עשינו ביקור פתע במסעדת צ'אקרה שנחשבת לאחת הטובות בעיר. השף ערן פרץ מנהל שם צוות עובדים שהופך כל מנה ליצירה מדויקת של טעם, מרקם והגשה. 

זה לא סוד שצ'אקרה נחשבת לאחת המסעדות האהובות בעיר הגם שהיא לא כשרה היא מושכת קהל אנין טעם מהאזור ומהמרכז. המסעדה מדורגת מבין החמישה הטובות בעיר והיא אפילו נכנסה לרשימה יוקרתית של משרד החוץ הצרפתי כאשר דירג את מאה המסעדות הטובות בעולם

בשנת 2000 בשיא האינתיפאדה בירושלים הוקמה מסעדת צ'אקרה בידי שלושה שותפים: שף אילן גרוסי, ערן פרץ ורוג'ר מור ברחוב שלומציון המלכה. לאחר כעשור עברה המסעדה למשכנה החדש ברחוב קינג ג'ורג וגם שם הקהל שמר לא אמונים. בין יתר הסלבס שהתארחו ניתן למנות את מדונה שקפצה לאכול באחד מביקוריה. מספרים שהתקשרו לשף כדי לרכוש את כל האוכל שבהם היא השתמשה. גם שמעון פרס מספרים שהיה קופץ לבירה. סוד הקסם של המקום שנפתח רק בשש בערב הוא שילוב נכון ומדויק של אווירה ירושלמים נינוחה, מנות מהוקצעות לכדי שלמות והגשה ושירות יוצא מהכלל. בערב שהגעתי היו יותר מעשרה טבחים במטבח שעל כל התזמורת הזו מנצח השף פרץ בלי צעקות אך בהמון אסרטיביות. המנות יוצאות מהר והמסעדה שמעוצבת בסגנון מאופק ומינימליסטי כולל נר יחיד על כך שולחן הופך את הארוחה למשהו אינטימי ונינוח. 

אחת ממנות הדגל האהובות במקום היא הספייסי טונה מלאכת מחשבת של פשטות ותחכום. המקום משלב מטבחים שונים, בין ים תיכוני לאיטלקי. פירות ים, דגים נעים. אחד השוסים של המקום הוא האניילוטי – ריביולי ממולא בקרם כרובים, למתקדמים יש את מנת הריזוטו סרטנים, ממליץ על מרק בצק שיחמם להם את החורף הירושלמי. אחת המנות היקרות במטבח היא פלמידה כבד עם קרם פרש וקאוויאר. 

במקום מכיל גם בר פעיל שאנשים אוהבים גם לשבת בו ולקשקש עם צריך עם הברמנית שכדאי להקשיב להמלצות שלה. ראוי להזכיר את מלאי היינות במקום שמכיל יינות מכל העולם. 

בימי שבת וראשון המקום סגור 

בשאר ימי השבוע פתוח משש בערב עד אחרון הסועדים. רצוי להזמין מקומות מראש. 

קינג ג'ורג 41 

תגובות

להשאיר תגובה