הפסטיבל הבינ"ל לסרטי נשים בירושלים חוזר בשנתו החמישית ויתקיים בתאריכים 9-13 בדצמברהקרנות של עשרות סרטים מהארץ והעולם ואירועים יתקיימו בסינמטק ירושלים ובלוקיישנים נוספים ברחבי העירבנוסףיוצעו מבחר סרטיםשיהיו זמינים לצפייה דרך אתר הפסטיבל. הקרנות ואירועים בסינמטק ירושלים ולוקיישנים ברחבי העיר

9-13 בדצמבר 2024

הפסטיבל הבינ״ל לסרטי נשיםחרט על דגלו לתת במה ייחודית לנשים יוצרות קולנוע והבאת התכנים בפני כלל האוכלוסיות והמגזריםשפת הקולנוע יודעת טוב מכולן לדבר את המשותף.

כפסטיבל חברתיגם השנה יתקיימו אירועים ללא תשלום בשכונות שונות בעיר (מצפון העיר עד מרכזהממכון ון לירהמזקקה עד המפעל), עבורן נבחרו בקפידה וברגישות תכנים מתאימים.

הלב הפועם של הפסטיבל הוא פרוייקט הקרנות במקלטים לנשים נפגעות אלימות שבעקבות המלחמה מצבם הורע במיוחדבמסגרתולאורך כל השנהכל מקלט זוכה להקרנות של מיטב סרטי הבמאיות בישראללצד ההקרנות מתקיימות מפגשים עם היוצרות וסדנאות לטובת העיבוד הרגשי של חווית הצפייה (סדנת כתיבהמשחק מול מצלמה ווידאו תרפיה).

  • הסרט 'מבעד לעדשהסיפורה של לי מילר' ( LEE ) בבימויה של אלן קוראס (Ellen Kuras) יפתח את הפסטיבל בהקרנת בכורה ויצא לאקרנים ב12.12.24 (בהפצת פורום פילם).

הסרט מתרחש בשלהי שנות ה-30, כשהיטלר צובר כוח בגרמניה. אליזבת "לי" מילר (קייט ווינסלט) עוזבת מאחור את מעגל החיים האמנותיים שלה בצרפת ונוסעת ללונדון, לאחר שהתאהבה  בסוחר אמנות (אלכסנדר סקארסגארד). לי, צלמת מוערכת, זוכה למשרה מטעם ווג הבריטי, אך מתוסכלת מכך שעבודתה מוגבלת על ידי חוקים פטריארכליים, שמאפשרים לה את  תיעוד העורף בלבד.  
לאחר מאבק עיקש, היא נשלחת לאירופה, שם היא מתעדת את הקרבות והלחימה. כולל את  המצור על סיינט מאלו, שם צילמה לראשונה פצצת נפאלם. היא מתאחדת עם חברה הקרוב, דיוויד.אי. שרמן (אנדי סמברג) וצילומיה מציגים את השבריריות האנושית, אך גם את העוצמות להמשיך להילחם ולהגן.

לי ושרמן הופכים לצוות עיתונאי מוצלחיחד הם תופסים סקופים עיתונאיים בלעדייםובין היתר מתעדים את שחרור פריזואת אחד מרגעי השיא מתרחש כאשר הם נכנסים לביתו הנטוש של

היטלר במינכןשם לי מצטלמת בזמן שהיא מתקלחת באמבטיה של היטלר – סצנה שהופכת לאחת התמונות המפורסמות ביותר שצולמו במלחמה.

  • הבמאית ואשת הקולנוע ג'ולי שלז היא יקירת הפסטיבל השנה.

במהלך הקריירה שלה ביימה סרטים דוקומנטריים ועלילתיים שזכו להצלחה ולשבחים רביםבתחילת דרכה יצרה סרטים דוקומנטריים כמו "סנג'ין״ (1993), שזכה בפרס בפסטיבל ירושליםו״באבא לובה״ (1995), שזכה בפרס אופיר לסרט הדוקומנטרי הטוב ביותרבשנת 1997 ביימה את סרטה העלילתי הראשון באורך מלא, "עפולה אקספרס", שזכה בשישה פרסי אופירבהם פרס הסרט הטוב ביותר ופרס הבימויהסרט הוקרן בפסטיבלים מובילים בעולםכמו ברליןרומא והונג־קונגוזכה בפרס הסרט הטוב ביותר בפסטיבל ירושליםבין יצירותיה הבולטות: "מוכרחים להיות שמח" (2005), שזכה בחמישה פרסי אופיר והשתתף בפסטיבלים בארץ ובעולם. "מרוששות" (2015), שזכה בפרס אופיר לסרט הדוקומנטרי הקצר הטוב ביותר.

ג'ולי שלז ממשיכה להוות השראה לדור חדש של יוצרות ויוצרים בקולנוע הישראליוהפסטיבל גאה להעניק לה את אות ההוקרה על פועלה המשמעותיבמהלך הפסטיבל יוקרנו בין היתר סרטיה: "אפקט שטייף", "זוהי סדום", סרט הסטודנטים שלה מ-1988, "למה אמרתי אני – בחזרה לפרשת חנית קיקוס" (2021) (*יתכנו שינויים בסרטים).

עוד בפסטיבל השנה:

  • פוקוס מלחמה – ישראל בזמן מלחמה דרך עיני במאיות.

