אחד הדברים הטובים שקרו לירושלים בתקופה שלנו, הוא דודו בן נאים, האיש והאגדה, המוכר לכל הירושלמים.ות ובכלל בארץ בתור דודו ״הגדול״ – גדול תרתי משמע אנחנו מתכוונים, כי הוא נישא לגובה שלא היה מבייש אף שחקן כדורסל ענק מימדים. כן, מה שאתם שומעים, ועכשיו, הנה החדשות הלוהטות, דודו הגדול, שנמצא למעלה מ 30 שנה בענף האירועים, שמאחוריו אלפי אירועים בתור מנהל אירועים ומנצח על המקהלה, עכשיו דודו בן נאים, דודו הגדול, שניהל באולמות הגדולים והטובים ביותר, החליט לעשות שינוי: מהיום הוא זמין לכל אחד ולכל אחת מאיתנו, שרוצה שאחד כמוהו יגיע לאירוע ויביא מניסיונו רב השנים כמשקיף מהצד. שאחד שדואג שהכל יתוקתק וינוהל לטובת הזוג כמו דודו הגדול יהיה לידו.ה, ויקפיד שמה שהובטח תקבלו, שלא יהיו פאשלות – כי חתונה זה ערב אחד – בדרך כלל – ואין הזדמנות שנייה, לתקן. קיצר, אם אתם רוצים שקט בארוע שלכם, להוריד את כל הדאגות ולקבל 100 אחוז מהספקים, תרימו טלפון לדודו בן נאים הגדול ומשם הדרך להצלחה שלכם מובטחת. מזל טוב!׳ווי שף׳, כבר מזמן הפך למין קוד אתי בין להבות המטבח לריחות והצלילים שמלווים את צוות המטבח ביצירת סרוויס מושלם.תחום המסעדנות בשנים האחרונות כמו הנדל״ן רק עולה וצומח, לומד את עצמו ומשתפר, ומנות השף כבר מזמן עברו ממסעדות היוקרה לבתים הפרטיים ולמרחב הוילות שממלא בהם עונג קולינרי בשואו ובטעמים בלתי נשכחים.
אך כמו בכל תחום, צריך למצוא את המפתח שמעורר את החושים אצל האנשים, ולהפוך ללהיט שכולם מתלחששים עליו סביב השולחן ורק מחכים לנגוס בביס המושלם. כזה הוא השף ליאור מיכאל. שף ירושלמי, בן 29, העומד מאחורי המותג ׳מוראדו׳ שהוקם אי שם בתחילת שנת 2018, ומאז הפך את עולם המסעדנות לנגיש יותר מבלי לוותר על אף סנטימנט קולינרי אקסקלוסיבי.
עם למעלה מאלפי המלצות, אירועי סלב, שת״פים מתוקשרים, אירועי חברות לחברות המובילות במשק, השף והבעלים של ׳מוראדו׳ הפך לאימפריה קולינרית.
שלום לך ליאור מיכאל, בוא ספר לנו בבקשה קצת על מוראדו…
״את דרכי בתחום האוכל והבשר בפרט החלתי בארגנטינה, ארץ הבשר, בשלהי גיל העשרה שם חוויתי, טעמתי, ובעיקר דייקתי את עצמי, את החלום שלי – לגעת בתחום ולהנגיש אותה לקהל שמעריך אותה. למדתי הכל לבד. הרבה מקריאה וצפייה בכל מיני תכנים שקשורים לאוכל. סדנאות וקורסים ספציפיים, הרבה ניסוי וטעייה ואהבה למקצוע. אני לא מתיימר להגיד על עצמי שאני שף, זה פשוט מה שאומרים עלי. כשמדברים בשורה התחתונה על התוצר שלי, אוכל אקסלוסובי-מודרני טעים שמסתכם בחוויה עוצרת נשימה(תרתי משמעי). זאת ההתמחות שלי״.
״אוכל עבורי הוא לא רק להגיע למדיום המתאים בסטייק או לבחור ספק טוב, האמת גם לא לשלוט בעולם המעשנות וגם לא לעצב מנות יפות – כל לקוח מחפש יחס ושירות טוב, הלקוחות מחפשים להעלות זכרונות טובים מחוויות דומות שהיו להם, וכשאתה מצליח ברגישות וכבוד רב לתת להם להרגיש שכל מה שהם מדמיינים יכול לצאת לפועל, אז רק השמיים הם הגבול…״
מה למשל יש לך בתפריט שהוא כל כך מיוחד?
״בשנים הראשונות התעסקתי בעיקר בתחום הבשר, הנגשנו את כל חלקי הפרה בשיטות עשייה מגוונות החל מבשר נא, גריל, בישול ואף נתחים עסיסיים מהמעשנה.
כיום מתמחה גם בעולם הדגים הנאים, כדוגמת קרפצ׳יו אינטיאס, סשימי מדג ׳האמצ׳י׳, טטאקי טונה אדומה, סביצ׳ה סלמון ועוד…טעמים עשירים, מלווים בפירות פראשים, וברטבים מיוחדים.
״מעבר לזה, אנחנו עושים גם סדנאות בשר, ייעוץ קולינרי וערבים פתוחים לקהל הרחב בשת״פים עם יקבים, וגופים כאלו ואחרים.
תקשיב, עשית אותי רעב, לאיזה ציבור אתה פונה? חילוני, דתי, חרדי?
"שאלה טובה, קודם כל אין אוכלוסייה שלא נתתי לה משירותיי, מחרדים, חילונים שומרי כשרות וגם כאלו שלא. אך אדייק את עצמי ואגיד, שהכל אצלינו כשר למהדרין, זה אלף בית. החכמה היא לתת כשרות גבוהה ועדיין להביא חומרי גלם ונתחים ברמה גבוהה מאוד, זאת ההתמחות שלי, אחרי שנים של השתפשפות בתחום.
