במסעדת “מדיטה” הירושלמית אין כלום, אין שירות גרוע אין אוכל שלא ערב לחיך ובעיקר אין סתם מנות, נדיה היבא ביקרה שוב במקום והתאהבה בדיוק כמו בפעם הראשונה.

מסעדת “מדיטה” של השף מוטי אוחנה השיקה תפריט חדש לצד תפריט קוקטיילים משודרג. מדובר בלא פחות ממוסד ירושלמי, ומקום שנחשב חאחת המסעדות הכשרות הטובות בעיר עם נגיעות מודרניות עדכניות וטוויסטים חדשים. השף מוטי אוחנה ( שהוא גם השף והבעלים של מסעדת החצר הירושלמית) מנצח ביד רמה על החווייה הקולינרית של המסעדה.

המסעדה היא שילוב של ביסטרו מודרני עם מטבח ים תיכוני קלאסי, היא ממוקמת במתחם בית הנציב בירושלים, במבנה גדול ויפה שבו ניתן לארח עד 180 סועדים, אירועים פרטיים או עסקים.

amlol5f9jcjxowgsrl7r-500x281

במסעדה מטבח פתוח שבו ניתן לראות את אופן הכנת המנות וליהנות מארוחה טובה, כאשר בשעות הערב והלילה המקום משנה את פניו ופונה אל קהל הבליינים שרוצה ליהנות מבר תוסס ואופנתיבר משקאות מעוצב ומושקע, בו רוקחים לסועדים קוקטיילים מקוריים ומרעננים

במרכז הביסטרו קיים בר משקאות מושקע ורחב-ידיים, שבו עשרות מותגים איכותיים של בירה, יינות ומשקאות אלכוהול, במחירים נוחים וגם תפריט חדש לקוקטיילים מקוריים ומרעננים.

לצד המנות החדשות הוגשו קוקטיילים אשר נרקחו במיוחד לתפריט החדש: סטרוברי אוזו, וולאק , ראובן ומוחיטו

מנות הפתיחה שהוגשו למרכז השולחן כבר בהתחלה כללו פוקצ’ת  הבית  ומטבלים כמו קרם חצילים וסילאן,  לימון כבוש,  טחינה וחומוס. הפוקצ’ה היתה קריספית חמה וטעימה קרם החצילים המתקתק וממרח הלימונים הכבוש היה מעולה וביקשנו עוד.

t162jji9lygcn5zlneao-500x281

בהמשך קיבלנו סלט עלים, שקדים קלויים, פילה לימון, בצל סגול, ופרי העונה, מדובר בסלט טרי , רענן עם מרקמים שונים, מטובל היטב בדיוק כמו שאני אוהבת וסלט סביח, טחינה, לימון כבוש, ביצה רכה, קוביות חציל, עגבנייה, חריף, עמבה שהיוו שילוב מצויין של טעמים במיוחד לאוהבי הטחינה והעמבה – אני אהבתי

pb83o1656k62rsun8vu

לראשונות בחרנו בטרטר דניס, איולי שיפקה, במיה – מנה מצויינת של טרטר דגים טרי ואיכותי מתובל במידה המדוייקת – אל תוותרו על המנה הזאת כשאתם מגיעים למסעדה, וטונה צרובה, סלט ירוקים, קוויאר סויה, ויניגרט ווסאבי, שמן שומשום שבתוכה טונה טריה ואיכותית צרובה במידה המדוייקת מטובלת היטב עם תוספת של ירקות טריים ורעננים –  מנה  מנצחת מבחינתי שחייבים לאכול כשמגיעים למסעדה

בעיקריות כבר לקחנו כמה מנות , הראשונה “אסאדו “החצר”, ברוטב של ברביקיו, תפוזים, מדובר בנתח בשר אסאדו עשוי מצויין עם טעמי תפוז שמשתלבים נהדר עם טעם ברבקיו – וכל מילה נוספת מיותרת, וסינטה פרוסה על מצע תפו”א ופטריות צלויים, צ’ימיצ’ורי  פה נגמרו לי המילים, ממליצה בחום על מנת הגורמה המצויינת הזאת

בגזרת הקינוחים נהנינו מבראוניז עם בננות מקורמלות ושקדים וגלידת וניל עם שערות חלווה, פסטוקים ורוטב מייפל

אחרי שסיימנו בעיקר התקשינו לקום מהשולחן, למתוח רגליים ובעיקר להודות להוא שם למעלה שהביא אותנו לירושלים בימים טרופים אלה, אחרי הכל ירושלים יש רק אחת וגם מדיטה.

מסעדת מדיטה

בית הנציב, דרך חברון 101 א’ , ירושלים

טלפון: 053-7933470

פקס: 02-6262522

למסעדה חנייה מסודרת

תגובות

comments