בעקבות הטור בשבוע שעבר, פנו אליי לא מעט נשים להבין איך מתקדמים מכאן. מה, בעצם, נדרש מאיתנו לעשות, על מנת שבקדנציה הקרובה יספרו אותנו. ובכן, התשובה שלי לכולן הייתה זהה: בדיוק אותו הדבר. כמו שרצו ארגוני הנשים לפעול מול הכנסות האחרונות, כך הן צריכות לפעול גם עכשיו: למפות את הצרכים, לכתוב ניירות עמדה ולמצוא את השותפים והשותפות בכנסת לעבוד איתם.

אקטיביזם הוא לא חד גוני. בבואנו להילחם עבור העקרונות שלנו, אנחנו צריכות לאתר את השותפים שלנו לדרך. את אלה שיצאו איתנו לצמתים להפגין. את אלה שיכתבו פוסטים וטורי דעה. את אלה שידברו באולפנים. את אלה שיבואו איתנו לוועדות בכנסת (או ברשות המקומית) ואת אלה שיעבירו, עבורנו, (או יבטלו, אם צריך) חקיקה מתאימה.

דבר ראשון שצריך לזכור, תקציב 2022 כבר קיים. יש לכולנו חודש ועשרה ימים לפנות למשרדי הממשלה ולשלוחותיהם, ולנסות לצבוע תקציב ייעודי לתכניות החשובות. לעבוד עם משרד הכלכלה, המשרד לשוויון חברתי, משרד הרווחה ועוד. כל מה שיכול לקדם נשים ולהוביל לשינוי.

דבר נוסף, בקרוב יוסדרו הוועדות בכנסת ונדע מה הרכבן ומי עומד בכל ראש וועדה. כל וועדה רלבנטית, ניתן לפנות למנהליה ולבקש לקיים דיון בתחום שחשוב לכן. אם ההסבר יהיה מניח את הדעת, ויעמדו מאחוריכן גופים רבים ככל האפשר, או קבוצה גדולה של אנשים (נגיד, אמהות חד הוריות מהמגזר הערבי או נערות במצוקה מהצפון), הסיכויים שלכן לקיים דיון בוועדה יהיו גבוהים. מניסיון, זהות העומד בראש הוועדה חשובה, אם אין לכן קשר איתו או איתה- תנסו דרך חברי כנסת שנמצאים בהרכב הוועדה ויש לכם קשר אליהם. כאן, לדוגמא, אפשר להשתמש גם בח"כים וח"כיות מהאופוזיציה.

עוד דבר שמצריך עבודת רגליים והשקעה- ללוות ח"כים שחשובים לכן לכנסים שהם מופיעים בהם: פוליטיים או מקצועיים. העולם הפוליטי בנוי על מערכות של קשרים אישיים. ח"כ או ח"כית יעדיפו לפעול למען נושאים ואנשים שקשורים אליהם, כי זה מה שקרוב לליבם. זה המקום לפנות לכל מי שלא רואה בקואליציה הקרובה כשותפה לתהליכים שהיא מובילה: התגברו על עצמכן ונסו למצוא שותפים בקואליציה, בנוסף לאלו מהאופוזיציה. אין דרך אחרת.

הירשמו לכמה שיותר דיונים בכנסת שחשובים לליבכן. אתן יכולות להירשם אצל מנהלי הוועדה בכדי לדבר, אם אתן חושבות שאתן יכולות לתרום לדיון מהמקום האישי שלכן. אל תוותרו על הזכות הזו. גם אם אינכן גרות בירושלים- זה שווה את הנסיעה. קולכן צריך וראוי שיישמע, על מנת להוביל את נבחרי הציבור לקבל את ההחלטות הכי חשובות.

אין ספק שגם ראוי להתייחס לנושא התקשורת, הקרוב ביותר אל ליבי. פניתי לעסוק בתחום הזה מתוך הבנה, כבר מילדות, שמדובר בתחום עם הרבה מאוד כוח ויכולת השפעה. התקשורת היום תרה אחרי השונה והייחודי. יש מגוון עצום של כלי תקשורת ומגוון אדיר של דעות המוצגות בה. חישבו איפה ואיך התקשורת משרתת אתכן ונסו לחדור גם לרשתות הללו. לא פעם הצלחנו, בזכות הלחץ התקשורתי, להוביל לדיונים בכנסת או לחקיקה בנושא. השתמשו בכלי הזה.

מניסיון בעולם הפוליטי, זהות הממשלה (או הקואליציה) משפיעה ממש במעט על הפן החברתי. הנושאים המושפעים באופן ישיר הם נושאי דת וביטחון. אבל כשזה נוגע לפן החברתי, יש הרבה שותפים בקרב חברי הכנסת שמבינים את הצורך לסייע לאוכלוסיות המוחלשות ולחזק את אותן. אנחנו, הלוחמות למען שוויון מגדרי, לא יכולות להתייאש בכל פעם שהקואליציה מתחלפת. אין לנו את הפריבילגיה להפסיק ולפעול. עלינו לנצל את כל הקשרים שלנו, עד הטיפה האחרונה ופשוט להוביל. להוביל לשינוי.

תגובות

להשאיר תגובה