פסטיבל ישראל ירושלים יתקיים בתאריכים 10-27 בספטמבר 2024 והשנה הוא יתקיים בנוסף לירושלים גם בדרום- בשדרות, באופקים, בקיבוץ דורות ובמועצה אזורית אשכול. "נפלנו. נחבלנו בגופנו, בנפשנו, במקום הכי עמוק ורגיש שיש. אנחנו טובעים, מתחפרים, נעלמים. אנחנו זקוקים לסולמות חדשים שיסייעו לנו לצאת. סולמות של ערכים, של מילים, של מעשים שיגביהו את המבט ואת האמונה. אנחנו יוצרים את הפסטיבל הזה כחלק מאותו סולם. אנחנו מבקשים לחלום את המציאות הבאה שניצור. אנחנו משתוקקות לדמיין משהו אחר. לדמיין ולברוא אותו. להפוך את הבלתי מוחשי לנוכח. זה בדיוק מה שאמנות מבקשת לעשות – לברוא עולמות, ליצור תפיסות חדשות. להצית אפשרויות. ובתוך כל זה, הפסטיבל מחזיק בתוכו את הזיכרון של המים שמילאו פעם את הבור ואת הרצון להיות מעיין נובע ממנו ינבעו מים חדשים. חיים".

ערב הפתיחה בשדרות-  יום שלישי 10/9 19.00-22.00- תוכנית תלת שלבית בערב אחד : פתיחת  תערוכה ומיצב הסאונד של האמן יניב שנצר, "7 בום" פרימיירה ליצירת מחול של ליאת דרור ו"היללה"- מופע להקה

מנהליו האמנותיים של הפסטיבל איתי מאוטנר ומיכל ואעקנין אומרים : "היה לנו ברור שהשנה, הפסטיבל לא יכול להישאר, כהרגלו, רק בירושלים. במהלך החודשים האחרונים עבדנו עם יוצרות, מפיקים, מנהלי תרבות ותושבים מקהילות הדרום ועם אמנים ישראלים ידועים ומוכרים כדי  ליצור תוכנית אמנותית הנובעת ממה שקרה ועדיין קורה באזור המדמם. זוהי פעימת הלב הסדוק שלנו, הרצון שלנו לברוא כאן מציאות אחרת. טובה, מיטיבה, עם ועבור כל מי שנמצא כאן. אנחנו מבקשים לעסוק במציאות, תוך הגבהת עוף. לעשות את מה שאמנות ויצירה יודעות טוב כל כך לעשות – ליצור מרחב בו מורכבות, מחשבה מרובדת ודמיון יכולים לדור בכפיפה אחת.  היצירות שנבחרו משקפות את כל המחשבות הללו, חוקרות אותן, משקפות אותן, מעבדות אותן, מציעות קריאות שונות של המציאות הזו".

לדברי מנכ"ל הפסטיבל איל שר "ההתמודדות השנה הייתה עם עצם המילה ״פסטיבל" ועם הדיסוננס בין המילה פסטיבל לבין המציאות שלנו, כשהמלחמה בעיצומה, החטופים טרם שבו אלינו, האובדן כבד מנשוא, ולפנינו אתגרי שיקום פיזי ונפשי עצומים. אנחנו מקיימים את הפסטיבל מתוך אמונה עמוקה ביכולתה של עשייה אמנותית לסייע באיחוי ובריפוי, ולדמיין מרחב חלימה ותקווה לעתיד משותף. הפסטיבל קרוב ואינטימי יותר, עוסק בפצע ובטראומה, מישיר מבט אל המציאות שבה אנו פועלים".

הפסטיבל מתקיים בהובלתו של איל שר מנכ"ל הפסטיבל, בניהולם האומנותי של איתי מאוטנר ומיכל ואעקנין. עו"ד ענבר אפק מכהנת כיו"ר העמותה.

הפסטיבל מתקיים בסיוע משרד התרבות, עיריית ירושלים הקרן לירושלים, מפעל הפיס, שגרירויות, מכוני תרבות וקרנות ציבוריות ופרטיות.  פעילות הפסטיבל בדרום התאפשרה תודות לתמיכתם של קרן ברכה ומפעל הפיס.  תרומה של משרד עו"ד MEI Law, מאפשרת כניסה למופעים בדרום הארץ במחיר 10 ש"ח בלבד.

