קפיצה קטנה לסוף שבוע בחיפה הפכה אותו לאחד המושלמים שחוויתי בחיי. חיפה לא מאכזבת, גם אחרי שאורות הכריסטמס שלה כבו, ומציעה עושר רב למבקרים בה- קולינרית ותיירותית. חזרתי 2 קילו יותר כדי לספר.

בשנה שעברה ביקרתי בחיפה, אחרי הרבה שנים שלא טיילתי בה. זה היה בדיוק בזמן הכריסטמס וחנוכה וחיפה הייתה מוארת ומקושטת בצורה יוצאת דופן. ככה זה כשבעיר חיים מוסלמים ונוצרים ויהודים יחד בהרמוניה מושלמת. זו הסיבה שלא היססתי לחזור אליה לסדרת כתבות החורף של הג'רוזלם טיימס. יש בחיפה משהו קסום והיא משדרת אווירה ישראלית מאד, מחד, אבל גם מאד אירופאית, מאידך.

מלון "קולוני"

הגענו למלון הבוטיק "קולוני" ששוכן במושבה הגרמנית, למרגלות הגנים הבהאיים המהממים (אין ספק שהאדריכל שבנה את המושבה, היה מחושב ומדויק מאד בתיכנון קווי הנוף שלה). את פנינו קיבל מנהל המלון, מיקי, שנתן לנו סקירה מהירה על ההיסטוריה של המלון. כבחורה נוסטלגית מאד, אין ספק שההיסטוריה העשירה של המלון היוותה חלק מהחוויה הקסומה בו. באיזשהו שלב, בזמן ששהינו בחדר, פתאום קלטנו שאנחנו שוהים בחדר בן 100 ויותר שנים, שזה מטורף לגמרי.

חדר במלון אפינגר. באדיבות המשפחה

אז קצת היסטוריה:  המלון שוכן במבנה אבן היסטורי ומקורי שנבנה בשנת 1905 על ידי הטמפלרים ונקרא במקור "אפינגר" על שם המשפחה הגרמנית שהקימה את המלון. במהלך מלחמת העולם השנייה, נאלצה משפחת אפינגר לעזוב את חיפה, בדומה לשאר הגרמנים ששהו בארץ. המלון, המשיך לתפקד תחת השם מלון אפינגר עד שנת 1978 והפעם תחת בעלות משפחת דרזנר ולאחר מכן הוסב המלון לבית חולים פסיכיאטרי עד שנת 2005. ראוי לציין, כי חברי "ועדת פיל", שמונתה על ידי השלטון הבריטי במאמציהם לצמוא פתרון לקונפליקט היהודי ערבי, שהו תקופה ארוכה במלון בשנת 1936. בהמשך, רכשה חברת מורובטי את  המלון ממשפחת דרזנר ולאחר שיפוץ יסודי ומקיף, הוא נפתח מחדש , בשנת 2009  תחת השם 'קולוני חיפה'. המלון הינו אחד המלונות היחידים, אם לא היחיד, הפועל מאז שנת 1905 בישראל.

מרפסת חדר האוכל שנות ה30 מלון אפינגר. באדיבות המשפחה

 

מה שמרגש זה שהמלון, שבו 40 חדרים מעוצבים, שופץ תוך הקפדה על שימור הפרטים מעיצובו המקורי: חלונות ותריסי עץ, אריחים מצוירים המעטרים את הרצפות, מעקות עץ ופריטים ייחודים נוספים. נתקלנו במנהל האירועים של המלון, סימון, שמלבד הסבר על העיצוב הטכני המדהים של המלון, גם שיתף אותנו שכבר בהיותו ילד עבד במכבסת המלון הסמוכה, וכשהוקם מחדש מיד דפק בדלת ופשוט חזר לעבוד בו.

