הכירו את הסטרטאפיסטים הצעירים של ירושלים

לאחרונה נערך אירוע הסיום של תכנית ״הסטארטאפיסטים״ start up is team! , תכנית מושקעת וחדשנית לנוער  מהפריפריה החברתית בישראל, בהובלת עמותת מחשבה טובה וביוזמת מייקל אייזנברג, מנכ"ל- שותף בקרן Aleph ושותף שנים רבות בפעילות העמותה .

זוהי תוכנית העצמה טכנולוגית דו־שנתית עבור תלמידי תיכון מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית אשר מעניקה לבני הנוער מקפצה להשתלבות בעולם הטכנולוגי בצבא ובאזרחות.

מטרת התוכנית היא להקנות למשתתפים ידע מתקדם במגוון תחומים טכנולוגיים ובעולם היזמות, וזאת כדי לעודד אותם להמשיך בלימודים מדעיים וטכנולוגיים באקדמיה, וכן לפתוח בפניהם דלת לתפקידים טכנולוגיים משמעותיים בשירותם בצה"ל ובעולמות היזמות והתעסוקה הטכנולוגיים בעתיד. במהלך השנתיים לומדים המשתתפים שפת תכנות שבאמצעותה יפתחו פרויקטים שונים. על ידי כלים מתחום היזמות המשתתפים מפתחים תוצר ממשי, ועובדים עליו החל משלב פיתוח הרעיון ועד להשקתו. הנערים והנערות מקבלים גם הדרכה והכוונה למסלולים שונים בצבא.

האירוע התקיים באוניברסיטה העברית בירושלים וכלל טקס חגיגי, הצגת המיזמים של בני הנוער, חלוקת תעודות סיום למשתתפים ומתן מתנות ומילות תודה לנציגים של חברות ההייטק והמנטורים שמלווים לאורך כל התכנית את בני הנוער. כיבדו בנוכחותם בארוע בכירים מעולם החינוך, ההייטק והטכנולוגיה, בניהם: ד"ר אסטורה מודנה, מייסד העמותה, ד"ר ירון סגל מייסד חברת Brain Q, מאהר נסראלדין ,מנהל אזור רשת אורט ועוד.

בארוע השתתפו 6 קבוצות של בני נוער מירושלים, לוד וקרית מלאכי, שהציגו מיזמים חדשניים וחברתיים למען עולם טוב יותר, ובניהם:

קבוצת בני נוער מירושלים יזמה את  MoodMendפלטפורמה לשיפור איכות החיים ע"י ניטור מצב רוח והסקת מסקנות.  

וקבוצה נוספת מירושלים הציגה את Easy Ride  – מיזם ייחודי שמטרתו לסייע לבעלי מוגבלויות בתחבורה ציבורית. בעזרת "רשת חברתית" יוכלו נהג האוטובוס והנוסעים לקבל התראה על בעל מוגבלות שמחכה בתחנה ויוכלו לעזור לו.

בנוסף, קבוצת נערים\ות מהעיר פיתחו את  חפש ת'מקום – קבוצת נוער פיתחו אתר שיעודד יציאה לטיולים ויאתגר את המח. האתר יסייע לשמור על אורח חיים בריא, להכיר מקומות חדשים ולפתור חידות מעניינות.

מיזמים נוספים שהוצגו ע"י בני נוער מלוד וקרית מלאכי היו :

Parking Blocker   קבוצת בני נוער מלוד פיתחה מיזם חברתי שמאפשר לבעלי תו נכה לשריין את החנייה ומונע מאנשים בלי תו לחנות ללא אישור. עם יתרון מיוחד של מחסום טכנולוגי פשוט וזול שמתחבר לחניות קיימות ומיועד לשימושם בלבד.

  TOGETHER נוער מלוד פיתחו במהלך השנה מיזם שנועד לגשר על הפערים בחברה ולהושיט יד .אנשים בעלי מוגבלויות נתקלים בקשיים בחיי היומיום בשל  חוסר הנגשה או חוסר הכלה מצד החברה . באמצעות הפלטפורמה הדיגיטלית ,אנשים בעלי מוגבלויות יוכלו לשלוח קריאה בזמן אמת והמתנדבים יגיעו לסייע (בדומה לארגון 'ידידים')

המקום הבטוח -קבוצת הנוער מקרית מלאכי פיתחה מיזם שמספק מידע משאבים ותמיכה לאנשים בעלי מוגבלות על נגישות במקומות בילוי ושירות ציבורי. האתר משמש כפלטפורמה דיגיטלית נגישה ויספק פרטים כדי לדעת מראש באילו מקומות ישנה נגישות טובה וכמו כן ניתן לדרג את המקומות הללו כדי לשנות את המצב הקיים.  

התוכנית נוסדה ביוזמת איש העסקים מייקל אייזנברג, מנכ"ל- שותף בקרן Aleph ושותף של העמותה

את התכנית מלוות ותומכות לאורך השנה חברות מעולמות ההייטק והטכנולוגיה, באמצעות אירוח הפעילות, סיורים ומנטורניג עבור המשתתפים, ביניהם: Brain Q, Lightricks , Freightos, Zooz,  Movement וחברת פקר פלדה תעשיות.

ד"ר ירון סגל, מייסד חברת Brain Q שלקחה חלק כמנטורים של הנערים לאורך כל השנה : "אנחנו חברה שמייצרת מכשיר רפואי המסייע בשיקום נוירולוגי. כשפנו אלינו מעמותת מחשבה טובה לשיתוף פעולה, הסכמנו מייד לקחת חלק בתכנית "הסטארטאפיסטים" בלי לחשוב פעמיים, כי אנו מאמינים בלתת לאנשים כלים לשיפור הערכה עצמית ותחושת המסוגלות, במיוחד לנערים ונערות מהפריפריה ולאפשר להם לחוות הצלחה. להשתתף באירוע הסיום ולראות את המיזמים הנהדרים שהם פתחו, היה מדהים. עכשיו כשהם חוו הצלחה, הם יודעים שיש להם את הכוחות לעשות כל דבר אחר ולפתוח את הדלת בעצמם. הם עברו תהליך משמעותי- בתחילת הדרך הם חששו מלדבר והיום הם מסוגלים להעביר הרצאה שלמה בפני אולם מלא באנשים. לראות את האור בעיניים שלהם, היה שווה יותר מכל דבר בעולם. מגיע לנערים והנערות האלו תשואות בענק" .


לסיכום , מציינת אורנית בן ישר, מנכ"לית העמותה: "כשיצאנו לדרך עם תוכנית הסטרטאפיסטים לפני כשבע שנים, הצבנו לנו מטרה של גיוס המשתתפים בתכנית לתפקידים משמעותיים בצבא ובהמשך בחירה במסלולים מדעיים-טכנולוגיים ללימודים גבוהים, כדרך למדוד את הצלחת התוכנית. כיום, מרגש וממלא סיפוק לראות את הבוגרים של התוכנית שהשתלבו בתפקידים טכנולוגיים משמעותיים בצה"ל וסוללים את דרכם לאקדמיה, בלימודים גבוהים בתחום הטכנולוגי. כל זה קורה בזכות מעגלים רבים המלווים את התוכנית וזאת הזדמנות להגיד תודה גדולה לחברות העסקיות שפתחו את הדלת, הבית והלב ומארחים את הנוער שלנו בכל שבוע, כל כך לא מובן מאליו ".

צלם עמרי סגן  

תגובות

להשאיר תגובה