לכבוד עונת המסיק, בבית האבות "עידן הזהב" של רשת "עמל ומעבר" בירושלים יצאו הדיירים למסע טעים ונוסטלגי להכנת זיתים כבושים בעבודת יד, ממש כפי שנהגו פעם.

הדיירים ישבו יחד סביב שולחנות גדולים, חרצו כל זית אחד אחד, והחלו בתהליך המסורתי של השרייתם במים, תוך הקפדה על החלפת המים מדי יום כדי להוציא את המרירות הטבעית. רבים מהדיירים שיתפו בהתרגשות כי נהגו לכבוש זיתים בעצמם כשהתגוררו בבתיהם, וסיפרו על הריח, הטעם והסבלנות שנדרשת כדי להגיע לתוצאה מושלמת.

ביום חמישי הקרוב תתקיים סדנת המשך, שבה ימלאו הדיירים צנצנות זכוכית עם הזיתים, לימונים, שיני שום, פלפל חריף ומלח גס. את הצנצנות יסגרו אותן היטב לתקופת כבישה של כחודש ימים. לאחר מכן, יוכלו ליהנות מתוצר עבודת ידיהם – טעם של בית, מסורת ושל תקופה אחרת.

"יש משהו מאוד מיוחד ברגע הזה שבו כל אחד מהדיירים מוסיף את הנגיעה האישית שלו לצנצנת", אומרת מיכל נאור, רכזת תרבות ומתנדבים בבית האבות ."מעבר לפעילות עצמה, זו חוויה שמחברת בין דורות, בין ריחות וטעמים ובין העבר להווה הירושלמי".

בעידן הזהב רואים בפעילויות מסוג זה דרך להעניק לדיירים תחושת שייכות, עשייה ויצירה  ובעיקר הזדמנות לטעום מחדש את החיים, טעם של פעם, ניחוח ירושלמי, והמון אהבה בצנצנת אחת שמספרת סיפור חיים.

תגובות

להשאיר תגובה