פסטיבל ישראל 2022 ייפתח בספטמבר הקרוב עם איתי מאוטנר ומיכל ואעקנין לראשונה בכסאות המנהלים האמנותיים. הפסטיבל פותח את המופע הבינלאומי המרכזי לקהל הרחב ללא תשלום:Sun and Sea – אחת ההפקות הכי מדוברות בעולם והזוכה הגדולה של הביאנלה בוונציה. כל הפרטים בכתבה
פסטיבל ישראל 2022, יוצא לדרך ויתקיים השנה במועד חדש, בין התאריכים 15.9.22-22.9.22, בניהולם, כאמור, של המנהלים האמנותיים החדשים איתי מאוטנר ומיכל ואעקנין, בהובלתו של המנכ״ל איל שר, ובהשתתפותה של יושבת הראש החדשה של הפסטיבל, עו״ד ענבר נכט.
השנה פסטיבל ישראל ייפתח עם המופע הבינלאומי המרכזי Sun and Sea – אחת ההפקות הכי מדוברות בעולם והזוכה הגדולה של הביאנלה בוונציה -לקהל הרחב ללא עלות, זאת במסגרת מאמציו המתמשכים להנגיש את תכני הפסטיבל לקהלים מגוונים ורחבים פסטיבל ישראל גאה להציג את המופע לקהל רחב ומגוון ככל האפשר. הנגשת המופע לקהל הרחב מתאפשרת תודות לתרומה פרטית מחו"ל. מעבר להיבטים האמנותיים מעוררי ההשראה של המופע, אנו רואים חשיבות עצומה בקידום המודעות הציבורית למשבר האקלים, הנושא בו עוסקת העבודה.
"שינוי. בסוף זה על זה. קטנטן או דרמטי, אסתטי או מהותי, תודעתי או מוחשי. שינוי, או לפחות התחלה קטנה שלו, הוא המהלך הזה שאנחנו מחפשים. טיפה אחר טיפה, לאט לאט, בזמנם החופשי, אנחנו מבקשים שהדברים יחלחלו, יסדקו קונבנציות וישתלו זרעים של שינוי. בסוף זה על זה". (איתי מאוטנר ומיכל ואעקנין, מנהלים אמנותיים)
"הפסטיבל השנה ממקם את עצמו כפסטיבל 'יוצר' ולא רק 'אוצר'. רוב רובה של התוכנית מורכב מהפקות מקור ייחודיות שנוצרו במיוחד עבור הפסטיבל על ידי יוצרים מרתקים-בועטים-מיוחדים שלשמחתי רואים בו בית. במקביל, הבאנו לכאן אוצרות תרבותיים מהעולם שמרחיבים את ההצעה ומייצרים דיאלוג חסר גבולות בין אמניות ואמנים. אלו ימים של התרגשות אדירה לקראת המפגש של התכנית האמנותית עם הקהל". (איל שר, מנכ"ל הפסטיבל)
הפסטיבל מתכנס השנה כמעט לכל אורכו אל תיאטרון ירושלים וסביבתו. האולמות, החללים והחדרים יהפכו למרכז חי ופועם של התרחשות אמנותית ויצירתית ויזמינו את הקהל להרהר מחדש על מה היא עבודת במה, מה נדרש מהם כקהל ואיך יצירה יכולה להשפיע על החיים של כולנו.
פסטיבל ישראל מתקיים בתמיכת משרד התרבות והספורט, עיריית ירושלים, הקרן לירושלים, קרן ברכה, מפעל הפיס, שגרירויות ומכוני תרבות. הפסטיבל חבר בארגון הפסטיבלים האירופי (EFA) ובאיגוד פסטיבלי דרך המשי.
רכבת לילה לאיזמיר – חגיגה מוזיקלית טורקית ישראלית (טורקיה-ישראל)
יש דיאלוג מתמשך ולא רשמי בין אנקרה לירושלים, בין איזמיר לתל אביב ובין איסטנבול לשדרות. משהו בצליל שמגיע מטורקיה מצליח להזיז אותנו ולהיות מקור השראה למוזיקאים מקומיים. על הציר הזה, שבין ישראל לטורקיה, נוצרה ונוצרת מוזיקה שהפכה לאחד מסימני ההיכר של האזור שלנו. לערב אחד חד-פעמי, חגיגי ומרגש במיוחד, מיטב המוזיקאים מכאן ומשם יתאחדו לבצע את המוזיקה הזאת על הבמה בקונצרט ענק שכולו הפגנת אהבה ומסיבה חסרת גבולות.
