צעדת ירושלים ה-68 נערכה היום (רביעי) עם מספר שיא של כ-60 אלף משתתפים ומשלחות מכ-90 מדינות.
הצעדה היא מפגן תמיכה ענקי שמארגנת השגרירות הנוצרית יחד עם עיריית ירושלים. השגרירות הוסיפה חג ללוח השנה הנוצרי עבור מיליוני נוצרים תומכי ישראל במה שקרוי – עצרת חג הסוכות הנוצרי (Feast of Tabernacles), העצרת כוללת התכנסות ותפילות לשלומה של ישראל, שיעורים על הקשר בין זכותו של עם ישראל למולדתו לבין הגאולה הנוצרית ושיבתו של ישוע. עצרת זו מתקיימת ברציפות מדי שנה מאז 1980.
בין המדינות שנציגיהן השתתפו בצעדה: ארה"ב, אנגולה, בוליביה, בולגריה, סין, איטליה, צ'ילה, אינדונזיה, ברזיל, פיג'י, טיוואן, סינגפור, נורווגיה, אוסטרליה, קנדה ויפן.
כיצד הפך חג סוכות למשמעותי עבור נוצרים?
יורגן בולר, נשיא השגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים: "מקרב שלושת הרגלים, נוצרים יצרו חג מקביל לפסח (פסחא) ולשבועות (פנטקוסט), אך חג סוכות לא אומץ על ידי הנוצרים. אם כך, מדוע הם מגיעים דווקא עכשיו?כדי לענות על כך, צריך להכיר את ההיסטוריה של התנועה האוונגליסטית לאורך ארבע מאות שנותיה. עוד לפני הרפורמציה של מרטין לותר, נוצרים החלו לקרוא את התנ"ך בשפת המקור, עברית, וגילו את השורשים העבריים של האמונה הנוצרית. הם החלו לדחות את האנטישמיות, את התיאולוגיה שלפיה הכנסייה החליפה את עם ישראל ואת הבוז כלפי היהודים. הם אפילו החלו להטיף לכך שהיהודים יוכלו לשוב לארץ ישראל כהגשמה של חזון הנביאים.
התנועה החדשה הזאת נקראה "רסטורציה", והיא קדמה בכמה מאות שנים לתנועה הציונית שנוסדה על ידי הרצל. התופעה הפכה לנפוצה בבריטניה, ובזכותה התפרסמה הצהרת בלפור ב-1917. במהלך השנים הפכה התופעה לנפוצה באמריקה ובזכותה הפכה ארצות הברית לבת ברית קרובה של ישראל.כיום התנועה הנוצרית ציונית התפשטה בכל רחבי העולם עם 700 מיליון נוצרים אוונגליסטים אוהבי ישראל שמאמינים שהארץ הזאת שייכת לעם היהודי. בשנת 1980 החליטו נוצרים ציוניים שהתגוררו בישראל לחדש את המנהג הקדום שלפיו בני העמים השונים מגיעים לירושלים כדי לחגוג את סוכות לצד העם היהודי. הם פעלו בהשראת נבואתו של הנביא זכריה (י"ד 16): "וְהָיָה, כָּל-הַנּוֹתָר מִכָּל-הַגּוֹיִם, הַבָּאִים, עַל-יְרוּשָׁלִָם; וְעָלוּ מִדֵּי שָׁנָה בְשָׁנָה, לְהִשְׁתַּחֲוֹת לְמֶלֶךְ ה' צְבָאוֹת, וְלָחֹג, אֶת-חַג הַסֻּכּוֹת".למעלה מאלף נוצרים מ-32 מדינות הגיעו אז לירושלים, לכינוס הראשון. אך עם בואם, השגרירות האחרונה שפעלה בירושלים נסגרה והועברה לתל אביב, כמחאה על חוק "ירושלים בירת ישראל" שחוקקה הכנסת. וכך לא נותרה נציגות של אף עם בירושלים. לכן אותם נוצרים החליטו להקים שגרירות משלהם בבירה, מתוך הכרה בקשר המקראי וההיסטורי של היהודים לירושלים.מאז השגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים מארגנת מדי שנה בסוכות כנס גדול של נוצרים מכל רחבי העולם, ועומדת לצדה של ישראל לאורך כל השנה