המרכז יכשיר עולים חדשים בטבחות, קונדיטאות, לק-ג'ל וגבות
הקורסים במימון עיריית ירושלים ובשיתוף פעולה עם ארגון "קעליטה" למען עולי צרפת

מרכז ויצו בית הכרם בירושלים, בשיתוף פעולה עם ארגון "קעליטה" ובמימון הרשות לפיתוח עסקים של עיריית ירושלים, משיק קורסים מקצועיים והכשרות למען העולים מצרפת במקצועות טבחות, קונדיטאות, לק-ג'ל ועיצוב גבות. הקורסים נבנו על פי הקריטריונים של קורס קצר, תכליתי ובעל אופק השמה בשוק העבודה, כדי לעזור לעולים להתפרנס בכבוד, כאשר בסיומם המשתתפות והמשתתפים יזכו לתעודה מקצועית מטעם ויצו.

הקורסים הראשונים שיצאו לדרך בבית הכרם הם קורס לק ג'ל בן חמישה מפגשים לעולות מצרפת וקורס עיצוב גבות לעולות מצרפת בן ארבעה מפגשים (בנות 20-40) – עיסוקים מבוקשים בגילאים הללו ונחשבים לרווחיים מאוד – המקנים בסיומם מקצועות מבוקשים ורווחיים בקרב נשים שאינם דורשים מיומנויות או ציוד יקר ערך, בעוד השיעורים מתנהלים בעברית בשילוב עם מתורגמנית בצרפתית במידת הצורך.

עוד נפתח השבוע פתח קורס טבחות מקצועית לעולים מצרפת, בגילאי 30 ומעלה, בהדרכת שף יוסי בן דיין, מורה ותיק ומדופלם ודובר צרפתית, שעוזר בפועל למשתתפים למצוא עבודה במטבחים שונים עוד במהלך הקורס. השיעורים יתנהלו בעברית כדי לעודד את לימוד השפה, במשך 30 מפגשים, פעמיים בשבוע, ונחשב למרוכז ולא ארוך ומסורבל ביחס לקורסים אחרים, בן 240 שעות בסך הכל. בעוד כחודש, יושק גם קורס קונדיטאות בהדרכת השף הראשי של רשת מסעדות טלביה, ניר לוי, שיעשה זאת גם כן בהתנדבות מלאה ויעביר את הקורס לנוער בסיכון מאזור ירושלים.

הקורסים הם תוצר של שיתוף פעולה עם "קעליטה", ארגון גג לקידום עולי צרפת, שמעוניין בהכשרות מקצועיות בעלות אופק תעסוקתי מידי, ללא מגבלות שפה. בעוד מנתוני משרד העבודה עולה כי עולים חדשים מתקשים להסתדר בשוק העבודה, כאשר פחות מ-5% מוצאים עבודה, הקורסים נועדו להכשיר את המשתתפים לעבודה בתחום המזון בבתי מלון, מסעדות, מכוני קוסמטיקה וכדומה. בעתיד, כך מספרים בויצו, עתידים להיפתח גם קורסים ביזמות, פתיחת עסק ובכלל התנהלות עסקית בישראל.

תגובות

להשאיר תגובה