אורי שביט, עיתונאית אוכל וגורו בתחום בטבעונות תהיה מרצה אחרת בארועי “שאון חורף”. לג’רוזלם טיימס היא מספרת על הבחירה בטבעונות ועל העובדה שהטרנד הזה הוא מזמן לא תל אביבי
אורי שביט הייתה עיתונאית אוכל שלדבריה “אכלה את הכל וטעמה את הכל” אבל ברגע אחד היא החליטה שהיא משנה את התזונה, מחליפה את התפריט ויוצאת לדרך חדשה וטעימה יותר. לפחות לדבריה.
אורי, יש את התחושה שטבעונות זה לחלוטין טרנד תל אביבי, אז מה הקשר לירושלמים?
“מדובר בטרנד שהוא ממש לא רק בתל אביב, נכון שתל אביב היא בירת הקולינריה של ישראל וזה נראה ככה באופן טבעי, אבל בעיר הקודש אתה כבר יכול לראות המון מקומות טבעוניים או כאלו שמציעים תפריטים טבעוניים, בשנתיים שלוש האחרונות רשתות גדולות נכנסו לזה ומתמקדים בקהל אז זה ברור שהקהל הזה נמצא בכל מקום ואני שמחה על זה מאוד”
ביום שני תרצה שביט על הסיפור האישי שלה,  “זה כולל את המעבר שלי לטבעונית היה בין לילה, ובהרצאה שלי אני מסבירה איך המגמה הטבעונית מתפשטת בכזו מהירות, וכמובן שאני אדבר על הסיבות למה הישראלים למעשה מתחברים לטבעוניים. אני מרצה היום על הנושאים הללו ברחבי העולם, וכולם רוצים לדעת איך ולמה זה קורה בישראל”
ואיך בכל זאת הגעת לזה?
“בתור עיתונאית אוכל סיקרן אותי כל עולם הטבעונות, ומהר מאוד הבנתי שיש המון דברים שאני ל יודעת על האוכל שלי ושאני לא בוחרת נכון, וזה היה עניין של ימים עד שהפכתי לטבעונית. כיום אני בעלת מסעדה טבעונית שנקראת “מיס קפלן” והיא ממוקמת בתל אביב, אני מייעצת לעסקים וכל היום למעשה ני מקמדת את הנושא מבחינה קולינרית תודעתית ותרבותית”
ואין געגוע לאיזה נתח עסיסי?
“ממש לא, אני לא מתגעגעגת לחיים הקודמים אפילו לרגע”

ההרצאה של אורי שביט על טבעונות וחיות אחרות תתקיים בחומוס אליהו, רחוב שמאי 12 בשעה 20:00. לפרטים נוספים: כנסו לאתר http://haira.co.il/shaon-horef-2016/

תגובות

comments