אלומה מסעדת השף הבשרית החדשה במלון קראון פלאזה ובראשה השף מיכאל כץ נפתחה השבוע. עלות העיצוב וההשקעה מוערכת בכ- 3 מיליון ₪.

השבוע נפתחה מסעדה חדשה בירושלים במלון קראון פלאזה, כאשר בראש המערך הקולינארי עומד השף מיכאל כץ, שחזר לנוף ילדותו עם מסעדת 'אלומה' החדשה. שף כץ בנה ל'אלומה' תפריט המבוסס על מנות מהמטבח האירופאי הקלאסי, הידוע בטכניקות הבישול ומרכיבים הטובים והאיכותיים ביותר, עם נגיעות מהמטבח הישראלי.

שף מיכאל כץ מוכר ומוערך בענף הקולינריה בארץ ובעולם. שף כץ רכש את הכשרתו במסעדות 2 ו3 כוכבי מישלן בבלגיה, לימד במשך שלוש שנים בבית הספר היוקרתי לבישול 'קורדון בלו' בלונדון, היה לשף הראשי של המסעדות מקבוצת 'אדום' בירושלים, ולשף הראשי של 'טרטוריה חבה', המוכרת בשוק מחנה יהודה. תחת ידיו של השף כץ חונכו שפים רבים ומפורסמים בארץ וביניהם השף אסף גרניט, תומר בלס ורון ביאלה.

8

שף מיכאל כץ: "אני נרגש מאוד מהפתיחה של מסעדת אלומה. בשבילי מדובר בחזרה לשורשים, למטבח של אבא, שעליו חונכתי ושבו קיבלתי את הכשרתי המקצועית. באלומה עיצוב מרהיב ביופיו, אווירה נעימה ואלגנטית, מנות מהמרכיבים הטובים ביותר בטכניקות בישול מתקדמות שנבחרו במיוחד ובקפידה לחוויית אוכל ואירוח בלתי נשכחות". מסעדת אלומה, נקראת על שם אלומות האור המיוחדות המותקנות ומאירות את השולחנות באור רך ונעים המגביר את תחושת השלווה והפרטיות בזמן הארוחה.

'אלומה' ממוקמת בקומת הלובי של מלון קראון פלאזה ונפתחה שבוע שעבר לאחר השקעה של כ-3 מיליון ש"ח. על העיצוב המרהיב של אלומה אחראי מיכאל אזולאי, מעצב מסעדות ובתי מלון מהמוכרים בארץ ובעולם, שאחראי, בין היתר, גם על עיצוב מלון 'אינדיגו' ברמת גן, מלון 'גורדון' בתל אביב, 'אורבאן שיק' בניו יורק, 'גולדן קראון' בחיפה ורבים נוספים. ההשראה לתכנון ועיצוב המסעדה נשאב מהמפגש בין מזרח למערב והקו העיצובי המנחה היה המפגש בין הקלאסי והמודרני, עם חיפויי קיר דקורטיביים, שטופים בצבע כחול נעים היוצר אוירה חמימה ומזמינה, הנתמכים במראות וגופי תאורה בגווני זהב המוסיפים לתחושת היוקרה והאלגנטיות.  

6

חלל המסעדה, כ-200 מ"ר עם 100 מקומות ישיבה בפנים ו80 מקומות ישיבה במרפסת הצופה לבריכה ולנוף של ירושלים. בנוסף, חדר  VIP מהודר, מעוטר בציורי קיר, עם 16 מקומות ישיבה הכולל ציוד טכנולוגי מתקדם לקיום אירועים באווירה פרטית ואלגנטית. בר יינות עשיר, עם תפריט יינות בוטיק ישראלים מהמשובחים בשוק ובר משקאות אלגנטי עם כל מותגי המשקאות האיכותיים ביותר. באלומה ניתן לקיים אירועים לכ-70 סועדים בהזמנה מראש.

התפריט באלומה נע בין תחנות חייו של השף מיכאל כץ ובו מנות מהמטבח הבלגי שעליו גדל השף מבית אביו, מנות מחווה למסעדות כוכבי המישלן בהן עבד כשוליה, מנות דגל בווריאציות חדשות ועדכניות ממוסדות הקולינריה אותם ניהל בישראל, מנות טכניקות בישול מתקדמות לצד קלאסיות , קינוחים עשירים ועוד.

1 תגובה

להשאיר תגובה