אני חושב שבסדרת כתבות המגזין של מאתיים סלבס – טור החברה, הרכילות והלייף סטייל היחידי בתקשורת בארץ שעוסק אך ורק בירושלים ובברנז'ה הסו סופיסטייטד שלה – הראיונות עם המצליחנים.ות הירושלמים.ות, הם, ללא ספק, דיוקנאות לקריאה של האנשים המעניינים ביותר בעיר. השבוע מתארחת בסדרת המצליחנים, המצליחנית הכי גדולה שהעיר ירושלים מתהדרת בה. חברת הכנסת מירב כהן מיש עתיד. השבוע השיחה האישית היא איתה.
שלום לך חברת הכנסת מירב כהן. את בת 42, נשואה + 3, ונחשבת לסיפור הצלחה ארצי ולא רק עירוני. ברשותך, אקרא לך בתואר האמיתי שראוי לך: מנהיגה. לא סתם פוליטיקאית סטנדרטית, כי אם פוליטיקאית עם תכונות של מנהיגה. תני לנו בבקשה סקירה קצרה של פועלך הפרלמנטרי אם אפשר?
"אני חברת כנסת משנת 2019, לשעבר השרה לשוויון חברתי, עד לאחרונה כיהנתי כיו״ר הוועדה למען שורדי שואה, וכיום – יו״ר הוועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי מטעם מפלגת ׳יש עתיד׳".
איך נהיית פוליטיקאית?
"תמיד הייתי אדם שמרגיש צורך לתקן עוולות. עוד לפני הפוליטיקה הייתי עיתונאית שחשפה ונחשפה למחדלים ועוולות, ואחר כך הקמתי תנועה, הייתי חברת מועצה בעירייה, ניהלתי עמותה שסייעה לאזרחים וקשישים להיאבק בגופים חזקים שפגעו בהם. מהשלב בו הבנתי שהדרך לשנות באמת היא מתוך המקום שבו מתקבלות ההחלטות – אני בפוליטיקה".
תראו, יש לנו כאן אשה חכמה ויפה, פיקחית ונערצת, שמוכיחה לנשים כולן שיש עתיד. לכו תמצאו עוד אשה ירושלמית שהצליחה כל כך בכל מקום אליו הגיעה. אין, לא יעזור כלום: היא המצליחנית מכולן כאן בעיר הבירה של ישראל. ברשותך, מותר לדעת בבקשה מה הדבר הכי טוב בקריירה שלך כמנהיגה ירושלמית וכפוליטיקאית?
"הרגעים שבהם אנשים באים ואומרים לי: בזכותך זה השתנה. בין אם זו קשישה שקיבלה סיוע בזכות חוק שקידמתי, או נערה שמרגישה שיש לה קול בזירה הציבורית – אלו רגעים שממלאים אותי באנרגיה ומזכירים לי למה התחלתי".
ומה הדבר הכי מבאס בקריירה שלך בעירייה, בכנסת – ובממשלה?
"הפער בין מה שצריך לקרות לבין הקצב שבו דברים באמת קורים. בפוליטיקה יש לא פעם מאבקים אינסופיים על דברים שאמורים להיות מובנים מאליהם, וזה יכול להיות מתסכל".
מותר להוסיף לחטט ולשאול אם לא היית פוליטיקאית, מה היית?
"מותר. כנראה ממשיכה בעשייה חברתית מחוץ לפוליטיקה – אולי בתחום החינוך".
מהו הדבר הכי מחמיא שאמרו לך מבחינה מקצועית?
"ההכרה ביושרה שלי. בפוליטיקה זה לא דבר מובן מאליו, ואני מאוד שומרת על זה".
מה החלום שלך מוכנה לגלות?
"לראות פה מדינה שמתנהלת בשלום ובביטחון, ושמטפלת באנשים באמת. מדינה שבה כל ילד, בכל מקום, יקבל הזדמנות שווה. זה נשמע נאיבי, אבל שאלת על חלומות".
לפני שנמשיך, בואו נעשה משהו טיפה מלהיב יותר מבדרך כלל. נתגאה בכך שח"כ מירב כהן היא משלנו. ירושלמית אסלית. למעשה, אספר לכם סיפור קטן. לא אני כתבתי או המצאתי אותו. זה הגורל שלה אם תרצה ותחליט ללכת לשם. כן, היא עוד תעשה את זה בשבילנו ותהיה ראש הממשלה הבאה של ישראל, שנייה לגולדה מאיר. בגדול, כמו תמיד, שווה להקשיב לה.
תגידי, מה התכונה הכי חשובה לפוליטיקאי ומנהיג פוליטי?
