בסוף החודש התארחו בישראל משלחת של בכירי השפים של ארצות הברית, כוכבי תכניות האוכל הפופולאריות ביותר באמריקה, מבקרי אוכל, בעלי "מסעדות הסלבס" של ניו יורק כחלק ממיזם ה-"Celebrity Chef ‘Birthright’". מי שהזמין אותם היה מייסד ז'אנר פסטיבלי האוכל והיזם היהודי-אמריקאי הֶרבּ קרליץ.  במהלך הביקור נחשפו השפים לארץ ישראל כפי שעוד לא יצא להם להכיר – דרך האוכל אבל לא רק. פגשתי אותם ב"קינג דיוויד" לשיחה קצרה.

מיזם ה-"Celebrity Chef ‘Birthright’" הינו יוזמה של הֶרבּ קרליץ, ממייסדי תרבות פסטיבלי האוכל האמריקאיים ומי שעומד מאחורי הפקת אירועי האוכל הגדולים ביותר בארצות הברית – בלאס וגאס, ניו יורק, נאפה וואלי וכו'.  קרליץ הינו יזם שותף של פסטיבל "Harlem EatUp". -"Celebrity Chef ‘Birthright’"  נוסד במטרה לחשוף שפים נוספים לחוויה שעבר בעצמו בישראל לפני כשנתיים, אותה הוא מגדיר כמהפכה של אוכל טוב, מסעדות גורמה, חיי לילה איכותיים ויקבים משובחים, לצד חדשנות ישראלית, "פוד-טק", חקלאות ורפואה: "דרך ההערכה לאוכל טוב אני מחבר בין אנשים. אנשים אוהבים אוכל. לפני 20 שנים האוכל בישראל היה נורא בעיניי והיום- פנטסטיק. עושר ושפע קולינרי," אומר קרליץ. " יצאתי למסע הזה כיוון שהייתי משוכנע שהסיפור של האוכל בישראל צריך להיות מסופר וידעתי שאני האיש שיגרום לזה לקרות. הבטחתי שאחזור לחוות את ישראל עם החברים שלי. זה הפך להיות 'תגלית' של 'סלבריטאים'- משהו הרבה יותר גדול ממה שדמיינתי".

קבלת הפנים התקיימה במלון "קינג דיויד" ירושלים בין היתר במעמד קרליץ, כלל השפים הלוקחים חלק בתכנית, מנכ"ל רשת מלונות דן רונן ניסנבאום, שותף מנהל בחברת EY ישראל יורם טיץ, יו"ר מכון הייצוא אדיב ברוך והשף עידו זרמי.

שתי נשים מדהימות שפגשתי הן השופטת של תכנית האוכל המצליחה "טופ שף", העיתונאית גייל סימונס והמסעדנית עדן גרינשפן, שאם שמה מוכר לכם זה כיוון שהיא אחות של רני גרינשפן מ"הישראליות". שתיהן יהודיות, גרינשפן ישראלית ומנהלת מסעדה לאוכל ישראלי. "הפעם האחרונה שהייתי בישראל הייתה לפני 24 שנים," מספרת סימונס, "אין ספק שהייתה פה סצנת אוכל שונה לגמרי".

לשם הוצאתו לפועל ומימונו של המיזם, רתם קרליץ שורה של שותפים בזה אחר זה, ביניהם מייסדEY  ונותני החסות כוללים את ה-SNC (Startup Nation Center), קרן פול סינגר, מכון הייצוא הישראלי, הפילנתרופ הישראלי-קנדי סילבן אדמס, אשת העסקים הפילנתרופית והיזמית החברתית רעיה שטראוס בן-דרור המייסדת והעומדת בראש מיזם אוצרות הגליל, מלונות דן בהם ישהו השפים בתל אביב וירושלים, אל-על, קרן קירש, לורן פריד מייסדת "Food for Good", יצחק אפלבוים, 'ויה סברה' והשף עידו זרמי.

תגובות

להשאיר תגובה

− 1 = 2