תחשבו על ברצלונה, ולנסיה, מדריד, הטעמים, הריחות, המוזיקה המלהיבה שסוחפת אותך ואז תבואו ל"מובידה" הירושלמית די לראות את ספרד על הצלחת. ביקורת.
תחשבו על ברצלונה, ולנסיה, מדריד, הטעמים, הריחות, המוזיקה המלהיבה שסוחפת אותך ואז תבואו ל"מובידה" הירושלמית די לראות את ספרד על הצלחת. ביקורת.
שבת בערב, ירושלים, הרחובות דוממים, תכף תצא השבת ורוב הירושלמים עדיין ספונים בבתים כאילו מחכים שהאות יינתן ומקומות הבילוי יפתחו כבר, אוכל טוב, יין משובח, אוירה נעימה הם לא מצרך נדיר בעיר הקודש, אבל בעוד שהשכנה תל אביב פותחת את שעריה בכל שעה ביום, בירושלים עדיין מנומנמים משהו.
ב19:00 בערב מצאנו את עצמנו ב"מובידה" מסעדה חדשה בירושלים, שעליה מנצח השף קובי קטני שבא מתחום מסעדות הגורמהבאוסטרליה ומצא את עצמו הולך שבי אחרי ניחוח האוכל הספרדי. מובידה ממוקמת על רחוב קינג ג'ורג' ומציעה באמתחתה שלל טאפסים ספרדיים במגוון רחב של טעמים. המסעדה מעוצבת בסגנון של בר, ובמרכזה בר משקאות גדול בו תמצאו את כל סוגי האלכוהול לצד קוקטיילים מרעננים, סנגריה מושלמת וקרירה וגם יינות מובחרים אם תחליטו דווקא על ערב סולידי. אבל אנחנו שבאנו רעבים ידענו בדיוק מה שאנחנו מחפשים, הושבנו לאחר כבוד בשולחן צדדי ושמענו ממאיה , אשתו של השף על ההמלצות שמייד אחרי התווספו לשולחן.
בתפריט של מובידה יש את המנות הראשונות שמוגדרות כטאפסים, בחרנו ארבע מנות והכנו את עצמנו לחגיגה קולינרית שלא איחרה לבוא, בזה אחר זה גלשו לשולחן "טינקרבל מטוגנים" – מיני פלפלונים, טחינה ואגוזי לוז (39 שקלים) מדובר במנה שמורכבת מפלפלים קטנטנים זילוף נדיב של טחינה וחתיכות אגוזי לוז, כשמעל מונח בחגיגיות הפלפל הירוק והחריף, קיבלנו את המנה לשולחן עם אזהרה מאימת החריף, אבל הצלחת נותרה מיותמת אחרי כמה דק' מה שהעיד אולי ובעיקר על הטעמים הנפלאים. בסדר מופתי נחתה על השולחן מנת ה"אלמודובר" – פלפלים קלויים, סרדינים כבושים בשמן זית פיקואל (44 שקלים) שותפתי לשולחן קרסה על הסרדינים והותירה את העצמות ואילו אני התענגתי על הפלפלים המוחמצים שנמשחו בשמן מסביב והותירו טעם מצויין. פטה הכבד(39 שקלים) הוגש בצנצנת מרהיבה ומעליו ג׳לי פדרו חימנס ובמילים אחרות ריבה מתקתקה שנעשית במקום ועם שני טוסטונים היה נימוח והחליק בגרון. לסיום החגיגה ולקראת העיקריות התגלגלו לשולחננו ה" בומב" – כדורי תפו״א במילוי בשר (39 שקלים) שמזכירים את הקובה המסורתית בצורה ובמרקם, הבשר הטחון שבפנים חולק בנדיבות ונשפך כשכל כדור נבצע לשניים כאילו סימן את יעודו, למנה התווספה צלוחית של טחינה ויצרה מנעד טעמים רחב ובעיקר מצויין.
שבעים מהמנות הנפלאות ושמחים מהסנגריה הקרירה שהוגשה אך טרם, עברנו לעיקריות, מסעדה ספרדית ששומרת על כבודה חייבת להגיש פאייה, מין מאכל מסורתי שהומצא בולנסיה ותכליתו, קח את כל מה שנשאר במקרר, תוסיף אותו לאורז ותקבל מנה מנצחת, ב"מובידה" הפאיה מוגשת עם עוף וירקות, רק עם ירקות או עם דגים וירקות (( 110/85/69 אנחנו בחרנו ללכת על העוף והירקות והבחירה הייתה מנצחת, למרכז השולחן הוגשה צלחת מעוטרת עמוסה לעייפה בשלל ירקות ועם שני פלחי לימון להעשרת הטעם, האורז היה עשוי במדויק, האפונה שחגגה מלמעלה הוסיפה טעם וצבע ונתחי העוף שחגגו על המקהלה היו עשוי במידה ועסיסיים מאוד, על הצלחת זה הרגיש כמו מקהלה נבחרת ובבטן זה הרגיש כמו חגיגה מנצחת.
את המנה האחרונה החלטנו לחגוג כמו בספרד, עם צ'ורוס פריכים שיצאו מהשמן רגע לפני, צופו בסוכר והוגשו עם בלילת שוקולד מתקתקה שמשאירה המון טעם של עוד ובעיקר זכרונות לספרד המדהימה, לרמבלס ולאווירה השמחה.
הגעתם כבר לירושלים, חשבתם שראיתם הכל? אל תפספסו את המובידה.
מובידה MOVIDA – המלך ג'ורג' 37 ירושלים
ראשון-חמישי 18:30-אחרון הלקוחות, שישי-שבת 12:00-אחרון הלקוחות.
כ-70 מקומות ישיבה. אירועים עד 100 איש
טל' 052-6634044