מה עושה חתול שמן יחד עם דודה שך (כך במקור)? ברוכים הבאים לביר באזאר, הפאב הכי ציוני בירושלים

הבר ביר באזאר שנפתח בחודשים האחרונים בין סמטאות שוק “מחניודה”, הוא בר ציוני (כפי שמכנים אותו עובדי המקום) שמציע תפריט בירה ישראלית מגוונת בטירוף ומעדנים מיוחדים לנשנוש במחיר נוח מאוד ללקוח. האווירה צעירה ומלהיבה והשירות אדיב ותוסס. ציונות מעולם לא הייתה טעימה (ומשכרת) יותר.

אבי מוסקוביץ’, הבעלים של המקום מספר על היוזמה: “נולדתי בניו יורק, ובערך לפני שלושים שנה התחלתי להסתובב בשוק לראשונה. השוק זה מקום שיש בו אנרגיה מאוד מיוחדת, מקום מאוד אותנטי חי וממגנט. תמיד נמשכתי גם לתעשייה של בירות בוטיק. זה אומנם תחום חדש בישראל אך זה תחום שתופס תאוצה. בירות בוטיק זה משהו שמביא אנשים להיות ביחד, יוצר תחושת קהילתיות ותומך בכלכלה מקומית, של אנשים עם תשוקה רבה ועמוקה למה שהם עושים. וזה ניכר באיכות המוצרים. אז הרעיון הזה של לשלב בין שוק לבירת בוטיק יחד, נראה לי כמו התאמה מושלמת.”

גם בקור המקפיא של ירושלים, צעירי העיר לא מוותרים על הניחוח המשחרר הנישא ברחובות השוק בערב, ותופסים את כל המקומות הפנויים שנותרו בבר ששוכן על פני סמטת הרחוב. על כל שולחן קטן וחמוד שמכוסה מפת משבצות לבנות-אדומות, ממתינה צלחת פופקורן מתובלת ב”תבליני הבית”. תפריט המקום מפלרטט עם הלקוחות בלי להתבייש, ומציע בירות בשמות מצחיקים כמו “דודה ש’ך” ו”חתול שמן”. שתי הבירות האלה הן תוצרת הבית וטעמן אותנטי וייחודי ביותר. “דודה ש’ך” שמתוארת בתפריט כאדמונית מרעננת חצופה ועקבית כמו דודה שלך, עומדת בהבטחות ומספקת חוויה מרעננת  בטעם ממכר. זו ככל הנראה הבירה האהובה על הלקוחות הקבועים. וגם אני העדפתי אותה במיוחד. “חתול שמן” שמתוארת כ”קלילה ושורטת, התחלה מתקתקה וסוף מעט מריר”, היא בירה ששווה להגיע במיוחד רק בשביל לטעום אותה. יש בה את החותם המיוחד שיש בבירות בוטיק, אפשר להרגיש את האותנטיות והעבודה הלא מסחרית מאחוריה. עוד מרשימת הבירות שלא כדאי לפספס: ה”ווינטר ג’ק” של שפירא, בירה עונתית מעושנת בוויסקי איכותי. “אמבר” של נגב, אייל אדמדמה בעלת ניחוח לתת כהה וארומה מדברית, “אולד פאפא” של דאנסינג קאמל המשלבת כשות מרירה וסילאן מתקתק, ובקיצור כל בירה בתפריט היא הרפתקה בפני עצמה וקשה שלא להמליץ על כולן.

תפריט האוכל מגרה מיוחד, ומציע נשנושים קלילים ויחד עם זאת מוקפדים. העובדה שבעל המקום הרכיב תפריט אוכל זול מאוד (הכל עד 34 שקלים מקסימום!) ובאותה נשימה יצירתי יוקרתי ולא ממוסחר (סטייל מנות “רגילות” של בר  כמו שניצלונים וכנפיים) מעוררת השראה ותאבון.  טעמנו את המנה “כבד קצוץ משודרג” כבד עוף קצוץ עם ערמונים דבש ובצל לצד ריבת דובדבנים ,קונפי שום ופרוסות לחם קלויות בשמן זית. מנה שמענגת את החך יחד עם כל ביס, ליווי מושלם לבירה הייחודית. גם הצ’ילי קון קרנה הוא נשנוש מקסיקני מעולה ואיכותי (המלצרית מספרת כי מדובר במאכל הלאומי של טקסס), בשר בקר מבושל בבירת סטאוט כהה, שוקולד מריר וצ’ילי חריף, מוגש לצד נ’אצוס מקסיקני וסלסלה פיקנטית.

ביר באזאר 2

תגובות

comments