ירושלים נוכחת יותר ויותר בקולנוע הישראלי. על פי נתוני התאחדות ענף בתי הקולנוע מעל ל-30% מכרטיסי הקולנוע שנרכשו ב-2016 היו עבור סרטים שזכו לתמיכת המיזם לקולנוע ולטלוויזיה ברשות לפיתוח ירושלים; 'ישמח חתני' ו'החטאים', שניים מהסרטים הירושלמים שכיכבו ברשימה מוקרנים השבוע בלינקולן סנטר בניו-יורק. היום תתקיים הקרנת בכורה לסרט 'לב שקט מאוד', שגם בו מככבת ירושלים
הערב בשעה 20:00 בסינימטק, תתקיים הקרנת הבכורה של סרטו החדש של של איתן ענר, "לב שקט מאוד" בהשקעת
המיזם לקולנוע ולטלוויזיה ברשות לפיתוח ירושלים. הסרט, שזכה בפרס הראשון בפסטיבל הסרטים האחרון של טאלין בירת אסטוניה ובפרס השחקנית הטובה ביותר מספר את סיפורה של נעמי, פסנתרנית תל אביבית שברירית, שעוברת לגור בקריית יובל המתחרדת ומסתבכת עם קבוצה של קיצונים.
סרט זה הוא עוד הוכחה לכך שנת 2016 הייתה שנה מוצלחת לקולנוע הישראלי בכלל, עם גידול דרמטי במכירות הכרטיסים – מעל ל-2 מיליון סך הכל, יותר מפי שניים משנה ממוצעת. החדשות הטובות לקולנוע הירושלמי הן שמעל לשליש מסך הכרטיסים שנמכרו היו עבור סרטים שצולמו בירושלים וזכו לתמיכת המיזם לקולנוע ולטלוויזיה ברשות לפיתוח ירושלים.
שלושת הסרטים הבולטים של המיזם לקולנוע ולטלוויזיה המככבים ברשימת הנצפים ביותר ל-2016, הם:"ישמח חתני", סרט עטור שבחים של הבמאי אמיל בן־שמעון והתסריטאית שלומית נחמה. נכון לחודש לינואר 2017 ראו את הסרט 343,000 צופים "אבוללה", סרט פנטזיה ישראלי לילדים אודות הגיבור המפלצתי, שכתם וביים יוני גבע, זכה ל-140,000 צפיות,"החטאים" של הבמאי אבי נשר יצא רק בדצמבר 2016, אך ההערכה היא כי הוא כבר נושק ל-150,000 צופים.סך הכל, מדובר על קרוב כ-700 אלף כרטיסים עבור סרטים בתמיכת המיזם לקולנוע ולטלוויזיה, המהווים מעל לשליש מכלל הכרטיסים שנמכרו השנה עבור סרטים ישראליים.
במיזם לקולנוע ולטלוויזיה כבר צופים מזה מספר שנים במגמה הירושלמית החיובית. מספר יורם הוניג, מנהל המיזם: "נופיה המגוונים של ירושלים תופסים יותר ויותר נפח מזמן המסך – בסדרות טלוויזיה ורשת ובסרטי קולנוע. ירושלים היא עיר מעניינת, מסתורית, רבגונית ומאוד ורסטילית, שעוברת מסך גם כסרט דרמטי, גם כקומדיה וגם כפנטזיה לילדים ונוער."
"מעבר לתרומה התדמיתית שיש לירושלים, כפי שהיא משתקפת מבעד לעשרות הסרטים המצולמים בה בעת האחרונה, חשוב לזכור כי לכל הפקה כזו שנעשית בעיר השפעה דרמטית על פריחתן של תעשיות משנה – הסעדה וקייטרינג, מלונאות, תחבורה ועוד", מוסיף אודי בן דרור, סמנכ"ל כספים ופיתוח עסקי ברשות לפיתוח ירושלים, החתומה על המגמה החיובית יחד עם משרד ירושלים ומורשת ועיריית ירושלים. "שנים שהתרגלנו לצפות בסרטים ירושלמיים רק בהקשרים פוליטיים, למרות שפניה של העיר הזאת עמוקים ומגוונים הרבה יותר. בשנה שחלפה הבינו זאת עוד 700 אלף ישראליות וישראליים."