״אני משתדל מאוד שהטעמים שלנו יהיו מדוייקים, מידות עשייה נכונות של האוכל וטעמים שכל אחד היה רוצה שיהיה לו על המזלג ולהינות מהרגע הזה. אנחנו נהנים לתת שירות. ונהנים לתת הכל בשפע, יש לי צוות מקצועי מיומן ואדיב, שביחד אנו גורמים ללקוח לאורך כל התהליך וכמובן במהלך האירוע להיות רגוע, ולהרגיש אורח באירוע שלו.
לא, לא, אל תתבייש, אתה פה, בין השאר, כי אתה שף כוכב אצל הסלבס הישראלים, אז נא חשוף שמות בבקשה?
"נועה קירל, רוברטו בן שושן, הזמר חיים ישראל, מושיק עפיה, ספיר סבן, המפיק האגדי שון בלאיש ועוד רבים וטובים אחרים".
יש גם חברות מובילות במשק שהם לקוחות שלך?
"נכון, נכון מאוד, מכבי, בנק לאומי, מזרחי טפחות, יקב מוני, פסגות השקעות, ועוד ועוד, יש באמת הרבה".
תודה לך שף ליאור מיכאל, נתראה בשמחות.אז נפתחה שנת הלימודים, אה?! ובפתיחת שנה בפסגת המדעים והאומנויות, תפסנו את המשנה לראש העיר יעל ענתבי עם המנהלת מירב בלדב וראש העיר, משה ליאון.
שלום לך יעל ענתבי, תני לנו בבקשה כמה רגעים מרגשים מהאירוע החגיגי?
"את פנינו קיבלו תלמידים בריקוד עם סרטים, ושלוש תלמידות ששרו נפלא, כשהתלמידים עם דגלים ותלמידה אחת בכיתה ב', שחר רוזנברגר, שברכה באופן מדהים את ראש העיר, קראה בצורה רהוטה דברים שכתבה ופשוט הממה את כולם. עוד ראוי לציין, שמאז שהמנהלת נכנסה לניהול בית הספר, הוא גדל וצומח והשנה יש בו כבר שלוש כיתות א'!". שאפו.בדרך כלל היחידה המובחרת והסמויה של חיילינו הגיבורים לא מתפנקת לה ככה, אבל השבוע כשעברו בירושלים, הם הוזמנו כל החיילים כולם לאכול כיד המלך בשרים טעימים על האש במסעדת עופרה בתלפיות. מי תרם להם את הארוחה? אשר עופרה בעלי המסעדה בכבודו ובעצמו, כאן בתמונה בתמונה למזכרת, כולל צנזורה מראש. שאפו.
להגנתכם ייאמר שהסרטון המרהיב הזה מהתערוכה של הצייר, האומן ומעצב השיער שיקו אל, זה כנראה כמה רגעים מרגשים שמוכיחים עד כמה הצייר הזה בתערוכתו בשבוע שעבר, פורטרטים, הוא עילוי, מדהים, משאיר קריאת וואו בפי כל. לחובתכם ייאמר שכבר עכשיו אנחנו סופרים את הימים שיעברו עד לתערוכת הציורים הבאה שלו. שאפו שיקו!
גם השבוע ביקרנו ברחוב בורוכוב 61, קריית היובל, אצל דן שרפלר, בעלי מסעדת רפאלי פלאפל תבשילים ובאגט.
דן שרפלר, בבוע שעבר אתה התחייבת למעורב הכי טעים, אבל זללנים מרוצים סיפרו לנו על הקבב שלך. זרוק פרטים?
"הקבב שלנו נקרא קבב אדנה. מהעיר אדנה בתורכיה. זה לא קבב רגיל – בצל פטרוזיליה וזהו. כאן מדובר בפלפל אדום, פלפל ירוק, בצל סגול ועוד כמה תבלינים סודיים".
ברכת מברוכ והר זיקוקים מנצנצים לרמי פירו, מאהובי הרנז'ה הירושלמית, שחוגג יום הולדת ממש היום. רמי פירו הוא למעשה הירושלמי שלנו בערוץ 14, והוא פעיל כבר שנים בטלוויזיה ומשמש כפרשן וכיועץ אסטרטגי לחברות, בכירי המשק ושרים, עימם הוא עושה חייל גם בימים אלו. נציין כי בין חדר כושר ואימון אישי לאולפן הטלויזיה ולישיבה עם אחד מלקוחותיו הרבים, פירו מספיק גם להקדיש זמן איכות לילדיו ורעייתו, ומחזיק במוטו שלו בחיים, שלמרות ההצלחה, המשפחה היא לפני הכל. אז בהצלחה ענקית והרבה מזל טוב.
השבוע נפטר במפתיע בגיל 55 סולי שבתאי, שחקן, במאי ויוצר ישראלי, שגדל והתפרסם בירושלים, והיה חבר טוב של כותב מדור זה. שבתאי שיחק בתיאטרון "הבימה" בין השנים 1997 ל-2004, והופיע בהצגות: "בגדי המלך", "זינזאנה", "כתר בראש", ו"שלוש נשים גבוהות". כמו כן, בנוסף לעבודתו כשחקן, שבתאי התפרסם גם בהפעלת ימי הולדת ואירועים לילדים, שממש גדלו על הצגותיו בירושלים ובארץ בכלל. הוא התפרסם גם כפסל חי, כמו בהוליווד ממש. כאן בתמונה כותב מאתיים סלבס מוטי רוזינק עם סולי שבתאי כפסל חי. נתגעגע אליך סולי. נתגעגע מאוד. הסיפור שלך מגלם בתוכו את כל הטוב שבאדם.