סנג'יב קפור, השף הממלכתי של הודו, יגיע לארץ במסגרת שבוע הקולינריה ההודית שיתקיים במסעדת La Regence במלון המלך דוד בירושלים בין ה17-19 למאי, בהפקת שגרירות הודו בישראל ובשיתוף מלונות דן. למה הפך הבישול ההודי לכל כך פופולארי בישראל, מה מייחד אותו ואילו מנות אותנטיות מחכות לכם באירוע
בשנים האחרונות הבישול ההודי מקבל מקום של כבוד לא רק בישראל אלא בעולם כולו מסעדות הודיות צצות חדשות לבקרים, והתבלון ההודי נכנס לכל בית. ברשת מלונות דן לא יכלו להתעלם מהפריחה ההודית, ובמסגרת "שבוע הקולינריה ההודית", יוצעו בין התאריכים: 17-19/5/16, החל מהשעה 19:00 במסעדת La Regence במלון "המלך דוד" ירושלים מנות שיבשלו יחד השף סנג'יב קפור ודוד ביטון, שף מלון בית המלון , אלו יהיו מנות הודיות אותנטיות אך כשרות שיצטרפו לתפריט של המסעדה ל-3 ארוחות מיוחדות בלבד.
בין המנות שיציעו יהיו בהאטי קה מורג : חתיכות עוף מבושלות על העצם בתוך רוטב בהאטי, קבב גאלוטי – קציצות של כבש טחון מטוגנות במחבת tawa הודי. מנגו מורג' מאקהני – חתיכות עוף על גריל עם רוטב עגבניות בשילוב עם חתיכות מנגו ומנות רבות נוספות. בנוסף בנוסף, דן גורמה תל-אביב יציע סדנאות בישול מקצועיות עם השף קפור.
"רצינו לעשות אירוע מעניין לציבור הישראלי ואחד הרעיונות שעלו לנו היה להביא מגה שף הודי לארץ", אומר חיים שפיגל מנהל אגף מזון ומשקאות במלונות דן שיזם את הפרויקט. "בתקופה האחרונה כל תחום המזון ההודי בישראל מאוד התפתח ובכלל למזון מהמזרח התיכון, בשנה שעברה למשל הייתה התעניינות סביב האוכל התאילנדי, אנחנו בכל שנה עושים מאמץ לגרות ולעניין את הטעם הישראלי והשנה היה לנו ברור שנלך על המזון ההודי ולהפתעתנו המגה שף –שדי הופתע מההזמנה שלנו אמר שהוא מוכן לבוא ברצון עם כל הצוות שלו לבשל במלון קינג דיוויד".
למה ישראל התקרבה להודו מבחינה קולינרית לדעתך?
"ההתעניינות בהודו גדלה כי הרבה מאוד אנשים נוסעים לשם ,לא רק חבר'ה צעירים, והם חוזרים משם מושפעים ואפופי התלהבות מהמבטח ההודי, שבכלל כובש חלקים גדולים יותר באירופה ובארצות הבית ואני באופן אישי לא חשבתי שזה יעורר כזו התעניינות גם בישראל, כזו שמורגשת גם בפעולות ההדרכה שמקיים המרכז הקולינארי שלנו דן גורמה בתל אביב וגם עכשיו שכל הכרטיסים כמעט נמכרו כבר לשבוע "הודי קולינארי" שיערך במלון. אנחנו מקרבים את המטבח ההודי לישראלי גם דרך האירוע אבל גם משקיעים רבות בצוותי כח האדם שלנו, כולל בשפים ובטבחים ופותחים את הידע הזה לציבור המקצועי הרחב דרך פעילויות הדרכה, יצירת קשרים ושטף של רעיונות. זה מאוד מאוד חשוב, אנחנו לא רק מבשלים ושומרים את הידע לעצמנו אלא מחלקים אותו עם הציבור המקצועי בארץ.
סנג'יב קפור נבחר לשף ההודי הטוב ביותר על ידי ממשלת הודו. הוא ייצג את מדינתו בהתאחדות השפים העולמית והיה השגריר ההודי לקמפיין של האו"ם בנושא בישול נקי. יש לו 5 מסעדות פופולריות בהודו, סניפים ברחבי העולם ואפילו ערוץ טלוויזיה משלו , אם זה לא מספיק הוא פרסם מעל 200 ספרי בישול שתורגמו ל-7שפות, השתתף בתכניות טלוויזיה מובילות ואתר האינטרנט שלו הכולל מעל 15,000 מתכונים מושך בכל חודש מעל 10 מיליון גולשים
מהו הקסם של הבישול ההודי? לדברי שפיגל אלו הם "הטעמים המאוד חד משמעים , אנחנו אחרי תקופה ארוכה של קולינריה עולמית והבישולים התאילנדי, סיני והודי הם יותר אופייניים ומובהקים ואנחנו נמשכים לזה, זה הכיוון ואפשר לראות זאת למשל במסעדות תל אביביות
מה אנחנו יכולים ללמוד מהבישול ההודי?
"קודם כל חשוב לציין שהמטבח ההודי הוא שם משפחה לעשרות תת מטבחים כי הודו היא תת יבשת עצומה, לא מדובר רק במטבח אחד, אלא בעשרות שכל אחד מהם מייצג אזור אחר בהודו. בנוסף, בבישול ההודי אנחנו רואים שימוש בחומרים הרבה יותר מיוחדים. הדבר הייחודי בימינו אלו הוא שחלק גדול מאתנו הופכים לצמחונים בעוד ש-70 אחוז מהמטבח ההודי הוא צמחוני במקור וזה מאפשר גיוון מאוד גדול בטעמים ובמנות".