בהשתתפות ברי סחרוף, דודו טסה, בלקן ביט בוקס, רד אקסס, קאלבן (טורקיה), ג'נסט (טורקיה), מוראט ארטל הסולן האגדי של "באבא זולה" (טורקיה) הראל שחל והעות'מאנים ועוד.
ניהול מוזיקלי – שלומי אלון (הדג נחש)
VHS ד"ש מהעבר – פרשנות בימתית לארכיון המשפחתי
בהשתתפות: טל פרידמן, שירילי דשא, רוני קובן, רננה רז, דורון נשר, קורין קיציס, יוסי צברי ועפרי כנעני.
לכל אחת ואחד שמורות בעומק המחסן או הבוידעם קלטות VHS נשכחות. קפסולות זמן בצבעים דהויים ובפריימים מרצדים שמספרים קטעי חיים – אירועים משפחתיים, טיולים, זיכרונות אבודים, תסרוקות מוגזמות, מילים ראשונות. הזמן העביר את הקלטות והזיכרונות האלה מהמדפים בסלון אל המדפים המאובקים של השכחה. רננה רז וניצן כהן מזמינים יוצרות ויוצרים לחפש רגע משמעותי בקלטות שלהם, ולפגוש אותן על הבמה. הפורמט החדש יוצר מפגש חזיתי וחזותי עם מי שהיינו ועם הזמן שחלף.
הילולה – חגיגה חסרת גבולות בין מרקש לירושלים (מרוקו-ישראל)
על הבמה של תיאטרון ירושלים תיערך הילולה: פרשנות אישית ועכשווית של נטע אלקיים ועמית חי כהן שמותחים קו אופק בין מרוקו לישראל. למעלה מעשרים אמנים, ממרוקו ומכאן, יחברו יחד וייצרו בלנד בין חפלה, מופע מוזיקלי, קברט, תיאטרון דוקמנטרי וחמארה מודרנית. הקהל, שיישב יחד עם המופיעים על אותה הבמה, יהפוך לחלק מהותי מהחגיגה הגדולה, יארח ויתארח, בערב חד פעמי שנוצר במיוחד עבור הפסטיבל.
בהשתתפות: קברט שייח'את (מרוקו), נאוה מסס-ווקסמן (קנדה), JOJO (מרוקו-ישראל),נטע אלקיים, עמית חי כהן, נועה מלמד וזאנה, גל מאסטרו, טל אברהם, ראובן אברג׳ל, ועוד.
הכניסה מגיל 18 — במהלך המופע יוגש אלכוהול.
水に流す תן למים לזרום – טקס של מוזיקה ומחול על ציר ישראל-יפן
רעידת אדמה במזרח יפן מזיזה צוותי הצלה במרחק של למעלה מ-10,000 ק"מ משם ומייצרת חיבור אנושי מפתיע בין מדינה קטנה במזרח התיכון לבין ארץ השמש העולה. החיבור נשמר לאורך עשור ודווקא מגפה עולמית מביאה אותו למימוש – בום פם, להקת סרף רוק לבנטינית מתחברת לאמנים ויוצרים ממסורות יפניות שצמחו באזור שבו רעשה האדמה, ומקליטה איתם מיני-אלבום משותף בשפה מוזיקלית חדשה. מופע שמזקק יופי מתוך חורבן ובורא מתוך סולידריות של יוצרים.
בהשתתפות להקת בום פם (ישראל), קבוצת המחול מיטובי שישי אודורי (יפן), המוזיקאי יוקיהוקו יוטסוקורה (יפן) והזמרת אמי שיראסאקי (יפן). בסיוע שגרירות יפן ולרגל שבעים שנות קשרים דיפלומטיים בין יפן וישראל.
לרכישת כרטיסים: www.israel-festival.org