כבעבר, לפסטיבל מדיניות כרטיסים חברתית, במגמה לאפשר לכלל האוכלוסייה ליהנות מתוצריו.  מחירי הכרטיסים נעים בין 95-145 ₪ וישנן שלל הטבות לאזרחים ותיקים, סטודנטים, חיילים, מחזיקי כרטיס ירושלמי, מבצעי כרטיסי אשראי ומועדוני לקוחות, וכד.  הכניסה למופעי הפסטיבל בעוטף הנה בעלות של 10 ₪.תודות לתרומה מיוחדת של משרד עו"ד MEI Law.

"אנשי המוזיקה" -מופע שהוא הפסקול של התקופה 

 ברי סחרוף, מרינה מקסימיליאן בלומין, אלון עדר, קרולינה, עלמה גוב משתפים פעולה עם חמישה יוצרים צעירים מהנגב המערבי ומצפון הארץ – תומי גדג', יערה כהן, טליה דנציג, אמרי שריף ואגם ג'רמי. 

"יום אחד":  פורמט ייחודי- הקהל והפרפורמרים שוהים יחד על במת תיאטרון ירושלים למשך כ- 24 שעות 

עם שלומי שבן, נוגה פרידמן עם דניאל סלומון ומקהלת גיא בן הינום, דאנה איבגי, אלכס פרפורי, אדם יקותיאלי, יניב שנצר, עלית קרייז, אביתר בנאי, עדי הלמן, דנה מודן ועוד

 "אהבה מוזיקה (עכשיו!)"   להקת המחול של יסמין גודר ודיקלה בערב משותף. שמונה נגנים ושבע פרפורמריות מנגנים ורוקדים את "אהבה מוזיקה" –    האלבום האלמותי של דיקלה משנת 2000 

"מקום לגור בו" 

קבוצת השחקנים והיוצרים של ״תיאטרון עוטף הנגב״, בחלקם ניצולים ומפונים – בהפקה שנולדה מתוך השבת ההיא

"Windless"

מיצב סאונד של יניב שנצר שלקח שאריות של טילים ונפלים והפך אותם לכלי נגינה שמימיים

"שׁוּרָה- מלאכת זיהוי חיים"

 מחזהו של רועי יוסף בעקבות שירות מילואים מטלטל שעסק בזיהוי קורבנות הטבח

"יותר מ-שיר אחד" 

הפודקסט האהוב של "כאן" חוזר לבמה ושובר את חוקי הפורמט

 עם גלי עטרי, אלי לוזון, דני בסן, מאיה קוסובר, ניר גורלי ואחרים

"פורטרטים בתנועה" 

האמן הגרמני וולקר גרלינג תר במשך 10 ימים את המדינה, פגש וצילם א.נשים במצלמתו האנלוגית- ויצר מופע המביא את הסיפורים המרגשים אל הבמה.

100 גברים 

הדס נוימן, קולנענית מהדרום, מסתובבת בשכונת מגוריה של אביה, עימו נאסר עליה להיפגש. היא מצלמת 99 גברים בני דמותו של אביה ומבקשת שהגבר ה 100 יהיה הוא. יצירה המשלבת תיאטרון, קולנוע ופרפורמנס.

7 בום -יצירת מחול העוסקת בבומים שסביב ומחפשת יציבות

ליאת דרור, מיוצרות המחול המוערכות בארץ ותושבת הדרום, מפגישה את התנועה עם המקום בו נשמטה הקרקע.  

"בוקר שאינו נגמר"

יצירתה של נורית דרימר -אגדה על התנועה הפלאית והאינסופית של האבל

לחיות עם מה שיש

מפגש מוזיקלי הגותי ומאוד אישי על התמודדות עם אובדן עם הרבה דלפין הורווילר מהדמויות המשפיעות בשיח היהודי.  בהשתתפות המוסיקאית סיוון טלמור ובהנחיית חיה גלבוע

לפרטים נוספים: https://www.israel-festival.org/

תגובות

להשאיר תגובה