יש משהו מאוד מיוחד במסעדות הירושלמיות, ולמרות שהייתי בלא מעט מסעדות בערים אחרות, בסוף לחזור לבית עושה לי טוב על הלב. ולא סתם לבית, למסעדת JOY- מסעדת גריל מענגת השוכנת בשדרות ממילא ומגישה אוכל בשרי משובח, או כמו שנרשם באחד האתרים: "כל אחד יכול למצוא בה את המנות המתאימות לו". תיאור מדויק להפליא שכן התפריט עשיר וססגוני ובעיקר- טעים.

על התפריט אחראי השף ארתור בורלקה, אחד המוכשרים בתחום הקולינרי, שהתחיל דרכו במסעדת "ארקדיה" של השף עזרא קדם. כבר בהתחלה הוגשו לנו ארבע מנות ראשונות טעימות להפליא: סביצ'ה מנגו; קרפצ'יו חציל; בטטה אפויה על רוטב שמן זית ירוק וקרפצ'יו בקר עם פיסטוק מעל. כל המנות היו באמת טעימות, אבל השתיים הראשונות היו פשוט תענוג לחיך וחדשניות. חייבת לומר שאכלתי חציל בכל מיני ווריאציות בחיי, אבל כקרפצ'יו- טרם. השילוב של החציל הדק, עם הרוטב הבלסמי, ריבת הבצל והטחינה הגולמית היה פשוט גאוני.

קרפצ'יו חציל וסביצ'ה דג ברוטב מנגו
קרפצ'יו בקר ותפוח אדם בשמן זית ירוק

לאחר מכן, קיבלנו לשולחן ריזוטו פטריות טבעוני בחלב קוקוס. אני מאוד אוהבת ריזוטו, אבל צריך לזכור שזו מנה בפני עצמה כיוון שהאורז וחלב הקוקוס מאוד כבדים ועם זאת, כיוון שלא מדובר במוצרי חלב, לא כבדים יותר מדיי, ולכן המנה הייתה פשוט נעימה ועשויה נהדר. בכלל, התפריט של ג'וי מאוד עשיר לטבעונים ואין ספק שהם יכולים למצוא את עצמם שבעים רק מהמנות הראשונות או מהריזוטו המופלא שטעמנו.

ריזוטו פטריות טבעוני בחלב קוקוס

לגבי המנה העיקרית (כאילו שלא שבענו מספיק עד כה) התלבטנו בין מספר מנות שהיו נראות לנו נהדר: מדליוני פילה עם רביולי בטטה או סיניה טלה. אבל ארתור החליט לבחור בשבילנו, והוא לא טעה בבחירת החתן: אנטריקוט 500 גרם עשוי במידה בינונית, פרוס לחתיכות מפתות, עם נגיעות סלט קצוץ, פירה אפונה וקרם חציל – פשוט מושלם. המנה הזו נתנה המון כבוד לבשר והיא מדויקת לזוג או לאדם יחיד מאוד רעב (שוויתר על מנות ראשונות או ריזוטו לפתיחה).

החתן: אנטריקוט 500 גרם.

לקינוח ביקשנו קרם ברולה (פרווה כמובן) עשוי נהדר, שהשאיר לנו לגמרי טעם של עוד בפה.

בשורה התחתונה- מקום מאוד מומלץ, צוות אדיב, אווירה מופלאה ואוכל טעים ברמה גבוהה.

מסעדת ג'וי בממילא

תגובות

להשאיר תגובה