את "יער הקקאו" הקימה יערה, עורכת דין בהכשרתה שהחליטה ביום בהיר שהיא רוצה להמתיק את העולם עם מוצרי שוקולד בוטיקיים בתמיכת הד סטארט ובתקופות הקורונה שהשביתה את רוב מקומות העבודה היא מצאה את עצמה פורחת ומפתחת את המפעל ואת שירות המשלוחים שלה.
מסוגי שוקולד בנאליים כמו מריר וחלב, היא יצרה עשרות טעמים שונים כמו קפה, אוכמניות, בזיליקום רוזמרין ועוד ופיתחה את המפעל ואת התוצרים שבו.
עכשיו, כשהקורונה כבר די מאחורינו, סדנאות השוקולד חזרו ואנחנו החלטנו לקחת חלק באחת כזו, מדובר בסדנת פרלינים, בה למעשה יכול כל אחד להשתתף ומקץ שעה וחצי להכין מארז פרלינים על פי טעמו עם מילויים שונים, תוספות וטעמים.
המפעל, נמצא בלב אזור תעשיה בירושלים העמוסה לעייפה, ושלט קטן על קיר מזכיר את מיקומו מה שדי מקשה על הימצאותו אבל אחרי שיטוט ברחוב במשך דקות ארוכות בשמש הקופחת של יום שישי, נמצא המקום והגענו לממלכת הקקאו מיוזעים וסבלניים.
קפה קטן, רביצה במזגן ומתחילים, הסבר על פולי השוקולד, מאיפה הם מגיעים, איך הם נראים הרבה לפני שהם הופכים למוצר שכולנו מכירים ואיך למעשה נוצר המוצר הסופי על המדפים, אחרי קריאות התפעלות אנחנו יוצאים לדרך ומתחילים בעבודה, כל אחד מהמשתתפים מקבל תבנית אותה עליו למלא בטעמי שוקולד שונים, להוסיף אגוזים, קוקוס, או מיני תוספות שונות ולאחר עבודה סיזיפית לסגור את הפרלינים בשכבת שוקולד נוספת ולהמתין בשקיקה לתוצאה.
מה נאמר? ההמתנה משתלמת משום שמקץ שעה וחצי של עבודה, הקפאת המוצר וסיבוב קצר במפעל בינות מכונות הייצור הפרלינים נארזים בשקיות מתנה ואנחנו עמוסי אדרנלין וסוכר חוזרים לחום הירושלמי ודיאטת ה"ללא סוכר".
למי זה מתאים?
"בעיקרון, לכל מי שאוהב שוקולד, למשפחות עם ילדים, לזוגות וגם לחברים שרוצים להשתעשע עם הרבה שוקולד איכותי במשך למעלה משעה.
חשוב לדעת כי בבוטיק מייצרים שלל מוצרי שוקולד איכותיים בטעמים מרגשים ובעבודת יד,שואבים השראה מהטבע שסביבנו ומשתמשים בחומרי גלם איכותיים וטבעיים בלבד: מחיות אגוזים טהורות, פירות טריים מיובשים בהקפאה, ותבלינים עזי טעם בלי צבעי מאכל או חומרים משמרים, והתוצאות מדברות בעד עצמן.
בימים אלה יצאו ב"יער הקקאו" בקמפיין הדסטארט במטרה לאסוך כסף לטובת רכישת מכונה שמייצרת טבלאות שוקולד על מנת להגיע לקהל הרחב.