אמצע השבוע, כרמיאל , עיר מנומנמת  למדי עד שמגיעים לאזור התעשיה, שם אנחנו מגיעים למבשלת הבירה ״הגיבור״- מדובר במבשלה קטנה בפאתי העיר הצפונית, עם ברזי בירה , תפריט פיצות מצויין והמון מקומות ישיבה בפנים ובחוץ שבעוד רגע יחלו להתמלא בקהל שמגיע מכל האזור.

כמו שהגענו, התכבדנו בכוס בירה  טעימה וצוננת, למרות שמזג האויר היה קריר ונעים בחוץ, הבירה בהחלט עשתה את העבודה והכניסה אותנו למוד, ואז הגיח הבעלים, מור גרינוולד.

הוא מציע לקחת אותנו לסיור במבשלה עצמה שממוקמת בלב בניין משרדים בקומה העליונה ואנחנו נענים בשמחה, בכל זאת, הגענו עד כרמיאל , אז כדאי ללמוד איך מייצרים בירה כולל על התהליך שבו מים, לתת, כשות ושמרים הופכים למשקה האהוב. בתהליך מעורבים שלבי מיצוי, סינון ותסיסה בהם הוא שולט היטב. בסופו של התהליך, אחרי כמה שבועות מתקבל הנוזל הצהוב והטעים, שגורם לכולנו להרגיש קצת בהיי.

אחריו סיור קצר בין מיכלים ענקיים, ברזי בירה ואלפי בקבוקים בעיצובים שונים, אנחנו מנסים לקבל הסבר על הסיבה לשם המבטיח כל כך, בכל זאת הקונוטציה הראשונית היא תודו,  שה״גיבור״ היא מבשלה שקרויה בהוקרה לחיילים הגיבורים של המדינה, אבל אז מור מתקן ומסביר כי את השם למבשלה העניק ערן, אביו,  על-שם הרכב האהוב עליו, פולקסוואגן מסחרית מתקופת הסבנטיז העליזה, פריט אספנות שנמצא אצלו כבר 27 שנים. ״הרכב הוא הגיבור״ הוא אומר בחיוך ומציג בגאווה תמונות שלו במכשיר הטלפון. ״למה האוטו גיבור? כי הוא שרד שריפה, שרד הרבה דברים, סוחב המון שנים… בין היתר אני אוהב לשפץ רכבים ישנים ולחדש אותם. אחד הרכבים האלה הוא הגיבור״. הגיוני- תודו.

כדרך אגב, מדובר במפעל קטן שמייצר מאות בירות שמגיעות לכל הארץ עם יותר מחמישה  סוגים קבועים ומעת לעת, היא מייצרת ומחדשת בבירות עונתיות או כהתייחסות לאירועים שונים.במבשלה קיים מרכז מבקרים,בו יוכלו להתארח קבוצות, וביר-גארדן עם תפריט משובח שמותאם במיוחד לישיבה במקום לצד מגוון הבירות של המבשלה.

אז אחרי סיור במבשלה ירדנו לפאב שהוא גם מסעדה והאמת שהופתענו וממש לטובה, תפריט המסעדה מורכב מהמון השפעות של המטבח האיטלקי, מפיצות שנאפות במקום עם שלל תוספות שתופסות את החיך, דרך סלטים שונים, לחמים וכמובן בירות שמוגשות צוננות לשולחן.

המחירים ההוגנים – בעידן של בירות בוטיק יקרות – הם עדות נוספת למחויבות של המבשלה לקהילה שלה. זו לא רק עמדה עסקית, אלא אמירה ערכית על נגישות ואיכות שהולכות יד ביד.יש משהו מנחם בלדעת שבפינה הזו של הגליל, ממשיכים ליצור, לבשל ולספר את הסיפור של המקום דרך בירה איכותית. כל לגימה היא תזכורת לכך שהחיים, כמו בירה טובה, הם שילוב של מתיקות ומרירות, של זיכרון ותקווה, של עבר ועתיד.

בירה הגיבור כשרה בהשגחת הרבנות כרמיאל. את הבירה שמשווקת עצמאית ע"י המבשלה, ניתן להשיג בחנויות המתמחות ובברים ומסעדות ברחבי הארץ. באתר החברה ניתן לרכוש מארזים מיוחדים לפרטיים ולחברות: www.giborbeer.co.il.

מבשלת בירה הגיבור, רח' הנפח 12 כרמיאל, לתיאום ביקור בטל': 04-6567472.

הביר גארדן פתוח מדי שבוע בימים ב'-ה' החל מ 18:00 ושישי שבת החל מ 14:00.

 

 

תגובות

להשאיר תגובה