"אומץ והתמדה. לא לפחד לשלם מחיר על עקרונות, ולא להישבר או להתייאש כשלא מצליחים".
ומה הטעות הכי גדולה שפוליטיקאים עושים?
"שוכחים בשביל מי הם שם. ברגע שפוליטיקאי מתחיל לחשוב על מה יועיל לו פוליטית במקום על מה נכון ציבורית – שם מתחילה ההידרדרות".
אינספור חוויות בטח צברת במהלך הקריירה שלך, ספרי לנו בבקשה כמה?
"יש כל כך הרבה – מהמאבק נגד עושק קשישים, דרך הרגע שבו הובלתי את הגדלת קצבאות הזקנה לנזקקים, ועד המפגשים והשיחות עם משפחות שכולות ומשפחות חטופים".
מה את אומרת על העיר ירושלים, על עיר הבירה, מה היא בשבילך?
"ירושלים היא בית. פה נולדתי, פה מצאתי אהבה, פה הקמתי משפחה, ומכאן ננצח את המאבק למען עתיד המדינה".
לקראת סיום, תארי לנו את עצמך במילה אחת?
"נחושה".
ולסיום, הדרן אם תרצי, מוטו לחיים?
"סור מרע ועשה טוב, בקש שלום ורדפהו".
תודה לך חברת הכנסת מירב כהן. בשבילנו את תמיד תהיי קווין. נשאר לנו רק לחתום כאן בברכת בהצלחה לך. שתמשיכי להביא גאווה גדולה לעיר בפרט ולמדינה בכלל.
אז איך זה מרגיש שהמסעדה הותיקה והכי מפורסמת שיש בעיר, מחניודה, אוהבת את המסעדה הצעירה והכי בסט בעיר, עופרה? איך זה מרגיש באמת שהצוות הבכיר ממסעדת הדגל של אסף גרניט, מסעדת מחניודה, אושיות, כמו, למשל, אורי נבון, איציק רוחם, ואלעזר סרי, בחרו באשר עופרה, בעלי גריל הבשרים האקסקלוסיבי בתלפיות הנושא את שמו, להיות מובחר כמותם, להתכנס ליום לימודים ארוך ביחד איתו, כדי ללמוד איך פותחים סטייקייה מצליחה כמו שפתח לאחרונה ביחד עם אולם אירועים צמוד – ויש אירוע חגיגי כל יום במסעדת עופרה בגלל הלקוחות הרבים שממלאים את המסעדה של עופרה מפה לפה.
שלום לך אשר עופרה, נו, ספר איך זה מרגיש שמחניודה אימצה את מסעדת עופרה שלך כסטקייה המובחרת בעיר, כולל יום לימודים ארוך איך עושים זאת בגדול, כמוך?
"איך זה מרגיש אתה שואל?! גאווה גדולה"
כמה ימים לפני הגשם הראשון לקח מבקר האוכל של מאתיים סלבס את התיאבון הבריא שלו, פלוס האהבה העזה שהוא מרגיש כלפי המבורגרים, שיחווה את ההמבורגרייה החדשה והמדוברת בירושלים, ביסראבק, במורדות רחוב אגריפס בשוק, ממש בצמוד לסטקיית חצות. כי כבר די הרבה שנים שקציצת המבורגר היא לא רק מבחינתי גולת הכותרת, מעדן בשרי אולטימטיבי, דלישס של אוכל, ממכרת, ערבה לחיך – ההמבורגר הוא, מה שנקרא, המאכל הלאומי שאומץ מהתרבות האמריקאית. רק שהשבוע ירושלים עלתה מדרגה בתחום, וזו מסעדת ההמבורגרים ביסראבק אחראית לכך. אני יודע: יש הרבה המבורגריות בעיר, אבל לאף אחת מהן אין את הקציצה המושלמת שתמצאו בביסראבק. אם המבורגרים טעימים הם העניין שלכם – זה המקום שלכם, ביסראבק. אשכרה.
שלום לכם מיכאל קריספין ומיתר סעדון, הבעלים של ביסראבק. ברוכים הבאים לירושלים. מה הסיפור של ביסראבק אפשר לשאול?
מיכאל קריספין: "הכל התחיל מהאהבה של מיתר לקציצות המבורגר. במרפסת קטנה, עם מצלמה ביד אחת והמבורגר ביד השנייה , הוא צילם את עצמו אוכל, בלי שום תכנון, בלי תאורה, רק תשוקה אמיתית לביס המושלם. הסרטון הזה התפוצץ ברשת, והפך להיסטוריה. מפה לשם נולד מותג – ביסראבק. הייפ ענק, דיבור בסגנון אחר, הופעות בתוכניות כמו משחקי השף, מיליוני צפיות, וטירוף סביב חיפוש אחר הקציצה המושלמת. והיום? אפשר סוף סוף לומר בגאווה : מצאנו אותה. הקציצה באמת מושלמת".
