מי שהיה בירושלים יסכים שאין כמו האווירה הירושלמית, הרוחניות והקדושה שיש בעיר, האנשים המגוונים, הריחות השונים שמייחדים רק אותה. פרוייקט "נשים וסיפורים בירושלים" בא ומעצים נשים מתוך כל ההבדלים הללו.שבועיים לפני יום כיפור ניתנה לי ההזדמנות להצטרף לסיור סליחות עם נשים מכל הקשת החברתית, במסגרת פרוייקט שנקרא "נשים וסיפורים בירושלים" מטעם המחלקה לפיתוח מנהיגות וקידום נשים בעיריית ירושלים ובשיתוף פורום מקדמות שוויון מגדרי.
המיזם הינו חווית תיירות מיוחדת המשלבת אירוח ביתי אותנטי אצל נשים ירושלמיות, הבא לקשר ולאחד בין הנשים הירושלמיות בעזרת סיפורי החיים, התרבויות ולהיחשף לעולמן וליצירתן העשירה של אומניות ירושלמיות. אצל האחת זה עם כישרון אומנותי ואצל השנייה עם מטעמים מסורתיים מביתה. מי שמקדמת את המיזם זו אורלי בן אהרון מנהלת המטה לפיתוח מנהיגות וקידום נשים בעיריית ירושלים ומנהלת אותו יעל קורלנדר.
את הסיור הדריכה מלכה אליהו קוסוביץ, מדריכת טיולים המשתתפת במיזם. קוסוביץ , ירושלמית מזה מספר דורות, הכירה את ירושלים על כל בוריה והייתה שופעת סיפורים על כל פינה בירושלים מלווה בתמונות, ספרים ומפות שאותם היא סוחבת על גבה במשך כל הסיור.
מיזם כמו "נשים וסיפורים בירושלים" מלמד לחשוב מעבר לסטיגמה, ללמוד, לחקור ולדעת על נשים ואוכלוסיות שונות בעיר. הוא מצליח להוריד מסכות בין הנשים והן זוכות לשמוע על חוויותיהן של נשים אחרות ולמצוא את המכנה המשותף ביניהן.
את הסיור סיימו בביתה של רבקה ברנדווין, אימא לשבעה בנים ושלוש בנות שאירחה אותנו בשמחה וקיבלה את פנינו בחיוך גדול בביתה במאה שערים. הבית היה מלא יצירות יפות כיאה לאמנית ומורה לאומנות לשעבר. רבקה דור שביעי בירושלים וזוכרת את מאה שערים כשעוד "כולם היו עם כולם" שכנים חילונים לצד שכנים חרדים.
-איזה דברים המיזם פתח בפנייך?
"הוא פתח בפניי קירוב לבבות , אהבת ישראל. זו שליחות מבחינתי כי ככה אני מראה את היהדות ביופייה". היא מוסיפה ואומרת "עכשיו שאנחנו בראש חודש אלול, חודש התשובה , זה נתן לי תקווה שלא משנה כמה ינסו להרחיק בנינו אם רק ננסה ונושיט את היד אחד לשני כולם יוכלו להיות חברים. זה מחזיר את האמונה והאהבה לדת שלנו".
בקבוצת הפייסבוק של "נשים וסיפורים בירושלים" ניתן לראות עדכונים שוטפים על הפעילויות הפירגון ועל ההירתמות של הנשים אחת לשנייה וזוהי המהות האמיתית של העצמה נשית– העזרה ההדדית .
ממליצה להיכנס לאתר המושקע והמעניין של הפרויקט ולראות את הנשים השונות, ניתן להתקשר לכל אחת מהנשים ולקבוע סיורים גם באופן פרטי.
http://www.women-jerusalem.com
כתבה:אבוסנט לקאו