מיקי המנהל וסימון מנהל האירועים בחדר האוכל המקורי של משפחת אפנגר

גם חדרי המלון עוצבו ואבזרו ברמה גבוהה. רהיטי המלון עשויים עץ אלון ומעוצבים בהתאם לאופיו של המיוחד של המלון. חדרי האמבטיה מהודרים עם אריחי שיש, חלק מהחדרים מצוידים באמבטיות פרי סטנדנג. המלון מציע ארוחות בוקר עשירות (כשרות) ומפעיל בר משקאות בכניסה שלו, שיכול  לשמש גם כחדר ישיבות. גם מי שאינו אורח המלון יכול, תמורת תשלום, ליהנות משני אלה.

 

 

בשורה התחתונה: הנאה צרופה המשלבת את שני הדברים שאני הכי אוהבת: נוסטלגיה ופינוק. וגם המחירים טובים מאד: החל מ 560 ₪ ועד ל 1000 ₪ לזוג עבור לינה וארוחת בקר (בהתאם לסוג החדר ולעונה). חיפה מדהימה בחורף ונוצצת מאד, אז אל תפחדו לעלות לשם כבר מדצמבר.

מסעדת "שטרודל"

כשסיפרו לי על המסעדה, השוכנת בלב המושבה הגרמנית, חשבתי שמדובר באיזה בית קפה מפונפן שמתמחה בשטרודלים. מי ידע כמה עושר קולינרי יוצע לי במקום, ושאשהה בו 3 שעות!

את המקום מנהלים בצוותא האחים עלאא ועיסא אסעד, מסעדנים ילידי עיר הנמל. המקום מציע אוכל ביתי, בעיקר ערבי אותנטי, שלמדו, לדבריהם, מבית אמא. את פנינו קיבלו עלאא אסעד, הבעלים, ומישל, מנהל המסעדה. הם סיפרו לנו מעט על המקום ועל השם הייחודי, שאכן החל בחיפה מבית קפה קטן שהגיש שטרודל. המקום, שעבר ממש לאחרונה שיפוץ רציני ועיצוב מחדש, שוכן בבוסתן ירוק, עם מגוון גדול של עצי זית, עצי פרי, עציצים, ציפורי שיר ומזרקות, המעטרים את החצר הרחבה, המשקיפה אל הגנים הבהאיים. בפנים המסעדה, מטבח פתוח עם טאבון אבן גדול. המלצרים במקום לובשים קסקט וסינר אפורים עם חולצה לבנה והמקום מרגיש אירופאי לגמרי. אם לא התפריט העשיר במנות ערביות אסליות (עם פיוז'ן אירופאי קל), הייתי בטוחה שזו מסעדה איטלקית.

חציל בגבינת שנקליש

כשאני מגיעה למקום חדש, אני מבקשת מהבעלים לבחור לי את המנות. כך מצאתי את עצמי עם מנות פתיחה עשירות (שמרוב שהן גדולות, יכולות להיות מנה בפני עצמן): פוקצ'ה ביתית עם לבנה בשמן פטרוזיליה, כרובית מתובלת ומסבחה חציל וחומוס; סלט שוק ואדי ניסנאס- המכיל את הירקות שהם מוצאים באותו בוקר בשוק מתובל בסומק (אצלנו היה סלק ונענע וארטישוק מובחרים שפשוט שידרגו את הסלט והוסיפו לו רעננות); עלי גפן מגולגלים עם יוגורט עזים ושמן פטרוזיליה; חציל בלאדי אפוי עם גבינת שנקליש מפוררת מעל (הגבינה נעשית במקום בתהליך ארוך של סינון בן 3 שבועות, קירור ואז אפייה בתנור עם תיבול פיקנטי. מושלמת וייחודית למסעדה) ועולש עם לאבנה (צמח שלצערי לא מבשלים איתו הרבה במסעדות הישראליות).

