לזכור את אדל

אדווה ביטון אמה של אדל ביטון שנרצחה מידויי אבנים הקימה מיזם לזכר בתה בדרך להקמת מרכז אבדן ושכול ארצי

בשנה האחרונה הקימה אדווה ביטון, אמה של אדל ביטון ז"ל אשר נפגעה אנושות מיידוי אבנים והלכה לעולמה לפני כשנתיים, עמותה לזכרה של אדל במטרה לסייע למשפחות שחוו אבדן. בעוד כחודש יצא לפועל המיזם הראשון של העמותה כאשר תחלק ביטון שי למשפחות שכולות בכל הארץ.

"הקמנו עמותה בשמה של אדל, 'אדל, אני דואג לאחר' על מנת לסייע למשפחות ישראליות שחוו אבדן טראגי של יקיריהן" מספרת ביטון. "קיימת במדינה מערכת תומכת מאוד למשפחות כמותנו, מי שנפגע בפעולות איבה, אבל משפחה אשר איבדה את בן משפחתה בעקבות מקרה אחר כמו מחלה או תאונה נופלת בין הכיסאות ולא מקבל שום סל שירותים מהמדינה. מטרת העמותה היא ללוות את המשפחות השכולות ולהעניק להם סיוע נפשי כך שיוכלו לחזור למסלול החיים", אומרת ביטון.

"אחת המטרות של העמותה זה לייצר גרעינים, 'גרעיני אדל', מין מודלים קהילתיים שלא קיימים היום בעיר הגדולה", היא מסבירה. "אפשר למצוא את זה בישובים קטנים, בישובים תורניים – מקומות בהם הערבות ההדדית היא מובנת מאליה, יש סיוע ונתינה ככל שצריך. אנחנו רוצים לאסוף משפחות שכולות בכל רחבי הארץ ולעזור להם לבנות מודלים כאלה משל עצמם".

"מאז פציעתה, אדל עשתה הרבה רעש במדינה ונגעה ברבים", אומרת ביטון. "היא הייתה ילדה בת ארבע ושמונה חודשים, היא לא צריכה לכפר על דבר ולכן אני לא מרגישה צורך לעשות משהו בשביל עילוי נשמתה, כך שחשוב לי להתמקד בזכרה ", היא אומרת. "אנחנו חווינו וחווים את השכול, ואנחנו רוצים לצאת מהמקום של נפגעי פעולות איבה ולהעניק לאחרים את מה שלא הוענק להם".

המיזם הראשון של העמותה נקרא "מחבקים מכל הלב", הוא עתיד לצאת לפועל בשמונה בפברואר, יום פטירתה של אדל. "בעזרת מתנדבים מכל הארץ נאסוף אלינו משפחות שכולות ומשפחות שמעוניינות בסיוע שלנו, וביום זה נחלק שי לכל אחת כשהמטרה היא לתת תחושת שייכות, להראות שהם לא לבד", מספרת ביטון. "רצינו להתחיל עם משהו קטן וההיענות הייתה כל כך גדולה. נדהמתי מכמויות האנשים שהתגייסו לסייע כאשר כרגע קיבלנו יותר ממאה ושבעים הצעות לעזרה. מדובר לא רק באנשים פרטיים כי אם בארגונים גדולים, תנועות נוער, בנות שירות, כפרי סטודנטים ועוד רבים", היא אומרת, "אני מאמינה שכשנגיע לתאריך היעד יהיו איתנו אלפי אנשים שייקחו חלק במיזם הזה שכולנו נתינה חסד ואחדות".

זהו רק הצעד הראשון בדרך להגעה אל מטרתה של ביטון: הקמת מרכז לאובדן ושכול במדינת ישראל. "אנחנו רוצים ליצור את המודלים הקהילתיים שלנו לאט לאט וכאשר יהיה לנו בסיס אנחנו נתחיל בפרויקט הבא שלנו שהוא הקמה של בית חם לאותם אנשים במדינה", היא אומרת ."אני מאמינה בפעולה מהשטח. רק ככה צומחים מעגלי השראה".

"אל הפרויקט הגעתי דרך הפייסבוק, כאשר מישהי פרסמה פוסט על אדל ביטון ועל אמה", מספרת שירן כהן, מתנדבת מאזור ירושלים בפרויקט. "לאדווה חשוב ליצור קשר עם משפחות שכולות, לחבק אותן ולדבר על הכאב המשותף. יצרתי אתה קשר והתנדבתי לרכז את הפרויקט הזה בירושלים ובמעלה אדמים, כאשר המטרה שלי היא לגייס כמה שיותר אנשים שמכירים משפחות שכולות ומעוניינים להתגייס לעזרה באיתורן".

"כרגע זה מפה לאוזן ואנחנו לא מקבלים עזרה מהרשויות הממשלתיות", מספרת ביטון. "אנחנו עובדים בעיקר דרך הרשתות החברתיות ומקווים מאוד שנצליח לקדם את הפרויקט לסדר גודל משמעותי".

להתנדבות ויצירת קשר:

טלפון נייד 0546207143

פייסבוק https://www.facebook.com/1AdvaBiton/

מייל [email protected]

תגובות

להשאיר תגובה