אוסף מיוחד של סרטים קצרים וארוכים שנבחרו בעקבות אירועי המלחמהמשלביה הראשונים ועד היוםשיוקרנו אונליין ופיזית במהלך הפסטיבלכל סרט מציע זווית ייחודית על תקופות שונות ומציג נקודות מבט מגוונותבמאית שפונתה מביתה בקיבוץ רעים ומצאה מקלט זמני בתל אביבאמנית קעקועים שחוותה את טראומת מסיבת הנובה משתמשת במחט ככלי ריפוי לפצעים שנותרו פתוחים מאז ה-7 באוקטובר סרטון אנימציה קצר המתאר את חוויית המלחמה דרך עיניה של ילדהחקלאי מהצפוןשנאלץ להתפנות מביתו בעקבות המלחמהלא נותן לה להרחיק אותו מאהבתו הגדולה– מטע הקיבוץ ועודהסרטים שיוקרנו:

טלילה (בימויטלילה פרנק)| החקלאי (בימויאיריס בן משה)| מלחמה לפני השינה (בימויתהילה לפידות)|מכתב לבן (בימויעמית הראל )| אישון לילה (בימויעדי שנער)|טוק טוק (בימוינועם כרמלישירן בוחניק)|שברי גן עדן (בימוירונית איפרגן)| מקועקעים לכל החיים (בימויכנרת חיגילאור)

  • הקרנה חגיגית לשני הפרקים של "אלופות" (במאיות אירמה אידלמן ומיכל פארן), סדרה תיעודית של כאןלפני עלייתה לשידור בערוץההקרנה תתקיים בנוכחות השחקניות ולאחריה ייערך פאנל בנושא ספורט ונשים.

סדרת הדוקו בת פרקים מתעדת את מאחורי הקלעים של קבוצת כדורגל נשיםהפועל קטמון ירושליםאשר חרטה על דגלה לנפץ את תקרת הזכוכית של כדורגל הנשים בארץבזמן שישראל נמצאת במלחמההקבוצה נלחמת נגד כל הסיכויים לעשות היסטוריה ולהביא לראשונה בתולדות המועדון את תואר האליפות לירושליםהקבוצה מורכבת מצוות מקצועי גברי שמגיע מעולם הכדורגל הגברי ומתמהיל נשים שחקניות חזקות שמגיעות מרקעים של דת ומנטליות שונהמוסלמיותיהודיות ,דתיות ושחקניות זרות ממדינות שונות שאילולא הכדורגללא היו נפגשות לעולם.

  • חממת "א קיצער" – חממה לפיתוח והפקת סרטים עלילתיים קצרים של יוצרות קולנוע חרדיותתציג את היבול של מחזור שלישי של יוצרותשמחברות בין שפה ועולם חרדי אל המסך הגדול.

בשנה החולפת עברה הקבוצה תהליך עמוק ומשמעותי בליווי מנטורים ואנשי מקצועהתוצאה היא ארבעה סרטים קצריםשיוקרנו לראשונה בפסטיבל ויעניקו הצצה אל עולמן של הנשים החרדיותלאחר ההקרנה יתקיים מפגש עם היוצרות .

  • קצרות – אירוע הפיצ'ינגבשיתוף קרן גשר לקולנוע רב תרבותי עם מענק הפקה בסך 140,000 ₪ לתסריט הזוכהמתוך עשרות תסריטים שהוגשונבחרו שש יוצרות שתסריטיהן בלטואלונה נחמיאסתאם סמלנעה גוסקובאלינור נחמיהרחל אלברט ועינת גולן.

  • תחרות הסרט העצמאי הקצרזאת שנה שנייה שתתקיים תחרות נושאת פרס כספיהשנה יתחרו 16 יוצרות מתחילות עד וותיקותכמו כן תתקיים תחרות סרטי סטודנטיותהשנה השלישיתבה יציגו 12 יוצרותכמו כןהשנה לראשונה יוענק פרס ליוצרת סטודנטית ירושלמית.

בין הסרטים הבולטים שיוקרנו בפסטיבל:

  • REINAS (בימאית: Klaudia Reynicke ) נציג שוויץ לאוסקרכשפרו שוקעת באישקט פוליטי בשנת 1992, לוסיה ואאורורה עומדות לעזוב עם אימן לחיים טובים יותר בארה"באך כדי לנסוע הן זקוקות לחתימת אביהן על טפסי הסכמהקרלוס היה נעדר במשך כל ילדותןאך כעת הוא מחליט להיאבק כדי לזכות מחדש בשתי ה"מלכותשלו.

  • Two to One (בימוי: Natja Brunckhorst ) משפחה ממזרח גרמניה מגלה במקרה מיליונים במטבע המקומי במפעל נטושבדיוק בתקופה שבה מזרח ומערב גרמניה מתאחדותוהכסף עומד להפוך ללא שווה דבר בתוך ימיםהם יוצאים למרוץ נגד הזמן כדי להציל את עתידםסנדרה הולר המצויינת (אנטומיה של נפילה ועודבתפקיד ראשי.

  • The Persian Version( בימאית Maryam Keshavarz ) כשמשפחה איראניתאמריקאית גדולה מתאספתמתגלה סוד משפחתי שמזניק את האם בת המנוכרות לחקר העברולגלות שהן דומות יותר ממה שהן יודעות.

וסרטים ישראלים שטרם יצאו לאקרנים ביניהם:

סיפור פשוט (בימאית טובה אשר), חלב (בימוימאיה קניג), כביש הסרגל בימוימיה דרייפוס), דבי הייתה פה (בימוידנה גולדברג)

פסטיבל סרטי נשים הבינלאומי בירושלים נוסד ומנוהל אמנותית ע"י ליהי סבג ושירה מישרתחת עמותת נשים בתמונה ונוסד ע"י איגוד יוצרי הקולנוע בירושלים (ע"ר). בשיתוף ובתמיכת עיריית ירושלים.

מבחר סרטים לצפייה ללא תשלום אונליין באתר הפסטיבל

תגובות

להשאיר תגובה