פוקצ'ת הבית עם לבנה בשמן פטרוזיליה, מסבחה חציל וחומוס וכרובית מתובלת

עשינו הפסקה קטנה (כן, אפשר לשבוע ממנות פתיחה, גם 2 מספיקות, אבל אל תגלו שסיפרתי) ועברנו למנות העיקריות: מחאמר עוף ופרגית עם טחינה- מנה עשירה בטעמים (והעוף כל כך רך וטעים) ומיני עראיס בטחינת עמבה עשוי להפליא.

 

 

 

 

 

לקינוח קיבלנו, איך לא, שטרודל אמיתי עם אגוזים ותפוחי עץ אפויים בפנים. טעים להפליא.

שטרודל הבית

בשורה התחתונה: מסעדה עשירה מאד,  צוות מקסים שמעניק שירות נהדר ואווירה אירופאית משכרת. חו"ל ישראלי שכזה.

מסעדת "ג'יוקוסו"

ניכר שרק אכלנו בחופשתנו הקצרה ו… זה נכון! חיפה, כאמור, מציעה עושר קולינרי שאסור לפספס. בשנה שעברה עצרנו ב"אפטר דארק" המקסימה, הסמוכה לנמל, והפעם עגנו בנמל עצמו. הגענו למסעדה איטלקית המציעה מטבח אלכוהולי משכר (תרתי משמע). המסעדה נפתחה לפני 9 חודשים, והתפריט, מבוסס כמובן על המטבח מארץ המגף, עם מנות שהאלכוהול הוא בין המרכיבים המובילים בהן.

את פנינו קיבל אחד הבעלים, כפיר בויום, ומלצרית מקסימה בשם בתאל, שפשוט העניקה לנו שירות נהדר ומלא חדוות חיים ותשוקה לאוכל. הם סיפרו לי שאת השם של המסעדה בחרו הבעלים, עם קריצה לסניף מסעדה הקודמת שניהלו בשם צ'יז, שפעלה באותו חלל. רועי גרבר, השף מסביר: "פירוש השם ג'יוקוסו הוא שובבה באיטלקית, שם המקום מספר מאחוריו סיפור שלם של נערה צעירה וחמודה אשר עברה לעיר הגדולה, חיפה, והפכה לשובבה ונועזת יותר, מעורבת בחיי הלילה ותמיד מחפשת את הדייט הבא או את ההרפתקה הבאה. באותו החלל פעלה צ'יז בוורסיה הרגילה שלה, אך כעת, היא הרבה יותר נועזת והאלכוהול הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה" (הם מציינים גם בתפריט, ליד כל מנה, איזה אלכוהול הולך איתה- שזה מקסים ושיווקי מאד, יש לציין).

גם כאן הענקתי לכפיר את האפשרות לבחור מה להגיש לשולחננו (אני אוהבת הפתעות): על השולחן התחילו להופיע פוקצ'ת הבית עם חמאת כמהין מושלמת; סלט ארטישוק צפוני (התאהבתי בסופ"ש הזה בארטישוק. נקודה. כל כך טעים); פולנטה על בסיס תירס עם פרמז'ן – שהייתה עבורנו מנת פתיחה מנצחת – וחציל איילה גלילי ממולא בגבינת צאן על מצע עגבניות ויוגורט.

מנות פתיחה: פוקצ'ה עם חמאת כמהין; סלט הארטישוק הצפוני וחציל איילה גלילי

לעיקריות קיבלנו את הלמונצ'לו בלי השרימפס (כיוון שהירושלמית השמרנית שלכם שומרת), המכילה טורטליני ירוקים עבודת יד, כמובן, במילוי עלי רוקט, תרד, קייל, בצל וריקוטה ברוטב שמנת, לימון כבוש ולימנוצ'לו וריזוטו כמהין מבושל בציר גבינת פרמז'ן, יין לבן ושמנת עם שמפיניון, ערמונים, כמהין וקרם פרש. זו הפעם הראשונה בחיי שאכלתי ריזוטו ואני חייבת לומר שהחוויה הייתה מושלמת. ביצוע נכון ומדויק. לסיום החלק העיקרי, אכלנו את "הרביולי של צ'יז"- רביולי גבינות בעבודת יד עם קוביות סלק ברוטב עשיר בכל טוב – שהיו פשוט טעימים, מתוקים והוגשו בצורה כל כך יפה ומושכת (שלמרות שהיינו מאד שבעים, היינו חייבים לנגוס).

