על אף המתח הביטחוני והחששות יותר ויותר ישראלים נוסעים לטייל בשטחי הרשות הפלשתינית כתיירים לכל דבר. בסוף השבוע הצטרפתי לקבוצת ישראלים שנסעה באוטובוס מאורגן עם מדריך פלשתיני אל העיר הנמוכה והעתיקה בעולם – יריחו . חו"ל במרחק של חצי שעה מירושלים
יריחו העיר הקטנה רק 25 אלף תושב רוצה שתיירים ישראלים יבקרו בה. בביקור קצר בעיר ביום שבת יחד עם קבוצת תיירים ישראלית מכל הארץ הופתענו לקבל יחס חם ולגלות מקומות תיירות מפתיעים כמו מנזר קרנטל ששוכן לו במעלה ההר למעשה ממש תלוי על ההר . זהו מנזר יווני אורטודוכסי מן המאה ה 19 אך ישנה סברה שהנזיר חריטון ישב בו עוד מלפני 1700 שנה. המקום נמצא לפי המסורת הנוצרית על הר פיתוי". אל המדריך הפלשתיני אבו רמי התלווה יגאל המדריך הישראלי שבכלל לא מופתע מהתיירות הישראלית אל תוך שטחי הרשות "יש כבר תיירות כזו" הוא מספר "כמעט חמש שנים שבממוצע כל חודש כאלף ישראלים מגיעים אל הערים יריחו או בית לחם". אומנם צריך לחתום על אישור צבאי ולהמתין לאישור הצבא עד יום לפני אבל בדרך כלל (אם אין מצבים ביטחוניים לחוצים) האישור ניתן "התושבים כאן מאוד מסבירי פנים" מספר מדריך הטיולים.
ביריחו מרבית התושבים מתבססים על חקלאות וקצת על תיירות בעיקר תיירות צליינים שבאים לכמה אתרים נוצרים בעיר כמו המנזר התלוי או עץ השקמה עליו טיפס המוכס זכי שמוזר בברית החדשה. יש ביריחו גם בית כנסת אליו לא הגענו. הקזינו הזכור ללא מעט ישראלים נהרס מזמן ובמקומו נבנה מלון חדש. בכיכר במרכזית אכלנו במסעדה חומוס סלטים וכמה בשרים והמחיר לשלושה סועדים 80 שקלים. מנה כנאפה במסעדה ליד תעלה לכם חמישה שקלים (הטעם לא משהו). "יש קצת חשש": סיפר לי אייל רבינק איש הייטק מהרצליה שהגיע עם בת זוגתו שלומית "ברגע שהבנתי שיש אישור צבאי נרגעתי אבל התפלאתי שלא היה לנו ליווי". בת זוגתו שלומית פחות התלהבה מהמקום אך מאוד אהבה את קבלת הפנים החמה לה זכתה מתושבי העיר".