מה שנכון – נכון: טעמנו, הבשר באמת מעולה, ולמעשה מדובר פה בקציצה הכי טעימה שאכלנו בין כל ההמבורגריות שיש בירושלים. מה עשיתם כדי ליצור כזה המבורגר טעים? שאלתי.
מיתר סעדון: "ביסראבק נבנתה על דיוק ואהבה אמיתית לבשר. אנחנו טוחנים את הבשר במקום, כל יום מחדש, ברמה הכי גבוהה שיש – רק נתחי פרימיום טריים, לא קפואים, בכשרות מוקפדת. הרטבים שלנו כולם בעבודת יד, בטעמים מקוריים שלא תמצאו בשום מקום אחר. מאיולי כמהין ולימון כבוש ועד איולי עמבה עם טוויסט מפתיע.
התוספות שלנו מושקעות ומיוחדות – לא סתם בצל וחסה, אלא שילובים שנבנו בקפידה כדי ליצור ביס שהוא גם מדויק, גם קריספי וגם ממכר. כל פרט אצלנו, מהבשר ועד הצ’יפס, נבחר ונבדק באותה רמת רצינות כדי שכל מי שטועם יבין למה ביסראבק זה לא עוד המבורגר".
האם אתם כמונו מכורים להמבורגר? בואו ספרו על כך, קדימה, חוויות בבקשה.
"ברור שכן. אצלנו הצוות לא רק מכין, הוא גם אוכל, טועם, מתנסה ומשתף. אנחנו באמת מאמינים שצריך להיות מכורים כדי ליצור משהו ממכר. כל אחד פה זוכר את הביס הראשון שהדליק אותו על הרעיון, וזה בדיוק הרגע שאנחנו מנסים לשחזר לכל לקוח שנכנס".
זה הזמן לשאול האם אפשר להכיר את התפריט ומה המומלץ שלכם בו?
מיתר סעדון: "ברור. אצלנו לא תמצאו תפריט רגיל, אלא חגיגה של טעמים, יצירתיות וחשיבה מחוץ לקציצה.
יש לנו את ההמבורגר “שיק שיק משיק” – שילוב ממכר של איולי לימון כבוש, כדור אסאדו מטוגן וצ’ימיצ’ורי רענן שמקפיץ כל ביס. ויש את “חושקת” – המבורגר עם נשמה, איולי שום קונפי, שניצל פורטובלו וריבת פלפל חריף מטריפה שמאזנת בדיוק בין מתוק, חריף ומלוח.
ומעבר לזה, מחכים לכם עוד כמה המבורגרים סודיים שנותנים פיצוץ של טעמים מיוחדים בפה – אבל את זה נשמור לכם כשתגיעו ותגלו בטעם. אה, ואל תיבהלו מהשמות של המנות… כבר הבנתם שמדובר במשהו לא רגיל".
למה קראתם להמבורגריה ביסראבק?
מיתר סעדון: "הכול התחיל בכלל מחג פסח. מיתר, שלא אכל המבורגר במשך כל החג בגלל שאין לחם, חיכה לרגע שהפסח ייגמר כדי להכין לעצמו ביס אמיתי. ברגע שהחג נגמר, הוא יצא למרפסת ההיא שכבר הפכה לאגדה, הכין לעצמו המבורגר מושחת בטירוף, צילם את עצמו נוגס בביס הראשון, ובספונטניות מוחלטת אמר בהתלהבות: “שמתי גם ביסראבק ערס!”
הרגע הזה תפס, הפך לוויראלי, ומשם השם הפך למותג.
אם יש דבר אחד שהביקור בביסראבק וההמבורגר שאכלתי שם לימדו אותי – ויש הרבה – זה הטעם הטוב והעסיסי שיש לקציצה שלהם. המבורגר כזה טעים אכלתי רק במקומות נדירים בהחלט – וגם הם בחו"ל – ואז באה לה הגאולה גם לעירנו ירושלים עם היווסדה של ביסראבק מחוץ לחומות העיר. כאילו, דוד דונלנד אמר שהוא הכי-הכי אוהב בעולם המבורגר, אז מה לנו כי נלין, עכשיו יש לנו מסעדת המבורגרים באמת דלישס.
אין ספק, שיחקתם אותה, מיתר ומיכאל. ספרו על עצמכם בבקשה?
