הילד מארגנטינה שהקים אימפריית תכשיטים בירושלים נותן הזדמנות לעולים מאתיופיה

איציק לוי עלה ארצה לפני יותר מיובל שנים מארגנטינה. כאן הכיר את רונית דור רביעי למשפחת תכשיטנים שלימדה אותו להשחיל פנינים. עסק הפנינים צמח וגדל הזוג רונית ואיציק התחתנו והקימו את   Yvel   מותג תכשיטים שמתמחה בפנינים ונחשב לאחד המובילים בתחום זה כשאת תכשיטיו עונדים ריהאנה, סקרלט ג'והנסון ואמה סטון. לפני שבע שנים הם הקימו את 'מג'מריה' בית ספר לצורפות בו מועסקים עשרות עולים מאתיופיה ומבחינת לוי זו הייתה סגירת מעגל

בעליות לירושלים בכניסה למוצא שוכן מפעל ומרכז מבקרים יחודי שמקפל בתוכו סיפור על ציונות, עלייה ומסכת קורונה במיליון וחצי דולר. תכירו את מותג תכשיטי היוקרה YVEL שהקימו במו ידיהם לפני 36 שנים הזוג רונית ואיציק לוי (YVEL זה אותיות שם משפחתם במהופך) שהכירו בשנות השבעים. איציק היה צעיר שעלה מארגנטינה ונותר ללא עבודה ורונית דור רביעי למשפחת תכשיטנים שציינה באורח אגב שהיא יודעת להשחיל פנינים. היא לימדה את מי שלימים יהפוך לבעלה את אומנות השחלת הפנינים. כך ללא הכשרה פורמלית הזוג הנוצץ החל לייצר מחרוזות פנינים ולמכור לחנויות. כך החל למעשה עסק התכשיטים שהפך ברבות השנים עם הפיכת היקב ומלון הדרכים הישן במוצא למפעל שמייצא תכשיטים ובמיוחד פנינים לכל קצוות תבל כולל לידוענים בהוליווד כמו אמה סטון או ריהאנה או הפילנטרופים היהודים ריטה וצ'ארלס ברונפמן.

עובדים בבית הספר לצורפות מג'מריה
תכשיטים של מג'מריה

בימי הקורונה כשהעסק נקלע לקשיים פנו בעלי החברה למיליארדר סיני להם הייתה היכרות מוקדמת עמו כדי שישקיע בחברה ובתמורה הם יעניקו לו מתנה יוצאת דופן. הם החליטו לייצר עבורו את מסכת הקורונה היקרה בעולם בשווי מיליון וחצי דולר מצופה זהב 18 קרט ו 3608 יהלומים שחורים ולבנים עליה עבדו בחברה משך חמישה חודשים. זה היה חמצן להמשך העסקה של 150 עובדי החברה.

לפני שבע שנים באקט של נדיבות וגם סגירת מעגל הקימו הזוג לוי אתבית הספר לצורפות מג'מריה (בראשית באמהרית) "חוויות הילדות של איציק כעולה חדש מארגנטינה הם שהביאו אותו לעשות מה שביכולתו כדי לשפר את חייהם של עולים חדשים. כמי שסבל בעברו, הוא שאף להעניק לאחרים הזדמנות שלא זכה לה". אומרים בחברה. במפעל התכשיטים הוא מעסיק עולים מ 20 מדינות. אך בזה לא תמה תרומתו לשילוב עולים חדשים. לפני שבע שנים הוא הקים בית ספר בו לומדים עולים יוצאי אתיופיה את אמנות התכשיטנות תוך שהם מקבלים מלגת לימוד ודמי מחייה חודשיים. סגנון העיצוב של בית הספר משקף היטב את המסורת העשירה ממנה הם הגיעו והם יצרו קולקציית תכשיטים ברוח זו. בנוסף לזאת הוקם במקום 'מרכז מג'רמיה לאמנות' שמחכה כפר אתיופי שמעניק הצצה לחיים כי שהיו באותם כפרים. במקום לצד התכשיטים ניתן למצוא עבודות רקמה אתיופית וקרמיקה. כל זאת כחלק מסיור תיירותי מרשים שמציע המפעל ובסיומו תוכלו להשתתף בטקס הקפה האתיופי המסורתי 'בונה'.

תגובות

להשאיר תגובה