מסעדה שנראית כמו מוזיאון ואוכל ארמני שמשלב השפעות מהמזרח ומהמערב. תכירו את 'הטברנה הארמנית' בעיר העתיקה בירושלים אחת מהמקומות המיוחדים שמציע הרובע הארמני.
ביקרתי שם ביום שישי האחרון, כבר בכניסה אתה מבין שהגעת למקום שנותן כבוד למסורת, להיסטוריה ולאנשים שיש להם קטע עם אספנות. המסעדה שנפתחה בשנת 1994 היא מהיחידות בארץ שמציעות אוכל ארמני (לא הרחק ממנה ישנה עוד מסעדה ארמנית). האוכל הארמני מושפע מהאוכל התורכי, הפרסי והבלקני. לעם הארמני מאז הג'נוסייד שעבר, יש לו פזורה גדולה ברחבי העולם (זה לא הקשר היחיד לעם היהודי שהם מציינים) שגם היא הושפעה מהמטבח המקומי. כך למשל אחת המנות כוללת לחם עג'ון עם בשר בקר לצד פסטרמה מעושנת (פסטורמה) וסוג'וק (כדורי נקניק בקר משומרים וטעימים) זאת מנת טעימות שנקראת 'אסורטי' שכוללת גם קובה שהם מכינים. ארוד (אהרון) מנהל את המקום מארח אותי בסבר פנים יפות ומסביר לי שכל הפריטים שאני רואה בחנות מקורם באוסף של אנשים וחברים שהצטבר במהלך השנים "הנה מראה מסוריה' הוא מפתיע אותי "הנה תבליט של גן עדן מאיראן'. והנה ציורי איקונות מלפני מאתיים שנה. המוצגים שתלויים ומונחים בכל פינה חלקם היו שייכים בעבר לכנסייה הארמנית כמו מנורות תלויות או נברשות מחדרי התפילה. ארוד מתמודד עדיין עם נזקי הקורונה שכמעט המיתה על המקום סכנת סגירה "אנחנו צמצמנו את התפריט" הוא מספר ומוסיף כי בנוסף לתלאות הכלכליות נוספו לאחרונה איומים מצד 'יהודים פנאטים' שמבצעים לא אחת פשעי שנאה. רק לאחרונה הופל באחת הכנסיות פסל. ישנם חילול קברים באזור בית הקברות הפרוטסטנטי. ורק לפני כמה ימים הוא מראה לי סרטון קשה על מהומות שפרצו ברובע בעקבות הפלת דגל הארמני ויד קשה שהפגינה המשטרה כלפי צעירי העדה "המיעוטים הדתיים בירושלים בהתגוננות" הוא מספר.
עוד מנה טובה שאכלתי (המקום אינו כשר) היא הסינייה – שזה בשר בקר טחון ברוטב סמיך עם אורז ועלי גפן. עוד מנות שמציעה המסעדה כוללות את 'חגורי דרב' : עלי גפן ממולאים שמוגשים עם רוטב יוגורט ואורז. לצד זה אפשר להוסיף את 'הסלט הארמני' שכולל מלפפונים ברוטב יוגורט ואת ה'מאדזון' הלבנה של הארמנים.