"החלום של מיתר היה תמיד לפתוח בירושלים. משהו באווירה של השוק, באנשים, באנרגיה של העיר – זה בדיוק הוויב של ביסראבק. כשהגיעה ההזדמנות לפתוח בלב השוק, ברחוב אגריפס – הפריים לוקיישן של מחנה יהודה, הכול התחיל להתחבר. בשלב הזה הגיעה גם ההיכרות עם איש העסקים הירושלמי מיכאל קריספין, שהאמין במותג מהרגע הראשון, הבין את הפוטנציאל, והחליט להצטרף לדרך. כך נולד הסניף הירושלמי של ביסראבק – עם המטבח הפתוח, הוויטרינה שממנה רואים את טחינת הבשר הטרייה, והקסם שקורה בכל ביס. מקום שהוא כולו ירושלים – אמיתי, חי, מלא נשמה וטעם שאי אפשר לשכוח"
האם העובדים שלכם לא מוותרים ורוצים לאכול בעבודה גם בימים שהם לא עובדים בה?
"תשאלו אותם – הם מגיעים גם כשאין משמרת. אין דרך טובה יותר לדעת שהמקום עובד. כשעובדים חוזרים בתור לקוחות, זה סימן שהצלחנו לייצר משהו אמיתי.
ונניח שאנחנו חוגגים יומולדת או כל סיבה למסיבה אחרת בביסראבק. האם תפתיעו אותנו בעוד איזושהי פינוק קולינרי מענג?
"בוודאי. אנחנו חיים בשביל זה. חגיגות אצלנו מקבלות יחס אישי – מהמבורגר מיוחד ועד קינוח בהפתעה או אפילו שלט קטן עם הקדשה על הבר. אנחנו מאמינים שצריך לצאת מכאן עם חיוך, לא רק על הבטן".
ולסיום, למרות שרק פתחתם, האם יש לכם שאיפות להתרחב, כי הקציצה שלכם פשוט ממכרת?
"לגמרי. ביסראבק נולד מתוך חזון להיות בכל מקום שבו אנשים מחפשים אוכל טוב עם נשמה. זו רק ההתחלה – בקרוב נראה את ביסראבק בעוד ערים בארץ ואולי גם מעבר לים. המטרה שלנו היא לשמור על אותה קציצה, אותה אהבה, ואותה חוויה בכל סניף".
שורה תחתונה: קודם כל נאמר לכם בלב שקט, חך מתענג ובטן מרוצה, שהסיכוי שלכם להתאהב בהמבורגר של ביסראבק, בסקאלה של אפס עד מאה, הוא: 100. שנית כל, הסיכוי, באחוזים, שתתמכרו לקציצות ההמבורגר של ביסראבק, שניחנו בכל מה שאתם אוהבים בהמבורגר טעים: 100%. הסיכוי, שוב באחוזים, שתתאכזבו ממה שקראתם פה בכתבה עם המייסדים הבעלים, מיתר סעדון ומיכאל קריספין: 0%. ובמילים – אפס אחוז אכזבה. מאה אחוז שתהיו מרוצים.
שלום למשפחת צדקיהו, יופי של מסעדה, מה תאמרו?
"אם בא לכם להרגיש חו״ל אמיתי בלי לעבור בידוק ביטחוני ובלי להחתים דרכון – פשוט תניעו את הרכב שלכם (מומלץ להזמין מקום מראש, העומס בהתאם לביקוש המטורף) ותתכוננו להתמכר לחוויה שתישאר אתכם הרבה אחרי הקינוח האחרון".
שמעתם את זה ח'ברה?! יאללה תבלו!
התחלנו בדיוקן לקריאה, האם בא לכם לקנח בציור דיוקן נוגע ללב? אז הביטו בציור הדיוקן של הציירת הירושלמית הודיה בושארי, 30, בעלת עסק עצמאי של חוגי ציור לילדים בשם ילדים מציירים לעצמם, ובעלת המותג דיוקן עם נשמה, כלומר איור דיוקנאות ברמה גבוהה.
שלום לך הודיה בושרי, ספרי לנו על הציור למי שעדיין לא זיהו?
"זהו ציור שיש לו פינה חמה בלבי, עם כאב תהומי שאי אפשר להסביר במילים. זהו כמובן הציור של התינוק הג'ינג'י הקטן כפיר ביבס. את הציור ציירתי כשהוא "חגג" יום הולדת שנה במנהרות חמאס.
הציור התפרסם מאד, והגיע עד לוויקיפדיה שם הוא מופיע עד היום".














