500 חניכים מהנוער העובד והלומד חברי תנועת דרור ישראל היום, חמישי במצעד הגאווה בירושלים. חניכי וחברי התנועות יצעדו בצעדת זיכרון שקטה ויניחו זרי פרחים בנקודה בה נרצחה שירה בנקי. אחר כך יעברו לשירי גאווה וקריאות מחאה. מדובר בעלייה משמעותית בנוכחות חברי התנועות ביחס להשתתפות בשנה שעברה
כ-500 חניכי הנוער העובד והלומד וחברי תנועת דרור ישראל ישתתפו היום במצעד הגאווה בירושלים. על אף החששות, רבים שהשתתפו בצעדה בשנה שעברה יגיעו גם השנה. ההשתתפות הנרחבת של חניכי וחברי התנועות מסכם חודש של פעילות נרחבת של חברי תנועות שכלל לראשונה השתתפות בכל מצעדי הגאווה שהתקיימו בישראל. הפעילות החינוכית של תנועת הנוער העובד והלומד סביב חודש הגאווה הוקדשה השנה לזכרה של שירה בנקי ז"ל במסגרתה הועברו פעולות לחניכי התנועה בכל רחבי הארץ על המאבק בלהט"בפוביה ועל הקשר בין המאבקים השונים למען שוויון וצדק.
אסף פרי, חבר תנועת דרור ישראל ורכז מחלקת הדרכה "גוונים" בנוער העובד והלומד, מתאר איך מתמודדים עם שילוב של אירוע זיכרון ביחד עם אירוע של גאווה ומחאה: "זה אתגר מאוד גדול לצעוד ביחד ביום כזה. הכאב על הרצח של שירה לא מרפה מאתנו. לצד האבל וציון זיכרון הרצח אנו מוכרחים גם לחגוג ולצבוע את רחובות הבירה בשלל צבעים. עלינו לציין ללא חשש ובגאווה את מגוון האפשרויות והזהויות המרכיבות את החברה שלנו, אחרת הרוצח השפל השיג את מטרתו".
משום כך בחלק הראשון של המצעד חניכי התנועה ילכו עם פרחים לזכרה של שירה אשר יונחו בנקודה בה נרצחה וישירו שירים שקטים. לקראת סוף המצעד ישירו את הסיסמאות שלהם ויניפו בגאון את השלטים שהונפו בכל מצעדי הגאווה בארץ ועליהם הכיתוב: "יש מקום לכולם"
רועי יסוד, רכז הנוער העובד והלומד מוסיף: "בשבועות האחרונים אנחנו עדים למתקפה כנגד אחד מהיסודות העמוקים של הדמוקרטיה הישראלית – לכל איש ואישה מגיעה הזכות לחיים בביטחון ובשוויון הזדמנויות. התבטאויותיהם המסוכנות של מי המכנים עצמם אנשי חינוך או מנהיגי קהילה כנגד להט"בים הם חלק מתהליך חריף של הדרה שמהווה רוח גבית להסתה ואלימות פיזית.
תקיפות, קללות, חרמות והדרה הם חלק מחוויית היומיום של בני ובנות הנוער הגאים. את שיאה השפל של אלימות זו פגשנו בשנה שעברה בעודנו צועדים כמו בכל שנה במצעד הגאווה והסובלנות בירושלים. החוויה הזו לא מרפה מאתנו. אנחנו נצעד השנה, ואף נכפיל את צעקתנו כנגד השנאה".