פסטיבל "באך בירושלים" מעמיד את ירושלים בשורה אחת עם ערים ברחבי העולם המציינות את יום הולדתו של המלחין הדגול וחושפת את הציבור בירושלים ואת התיירים העולים אליה לאספקטים שונים מיצירותיו ומיצירות המושפעות ממנו, וזאת בשלל קונצרטים בביצוע תזמורת הבארוק ירושלים ומוסיקאים אורחים מהעולם ומהארץ, לצד אירועים חינמיים ובהם קונצרטים יוצאי דופן שינוגנו בפעמוני המגדל של ימקא ויום עיון פתוח לקהל הרחב.

במרכז הפסטיבל החמישי שיתקיים בין ה-12 ל-20 במרץ 2020 , מיסודה של תזמורת הבארוק ירושלים, יעמוד ביצוע היסטורי לשתי יצירות מופת מאת באך: האורטוריה לחג הפסחא ומיסה ברוויס, שיבוצעו תחת שרביטו של אחד מגדולי מנצחי הבארוק, כריסטוף רוסה (צרפת) עם שלל סולנים מהארץ ומהעולם: תהילה ניני-גולדשטיין (גרמניה-ישראל), סופרן, מרגוט אויטצינגר (אוסטריה), אלט, ריכרד רש (גרמניה), טנור ותומאש קראל (צ'כיה-גרמניה), בריטון.

את הפסטיבל יפתח כריסטוף רוסה ברסיטל ובו מוסיקה מאת י.ס. באך ומאת קופרן (12.3). רוסה גם יעביר כיתות אמן לסטודנטים לצ'מבלו ונגני מוסיקה עתיקה (13.3). כמיטב מסורת הפסטיבל, נקיים בשבת רסיטל לעוגב בעיר העתיקה – הפעם יגיע נגן העוגב הגרמני הרטמוט רוהמאיר מיצירות י.ס. באך בכנסיית דורמיציון.

עוד בפסטיבל יעלה מופע של באך וג'אז עם פסנתרנית הג'אז ענת פורט והסקסופוניסט אבטה בריהון שישתפו את הקהל בפרשנויות שלהם למוסיקה של באך (19.3).

פרויקט מיוחד שיעלה בפסטיבל ישלב בין מוסיקה וקולינריה: הסונטות לחליל של מלחין הבארוק טלמן יבוצעו על ידי החלילן רואי אמוץ (שווייץ) וילוו ארוחת שף אותה יתקין השף נדב מלין, שתוגש לקהל מכוסה עיניים שיחווה את האוכל בידיים (הארוחה לא תכלול סכו"ם), בפה ובהקשר המוסיקלי – מהלך המנות וטבען יהיה מחובר למהלך פרקי הפנטזיות שיבוצעו על ידי החלילן. האירוע יתקיים ב"בית של עתליה" בבית הכרם (18.3).   כמידי שנה יכלול הפסטיבל יום עיון אותו יערוך השנה ד"ר אלון שב וינחה העיתונאי ליאור פרידמן. יום העיון יתחקה אחר הפיכתם של מוסיקאים – ובאך באופן ספציפי – לנכסי צאן ברזל בתרבות המערבית – משתתפי הסימפוזיון יבחנו כיצד זכה באך למוניטין כובש עולם והיה למותג תרבותי-כללי שחשיבותו גולשת הרבה מעבר למוסיקה עצמה ומשמעותי גם למי שמעולם לא שמע מוסיקה של באך (20.3).

את יום העיון יחתום רסיטל לחליל, צ'מבלו וצ'לו בביצוע עדית שמרדוד שמר ואורית מסר-יעקבי.

הפסטיבל רואה בפעילות חינוכית ערך בפני עצמו ובמהלכו נקיים סדנה (בהשתתפות פסנתרנית הג'אז הבינלאומית ענת פורט, פרופ' דוד שמר, ונגני התזמורת) שתעסוק בהשפעת באך על תחומי מוסיקה שונים: בסדנא, בת יומיים שתתקיים באוניברסיטה המורמונית בהר הצופים, נארח בני נוער ומוסיקאים צעירים מקונסרבטוריונים מירושלים המערבית והמזרחית, שיזכו להצצה לעולם הביצוע התקופתי ולהשפעותיה של מוסיקת הבארוק על המוסיקה כיום (15-16.3)

פסטיבל באך בירושלים

12-20.3.2020

תגובות

להשאיר תגובה