הכל התחיל כשנעם גבע (40) נתקע בינואר 2018 בפקק באיילון, כשכמה שחפים עוררו בו השראה לכתוב בו במקום הייקו – צורת שירה יפנית בת 17 הברות וכ-10 מילים, המתארת רגע בודד באופן אובייקטיבי ומיידי • כעת, לקראת חגי תשרי ואחרי יותר משלוש שנים בהן כותב שיר הייקו ביום ומפרסם אותו בעמוד הפייסבוק שלו – הוא מוציא לאור את ספרו הראשון "פתאום כוכבים""זה מה ששימש לי מנוע למסע חיפוש אחרי המקום שלי בעולם. חלק ממנו מצאתי בתוך צורת השירה היפנית, בשפה העברית, בתרבות הישראלית"
מעל לשלוש שנים שנעם גבע, ירושלמי מעין כרם, כמעט בן 40, כותב שיר הייקו ביום; שיר קצרצר שמתאר בזמן אמת רגע אחד שכולם יכולים להזדהות עמו. בחודשים האחרונים איגד כ-100 מהשירים האהובים עליו, בני שלוש שורות וכ-10 מילים – לכדי ספר ראשון מסוגו: "פתאום כוכבים" (הוצאה עצמית), שיוצא לאור לקראת חגי תשרי. ב"פתאום כוכבים", מציע גבע לקוראים שירה יפנית בת מאות שונים באופן "מגויר" וישראלי, כרוכה כספר כיס לכל מועד – המבקש להזכיר ולהדהד את היופי שקיים גם ברגעים הכי שרירותיים.
יום הכיפורים
מכנסיים עם כתמים
מראש השנה
שירי ההייקו העבריים והמקוריים של גבע מבטאים, כל אחד לחוד וכולם ביחד, את העומק והיופי של הפרטים הקטנים ביומיום – כאשר הוא מצביע באופן ניגודי על המשמעות הסמלית הגבוהה של ה"שטחי" והבנאלי עבורנו, כחברה. המשורר מזמן לקוראים חווית הארה כשהוא מחבר קריאה סוציולוגית-אקדמית יחד עם התבוננות בודהיסטית מדיטטיבית – בחוויית החיים של 'כאן ועכשיו', שלנצח חומקת מהגדרה.
הספר אוצר בתוכו שירים בנושאים מגוונים, שנעים מחוויות אישיות, זוגיות ומשפחתיות, צרכנות ועבודה, חגי ישראל – ועד רגעים סתמיים לחלוטין כמו השלכת אשפה לפח. בסמוך לחלק מהשירים מופיע קוד QR, שסריקתו בטלפון הנייד תוביל את הקורא לאתר "הייקו ביום" – שם מופיעה הצעה לפרשנות והרחבה.
צפו בוידאו