לקראת חג החנוכה, קבלו את חמשת המקומות הכי מומלצים לסופגניות בעיר הקודש

בתקופה הזו בשנה ירושלים הבירה הופכת למיני לונה פארק מלא בהפתעות. חנוכיות מיוחדות מוצבות לאורכה ורוחבה של העיר, אורות כריסמס מנצנצים מתגלים על מבנים נוצריים, וכמובן- הסופגניות. אורבות מכל עבר, מתחננות שנטעם וננסה עוד וריאציה, ועוד גרסה… של סופגניית חנוכה המפתה. המבחר הרב דורש חקירה מעמיקה, ואני לקחתי על עצמי את המשימה הקשה לספר לכם על חמשת המקומות הכי טובים לסופגניות בירושלים.

אינגליש קייק– רשת מאפיות ארצית שהוקמה לפני 25 שנים בירושלים, מתמחה במאפים תוצרת בית. ללא חומרים משמרים. לקראת חנוכה אינגליש קייק משיקה קולקציה מגרה ומגוונת של סופגניות המטוגנות בשמן קנולה בטיגון המונע מהסופגנייה להיות טבולה בשמן, הסופגניות נמכרות טריות ביום ההכנה. בנוסף, נמכרות בסניפים סופגניות אפויות. המעניינות מביניהן: סופגנית מוצרט- מילוי שמנת מתוקה בטעם נוגט, בציפוי שוקולד לבן. סופגניית גבינת אוריאו- במילוי גבינה של פעם בציפוי שוקולד לבן ופירורי אוריאו.

כתובת: אגריפס 103

קפה קדוש – בבית הקפה הקלאסי בעל האווירה האירופית-רומנטית, שמנוהל על ידי איציק קדוש-שף קונדיטור ואשתו קרן, מוכרים סופגניות שנוצרו ביד אמן. פרזנטציה אלגנטית מגלה סופגניות המורכבות ממילויים אירופאים קלאסיים כמו בקלרים בטעמי תות-פיסטוק, קרם פטיסייר, פרירו רושה ועוד. בלי לפסוח על המילויים הקלאסיים של ריבה וריבת חלב, הקלאסי של קדוש הוא קרם פטיסייר. בנוסף, ניתן למצוא זנים חדשים של סופגניות שף, כדוגמת הקורנט – שילוב של קוראסון ודונאטס. ועוד הרבה הפתעות חדשניות ומלהיבות. כל הסופגניות מטוגנות על בסיס חמאה, אומנם משמין אך ללא שומן טראנס, במקביל משתמשים בטריק מיוחד שדוחה את השמן מלהיספג אל תוך הסופגנייה.

כתובת: שלומציון המלכה 6

קדוש

רולדין– כמו בכל שנה, רולדין משיקה ומפנקת לרגל חג החנוכה קולקציית סופגניות מרהיבה, צבעונית וחדשנית מעולם הפטיסרי : קרם וניל מדגסקר בשילוב פנינים כסופות וקרמל מלוח בהשראת עוגת גלקטיק של השף הצרפתי כריסטוף אדם, קרם גנדויה בציפוי שבבי קרפ צרפתי מוזהב ואגוזי לוז, גנאש פיסטוק איטלקי ודובדבן אמרנה, תחרות שוקולד ועוד רבות ומיוחדות. הסופגניות עשויות מבצק אוורירי, מטוגנות בשמן קנולה ובעלות ערכים קלוריים מאוזנים. משקל הבצק כ-40 גרם, הסופגנייה מכילה כ-130 קלוריות.

כתובות סניפים בירושלים: שד' ממילא

מאפיית טלר– במאפיית הבוטיק טלר שממוקמת בשוק מחניודה הססגוני, החליטו לשמור על בריאות הקונים ולאפות את הסופגניות במקום לטגן. האפייה נעשית על בסיס שמן. מה שלא פוגם כלל בטעמן הנפלא של הסופגניות, ובעיקר מנקה רגשות אשמה עתידיים. כל המילויים תוצרת בית,  בין הטעמים המיוחדים ניתן למצוא: חלווה, אוריאו, אגוזים ועוד. וכמובן: סופגניית הריבה המסורתית.  

כתובת: אגריפס 74

מאפיית אביחיל– מאפיית אביחיל נוסדה בשנת 1932 ע"י ניסן אביחיל סבא של גיא, הבעלים היום. המאפייה הזו מגישה סופגניות איכותיות בטעם אותנטי, כלל המרכיבים של הסופגנייה נוצרו בעבודת יד תוצרת בית. בין המילויים המיוחדים ניתן למצוא קרם פטיסייר, מוקה ושוקולד.

כתובת: רחוב פרי חדש 8 ירושלים.

קולקציית הסופגניות של רולדין לחנוכה 2015 צילום רונן מנגן התמונה מאושרת ל...

תגובות

להשאיר תגובה