ביום שישי הקרוב (28.05.2021) יצוין ברחבי העולם יום ההמבורגר הבינלאומי, ולרגל הרגע המכונן, שמוליק שמסיאב, בעלי קצביית הפרימיום המובילה בירושלים ׳ברכת שמואל׳-meat store משכונת רמות, משתף אותנו בכמה טיפים להכנת ההמבורגר המושלם כפי ש׳סדרת המוצרים של שמילו׳ ב meat store יודעת לספק.אז הנה לפניכם חמישה טיפים שיסייעו לכם להכין המבורגר מושלם:
1.נתחים מובחרים-
הכל מתחיל בבשר. תערובת הבשר תקבע איזה המבורגר נקבל – יבש או עסיסי, הבשר צריך להיות שילוב של נתחים שמנים עם נתחים רזים ונתחים עם מרקמים וטעמים שונים.
2.טחינה-
הטחינה של הבשר צריכה להיות יחסית גסה, הרעיון הוא להרגיש צ'אנקים של בשר בפה שיתפרקו בקלות.
3. ערבוב –
המבורגר צריך לערבב כמה שפחות. ככל שמערבבים יותר, נפתח החלבון של התערובת, וההמבורגר ייהפך לדביק יותר וקשה.
4. מידת צלייה –
לקציצה במשקל של 150 גרם יספיקו שתי דקות על הגריל כדי לקבל צריבה נאה ומידת עשיה מדיום. אפשר ללחוץ על ההמבורגר – ככל שהוא יותר קשה, כך מידת העשייה גדולה יותר. כמובן שמדובר בענין של טעם.
5. התיבול-
המבורגר טוב לא צריך מעבר למלח ופלפל, אנו ממליצים להוסיף בשנייה האחרונה.