הקשר בין צילום לאומנות נבחן בתערוכה חדשה ומרתקת שנפתחה בבית הספר לאמנות "מוסררה"

לפני כשבועיים נפתחה עונת התערוכות של גלריות בית הספר 'מוסררה' לאמנות ע"ש נגר, בירושלים, בפרויקט שנקרא 'פוטופואטיקה'.
בחמש השנים האחרונות פרויקט זה פותח את עונת התערוכות של בית הספר בחודש אוקטובר. התערוכה תהיה פתוחה לקהל הרחב עד ה-24.12 וסביב הפרויקט שלה התקיימו אירועים רבים, ביניהם, הקראת שירה, מוזיקה, הופעות ועוד.

"את הפרויקט הגיתי לפני כחמש שנים, והוא מתקיים במרחב של שכונת 'מסוררה' בשלושת הגלריות של בית הספר", מספר אבי סבג, מייסד ומנהל בית הספר. "'הפוטופואטיקה' בעצם מאפשר לחללים שהם פלסטיים לעשות מחקר אקספרימנטלי שבודק את הקשר בין צילום, ביטוי חזותי, וידאו וציור לשגרה והאופנים השונים שניתן לקרוא בהם את מערכת היחסים בין המדיה".

בשלושת התערוכות משתתפים כ-50 יוצרים מכל הארץ ובהן מוצגות עשרות עבודות בוידאו, צילום, ציור ושירה. כמו כן, מעל ל-40 אמנים ומשוררים מהמובילים בישראל לוקחים חלק בפרויקט, ביניהם: מיכל רובנר, סיגלית לנדאו, רועי קופר, לארי אברמסון, דוד עדיקא, טל שוחט, אברהם אילת, ענת זכריה, יוסף כהן, גלעד אפרת, סהר עדס ועוד.

סבג (57), יוצר בין לאומי, ייסד את ביה"ס לפני 28 שנים בשוכנת מוסררה, למד צילום בי-ם, בוגר החוג לתולדות האמנות באוניברסיטה העברית ובעל תואר מוסמך MBA.
לדבריו בבית הספר לומדים 160 סטודנטים בחמש מחלקות שונות, "יש לנו חמישה מסלולי לימוד, צילום, ניו מדיה, מוזיקה חדשה, תקשורת חזותית ופוטותורפיה", הוא אומר. "מגיעים אלינו סטודנטים מכל הארץ ובנוסף יש לנו תוכנית לימודים לסטודנטים מחו"ל. אנחנו גם מרצים את פסטיבל 'מוסררה מיקס' שהוא פסטיבל בין לאומי שאליו מגיעים יוצרים מכל העולם. כמו כן, בבית הספר יש שלוש גלריות לאומנות והן מציגות שלוש תערוכות מקיפות: 'פלורה פלשתינה' – הגלריה החדשה – אוצר: אבי סבג, בעזרתה של אלמוג גז".
כאמור פרויקט 'פוטופואטיקה' פתוח לקהל הרחב ובמסגרתו בית הספר מציע סיורים והדרכות בשכונות 'מוסררה', שעל שמה נקרא בית הספר. "הסיור בשכונת 'מוסררה' הוא גם הזדמנות נהדרת להכיר את השכונה שהיא שכונת תפר ובעלת רקע היסטורי של מאבק חברתי", אומר סבג.

"התערוכה מציגה את קבוצת "משיב הרוח", משוררים ומשוררות העוסקים במימד הרוחני בשירה העכשווית וקבוצת צלמים. האמנים הצעירים מתבוננים מחדש באור הפיסי רוחני של הצילום אשר קראו משירת קבוצת ״משיב הרוח״ ומשיבים את הרוח לצילום העכשווי, זאת מבלי לוותר על ראיה מפוקחת וביקורתית, חברתית ופוליטית".

תגובות

להשאיר תגובה