השפית מיכל מוטיל, כוכבת מאסטר שף, שזכתה בעונה האחרונה במאסטר שף במקום השלישי וריגשה את כולם עם הסיפור והקשר המיוחד שלה עם סבתא המרוקאית רחל.
״סבתא שלי נפטרה לפני כ-20 שנה, אבל עד היום לא עוזבת אותי , אם כאשר דמותה מלווה אותי כשאני בוחרת חומרי גלם במחניודה ומגיעה למקומות שסבתא הייתה קונה ומנהלת שיחות עם הירקנים ועד לבחירה של המנה המנצחת במאסטר שף, שהכנתי בהשראתה״.
מוטיל משתפת בהתלהבות ובגעגועים לסבתא שכולם אהבו ״קראו לה בשוק 'גברת רחל בואי תטעמי'. אח"כ היא היתה קוראת לי לבוא להכין איתה עוגיות לפסח ולפורים וספינג' ומעמולים, ובגלל שתמיד הייתי עוזרת לה, היא היתה שומרת לי את הביצים של הדגים בשישי – שזה היה רק ליחידי סגולה ולנכדה שלה – למיכל״.
מוטיל תשתף את הקהל בחוויות הילדים, בהשתתפות בריאליטי ששינה מאז את חייה ובאתגרים שהצטרכה להתמודד. ובחלק השני של האירוע ישתתפו הדיירים והאורחים מבחוץ בסדנת בישול גורמה פרונטלית משאריות שיש לכל אחד בבית.
במהלך הסדנא תדגים מוטיל 3 סלים מגוונים ומלאי כל טוב המבוססים בעיקר על ירקות ,
תראה כיצד ניתן לקחת חומרי גלם שקיימים לכל אחד ואחת במקרר והופכים בקלי קלות לגורמה לכל המשפחה. אוכל מזין, בריא המותאם כמובן גם לגיל השלישי.
בסדנא יכינו : מתוך סל 1: טארט כרישה וטארט פטריות , סלטים קיציים ומרעננים מתוך הסל ה-2 ובסל השלישי – יכינו ממרח פסטו, טפנד זיתים, פסטה אליו אוליו עם עגבניות שרי וזיתים וברוסקטות טעימות.
סדנת "לבשל גורמה משאריות – בישול מתוך חכמת החיים של סבתא" תתקיים בדיור המוגן נופי ביום שני ה- 3/7 בין השעות 16:30-19:30 .
הסדנא מיועדת לבני הגיל השלישי ומחיר השתתפות בהרצאה ובסדנא המעשית הינו 20 ₪ בלבד.