יש חג חדש שהולך ומתבסס בלוח השנה המקומי : ליל כל הקדושים (האלווין)החג הנוצרי שמככב בסרטים אמריקאים קונה לו אחיזה בישראל. בירושלים הצטרפנו לחוגגים בשכונת בית הכרם וקפצנו לסיור מפחיד במיוחד אל שרידי בתי הקברות המוסלמי בלב העיר עם ויקטוריה גרינבוים 'היסטוריונית של האופל' שמתהדרת במראה גותי יומיומי וכותבת על ארכיאולוגיה בהקשר של בתי קברות "זו דרך נהדרת ללמוד על ההיסטוריה"
אז מתחת לאף של הירושלמים בשולי גן העצמאות מסתתרים להם שרידים של בית קברות מוסלמי שהקיף פעם חלקים נרחבים מהעיר ובגלל עבודות פיתוח צומצם עם השנים. זה חלק מהמידע אליו נחשפו משתתפי סיור בעקבות בתי קברות עתיקים בירושלים שהתקיים לכבוד ליל כל הקדושים. שהשנה נדמה שיותר ויותר ישראלים מציינים אותו "זה פשוט כיף אז למה לא" מציינת ויקטוריה גרינבוים, 'ארכיאולוגית של האופל' שיזמה את הסיור הזה יחד עם מרכז הבירה הירושלמי 'בריתנו' שנתן חסות לאירוע ואף 'תידלק' את המשתתפים בבירה מרעננת.
גרינבוים נשואה פלוס 3 מספרת על התחביב הלא שגרתי שלה (שמשתלב נהדר עם המראה הגותי) " אני מאוד אוהבת היסטוריה וארכיאולוגיה. כל מה שמתקשר לפולחן ובעיקר לפולחנים פגאניים. מאוד אוהבת את האספקטים המורבידיים של ההיסטוריה וכמובן בתי קברות. אני מאמינה שזו דרך נהדרת ללמוד על ההיסטוריה כי בדרך מסויימת זה נותן לנו היכרות עם האנשים שחיו בעבר".
בגן העצמאות אנחנו 'מגלים' מבנה קבורה מוסלמי מלפני כמעט 500 שנים של משפחת אלדגאני, לא הרחק משם ישנם גם כמה קברים מוסתרים מן העין. באמצע הגן אנחנו נחשפים למערה לא מוכרת ששימשה כבית קבורה ללוחמים ומגיני העיר. בפתח המערה מספרת האגדה שמר אריה. בכל זאת אחד מסמלי העיר: "סיורי בתי קברות זה מהמם לדעתי, לעבור בין הקברים, לקרוא את מה שכתוב על המצבות, הסיפורים מאחורי האנשים" מספרת גרינבוים שכותבת בבלוג שלה על אתרי קבורה ופולחן מאגי.
בקצה אחר של העיר התארגנו להם משפחות משכונת בית הכרם ויחד עם הילדים עברו בבתים וחילקו ממתקים וגם כמה תעלולים. אחת המשפחות אף הגדילה לעשות וממש התחפשה ברוח החג למשהו שמזכיר את משפחת אדמס כולל כמה עטלפים שהם הדביקו על החלונות – הילדים היו מרוצים "אנחנו חוגגים את האלווין זו השנה השלישית" אמרה לי המשפחה