתקופת האביב הנעימה. תפריט הבראנץ' החדש מציע מגוון של מנות ממגוון קטגוריות, גם מנות קלאסיות כמו אגז בנדיקט ואבוקדו טוסט אבל גם מנות לרעבים יותר כמו המבורגר, טלה על פיתה, ספגטי מיטבולז או דג שלם. התפריט כולו נבנה בדגש על חומרי גלם איכותיים, עונתיים ומקומיים ונותן מענה למי שמחפש ארוחת בראנץ' בחצר קסומה עם חברים או משפחה.

מסעדת פטרה הממוקמת על הקו הראשון לים בחוף הקשתות באשדוד מודיעה כי תהיה פתוחה בפסח, כולל ערב ליל הסדר וכל ימי החג וחול המועד.המסעדה,  בבעלות המסעדן סימו בן חובל, אשר משמש כמוביל הקו הקולינארי הראשי, מציעה תפריט אוכל גיאורגי, שאינו כשר הכולל מגוון מאפים ותבשילים מן המטבח הגרוזיני המסורתי, לצד מנות אירופאיות קלאסיות מהדגה הימית, פירות ים ובשרים משובחים. במסעדה מנות ייחודיות מהעולם הקולינארי הרחב של גיאורגיה, לרבות החצ'פורי המפורסם של פטרה במילויים שונים (גבינות, שעועית אדומה, גבינות ופירות ים), אצ'רולי – חצ'פורי עם ביצת עין, צ'יבורקי, חינקלי, תבשילים שונים: צ'קפולי, אוסטרי סליאנקה, צ'נחי ועוד.
כתובת: רחוב מפקורה 1, חוף הקשתות, אשדוד.
מסעדת בוקריה, האיטלקיה הוותיקה מפתח תקווה, שמחה להציע לקראת פסח תפריט מיוחד ללא גלוטן עצום ועשיר, ליהנות ממנו במסעדה או בהזמנה הביתה. התפריט, הכולל מגוון מנות מקטגוריות שונות בהן- בוקר, ראשונות, שקשוקות, סלטים, פסטות, פיצות, מילקשייקים וקינוחים, נולד מתוך רצון לאפשר גם לאנשים הסובלים מצליאק או רגישים לגלוטן ליהנות מחוויה קולינרית איטלקית אותנטית, עם מנות מבוססות טאבון ענק, המוצב בגאון במרכז המסעדה.

מלון קרלטון תל אביב והשף ערן נחשון מציע ארוחת סדר חגיגית בחג הפסח.ניתן להזמין ארוחת ליל סדר ללא לינה במלון אשר תכלול:  צלחת סמלי החג – כרפס, ביצה, מרור, חרוסת, חזרת ; מיטב המנות המסורתיות כמו, גפילטע פיש מסורתי עם חזרת ביתית, כבד קצוץ עם צ'אטני תפוחים, אגסים וקינמון, לצד מנות עיקריות, לדוגמא, חורשה סבזי, שוק אווז צלוי עם פירות יבשים ועוד.. מבחר עשיר של סלטים ומנות ראשונות מהמטבח המזרח־תיכוני במזנון עשיר.   שתייה קלה ויין.מחיר:  מבוגר – 1200 ₪ ; ילד (2-12) -900 ₪

לכבוד החג: רשת הקצביות מיטמן מציגה שורת מבצעים על מגוון רחב של בשרים שמותאמים גם לערב החג וגם ל״על האש״ של חול המועד. המבצעים יהיו זמינים בכל הסניפים מה-01.04 ולכל אורך החג. בין מבצעי החג של מיטמן: נתח אנטריקוט מתובל לתנור – 149.9 ש״ח לק״ג ; כתף טלה טרי – 110 ש״ח לק״ג; צוואר טלה טרי – 85 ש״ח לק״ג; בשר לגולש טרי –  74 ש״ח לק״ג; אונטריב טרי –  72.9 ש״ח לק״ג; שריר הזרוע טרי – 69.9 ש״ח לק״ג ; בשר טחון טרי 2 ק״ג – 110 ש״ח ; עוף שלם למילוי – 59.9 ש״ח לק״ג ; פרגיות למילוי טרי – 64.9 ש״ח לק״ג ; פרגית על העצם עם עור טרי – 59.9 ש״ח לק״ג ; חזה עוף מקוצב טרי 3 ק״ג – 120 ש״ח.

אפי אללוף השף והבעלים של מסעדת לולה מרטין, יצר עבורכם סדר פסח חגיגי הכולל תפריט איכותי המורכב ממנות דגים ובשר מגוונות.כמיטב המסורת צלחת סמלי החג – כרפס, ביצה, מרור, חרוסת, חזרת.

מרק עוף עם ירקות קניידלך וגרגרי חומוסיוגשו מבחר מנות ראשונות למרכז השולחן: מצות עם מוס חציל, סלסה עגבניות וזיתים ; סלט טבולה הדרים עם קינואה קשיו חמוציות וגרגרי רימונים ; סלט סלקים בסילאן, פיסטוק חלבי וגבינת עזים מקורמלת ; קרפצ'יו חציל קלוי עם סלסה עגבניות, סילאן, טחינה גולמית, פיסטוק חלבי וחמוצית ; ארטישוק אלה רומנה על לבנה מעושנת על גלדי בצל, קונפי שרי ; סלט קצוץ עם טחינה ; שרקוטרי דגים

מנות ביניים למרכז שולחן: חריימה לוקוס ; מקלובה דגים.

מנות עיקריות (מנה לבחירה לכל סועד): אוסובוקו טלה בבישול ארוך על אורז בהרט ויוגורט חם ; סטייק אנטריקוט ; פרגית במרינדה על האש, פילה לברק מדורה עם עלי גפן, תרד ותפוחי אדמה בתנור.

כל סועד יוכל ליהנות לאורך הערב משתייה קלה, כוס יין או בירה, שתייה חמה וקינוחים בסוף הארוחה.

המחיר: 450 שקלים לסועד,  250 שקלים לילד עד גיל 12 (כולל שרות)

 

תגובות

להשאיר תגובה