ריזוטו כמהין
למונצ'לו (בלי השרימפס)
הריבולי של צ'יז

למורת רוחה של בתאל, נאלצנו, כיוון שהיינו מפוצצים, לוותר על הפיצות (שלטענתה, הן חוויה בפני עצמה- אז אני אמליץ לכם דרך העיניים שלה), אבל נתנו לה לבחור עבורנו את הקינוחים (בחירתה של סופי, אבל הקינוחים הם חלק מהחוויה).

בתאל בחרה עבורנו את ה"קרם ברולה הקפוא למחצה"- ברוטב פירות יער ואת ה"לימון החצוף"-  קרם לימון עטוף בבצק פריך עם קרמבל שקדים, קרם ריקוטה ופסיפלורה. שני הקינוחים היו לא פחות ממושלמים, וליבנו נהר אחרי הלימון החצוף, שאחרי ארוחה מלאה עם בטן נפוחה, באמת היה חצוף להגיע לשולחנו ולגרום לנו לסיים אותו.

לימון חצוף
קרם ברולה קפוא למחצה

בשורה התחתונה: "ליפול" על איטלקית שהמרכיבים שלה מעולים וברמה גבוהה זהסבבה, אבל "ליפול" על צוות שלם מלא תשוקה לאוכל, שגם אחרי שאתה מפוצץ מהאוכל גורם לך לרייר רק מדיבור על המנות שלא יצא לנו לטעום-זה כבר מתכון מנצח, מבחינתי, למסעדת החלומות. מומלץ.

Nok Thai Massage – נוק תאי מסאג'

לפני כחודש נפתח מכון עיסוי מקסים בשדרות מוריה בחיפה. הבעלים היא נוק, תאילנדית בת 34 הנשואה לבחור ישראלי בשם רן. רק מי שהיה בתאילנד יכול להבין שזה הדבר האמיתי: הכיסאות ל"פוט מסאג'" (עיסוי רגליים) בכניסה, הבדים הצבעוניים עם עיטורי הזהב, התמונות של האלים הבודהיסטים ונעימת החליל ברקע.

עיסוי תאילנדי הוא אחת משיטות הטיפול העתיקות בעולם. זוהי חוויה יוצאת דופן שהמטופל יוצא ממנה בהרגשת ריחוף משוחררת ונטולת כל עול.

מסאג' תאילנדי מסורתי משתמש בעקרונות היין-יאנג להשגת איזון אנרגטי בגוף ולהרגעת הנפש. שימוש רב בטכניקות מתיחות מגוונות להמרצה ואיזון של מחזור הדם. לחיצות איטיות המבוצעות בתנועות מעגליות בנקודות המהוות "צמתי אנרגיה". העיסוי משחרר כאבים וחסימות בגוף הנובעות כתוצאה מסטרס, לחץ נפשי ועוד.

במהלך הטיפול נוק מתמסרת אליו ולגוף ומזיזה כל שריר ועצב בו בעדינות ובנחישות כאחד. היא מקפידה על ניקיון המקום והידיים, גם בין החלקים השונים בגוף שבהם היא נוגעת. החדר מחומם באדים המשרים אווירה משל עצמם.

בשורה התחתונה: מקום מומלץ הן לטיפול והן לחוויה האמיתית. גם מי שלא היה בתאילנד- חייב לקפוץ למקום ולחוות. הם כעת במבצעים לרגל הפתיחה מ-150-280 ₪. להזמנות: 054-8043099.

 

תגובות

להשאיר תגובה