HARVEY'S – מעשנת העץ היחידה באזור ירושלים, של השף חיים (הרווי) סנדלר, ריעננה את התפריט לכבוד הקיץ, אז הגעתי לנסות
התפריט החדש לקיץ 2020 מציע מגוון מנות פתיחה מיוחדות ביניהן: מגדל חציל בלאדי, טאקוס צלעות, טקסס ברביקיו נאצ'וס, מגוון סלטים, פופקורן צ'יקן ועוד. החידוש האחרון במנות העיקריות בתפריט: סינטה 4 שעות בעישון עץ היקורי, חזה עוף מעושן והמבורגר של ג'ו ג'ו לצד פלטות בשרים מעושנים בין 12 ל-18 שעות בהרכבה אישית, מבחר כריכים עם בשרים שונים, שורט ריבס, ספר ריבס כבש, שאטו בריאן, מדליוני פילה בקר, סטייק אנטריקוט ועוד.
למנה ראשונה הזמנו טאקוס קרנה ברביקיו- מנה טעימה כל כך, שהיה חבל לנו שהיא רק פתיחה (היינו מזמינים אותה שוב ושוב). המנה מורכבת מבשר צלעות מפורק, מיונז צ'יפוטלה, גוואקמולי, סלסת עגבניות שרופות וכוסברה. נימוכה בפה ומשאירה טעם של עוד.
את מנת הפתיחה השנייה השארנו לבחירת המלצר המקסים שלנו, לואיג'י, שנמנה מוותיקי הצוות. הוא בחר לנו ב"קצוות שרופים". נשבעת שלא ידעתי למה לצפות, אבל כשהמנה הגיעה, הבנתי שהיא הכלה של הערב. מדובר בקוביות חזה בקר מקורמלות ברוטב ברביקיו סטייל קנזס. המנה מוגשת עם צ'יפס בטטה, אבל הוא רק אורח בחגיגה של הבקר הטרי, המושלם והרך. שתי מנות פתיחה מושלמות והערב רק התחיל.
כדי להנות מכל השפע, הרווי'ס מציעים מגוון רחב של יינות ומשקאות אלכוהוליים שמתאימים לבשר שמוגש לשולחן. אנחנו בחרנו ביין קברנה של גמלא שהיה ממש נהדר.
לארוחה עצמה (בשלב זה לא נשקר ששבענו משתי מנות הפתיחה המושלמות, אבל ידענו שיש עוד למה לצפות) התלבטנו בין הסינטה לאסאדו, ובסוף הזמנו את שניהם. החלטנו לעשות מיש-מש של שתי המנות וגם לטעום מהבריסקט המפורסם, שעובר 14 שעות בעישון עץ אלון והיקורי.
כל מי שמבין בבשר יודע שמה שהוגש לפנינו זו אהבה ותו לא. ניכר שהנדלר והצוות יודעים מה הם עושים ואיזה נתח להגיש לשולחן. האסאדו תובל בצורה מושלמת, הסינטה הייתה אנינה לחיך והבריסקט הזכיר את החמין של אמא (וזו מחמאה ענקית). לכל אלה הוגשו רטבים מיוחדים שהכינו במקום, אני ממליצה בחום על הרוטב בחומץ תפוחים וחרדל- שונה ומעניין מאד.
למרות שעבר בי חשק להזמין עוד טאקוס למנה האחרונה, לא התאפקנו והחלטנו לסיים במנחת תה נענע ועוגת פקאן מושלמת שנאפית במקום.
זה המקום לציין שהתפריט של הרווי'ס מאד מגוון, והמחירים שווים לכל נפש- כל העונג הזה לא עבר את ה-400 ש"ח לזוג עם איכות המזון, הניקיון של המקום, והשירות המצוין, הופכים את כל החוויה למעצימה.