היום, שני, מקיימת 'עזריאלי מכללה להנדסה' בירושלים אירוע חגיגי לציון סיום המחזור השני של האקסלרטור (מאיץ הסטארטאפים) ההנדסי AtoBe. במסגרת האירוע יציגו היזמים, בוגרי ובוגרות המאיץ, את הישגיהם בפני קהל המוזמנים ופאנל משקיעים ונציגי קרנות הון סיכון מחברות וקרנות מובילות. הם יראו שם למשל תחנות עגינה אוטונומיות, אפליקציה שמזהה אלימות ברשת ועוד חידושים. בוגרי המחזור הראשון כבר הגיעו לתחרויות עולמיות
ששת חברות הסטרטאפ שהתקבלו למחזור השני של התכנית, השלימו תהליך פיתוח אינטנסיבי בו הוקנו להן כלים ייחודיים לקידום הרעיונות והוצאתם מן הכוח אל הפועל ולהנדס את חלומם למציאות. 4 מתוך 6 החברות כבר גייסו כסף ממשקיעים, מקרנות ומהמדען הראשי במשרד הכלכלה.
מיכאל מזרחי, מנהל אקסלרטור AtoBe , אומר כי מטרת אקסלרטור ייחודי זה, היא לעודד את היצירתיות של היזמים לפיתוח המיזם שלהם, מתוך הנחה כי הם זקוקים ליותר מאשר רק רעיון טוב אלא גם להדרכה, ידע ותמיכה בהובלת הרעיון שלהם מ"רעיון למיזם מוחשי".
"האקסלרטור הוקם מתוך תפיסה ש'עזריאלי מכללה להנדסה' היא בית להנדסה וטכנולוגיה בירושלים. לפני פתיחת המחזור הראשון בחרנו שש מתוך עשרות חברות שהגישו מועמדות לתכנית – אלה נבחרו על פי הפוטנציאל הגלום במוצר ובצוות שלהן, תוך שימת דגש על יכולתנו, כמאיץ הנדסי במכללה להנדסה, להעניק ליזמים הצעירים ערך מוסף משמעותי".
את הנאום המרכזי יישא סגן נשיא החדשנות של חברת Microsoft ישראל, אדיר רון בנושא: "סיפור החדשנות של מיקרוסופט".
חברות ההזנק שהתבססו באקסלטור של המכללה הספיקו לרשום כמה הצלחות מכובדת, הן בהתקדמות טכנולוגית והיתכנות הנדסית של רעיונותיהן. ארבע מתוך החברות כבר גייסו כסף ממשקיעים, מקרנות ומהמדען הראשי במשרד הכלכלה. כל החברות קידמו באופן יוצא דופן היתכנות הנדסית והוכיחו ישימות ביצועית של המוצר שלהן.
בוגרי המחזור הראשון של התכנית השתתפו בתחרויות ישראליות ועולמיות, ואף עלו לגמר בכמה מהן, למשל חברת HoloDent שזכתה במקום השני בתחרות Startup Open של שבוע היזמות הבינלאומי.
גם החברות שמסיימות כעת את המחזור השני רשמו כבר הצלחות והישגים. למשל חברת Tukuoro שזכתה במקום השני בתחרות הבינלאומית של טכנולוגיות ללוחמה בטרור שיזם משרד ההגנה האמריקאי בשותפות עם משרד הביטחון הישראלי (מפא"ת) ופורום MIT ליזמות בישראל.
אלו הם יזמי מחזור 2016 של אקסלרטור AtoBe
- Airscort
יזמים: איתי שטראוס ויצחק טל
החברה מפתחת תחנות עגינה אוטונומיות לחלוטין, המסוגלות לשלוט הן בטיסה תקינה ובטוחה של הרחפן והן בהטענת הסוללות באופן אוטונומי. כך לדוגמא, אנו יכולים לאפשר לחקלאי לתת פקודה למערכת, לסרוק את שדותיו בלחיצת כפתור בלבד. התחנה תדאג להוציא את הרחפן מהאחסון, לסרוק תא שטח מסוים, להחזיר את הרחפן לתחנה לצורך החלפת סוללה ולהמשיך במשימה עד תום
- Check-in
יזמים: משה בינימין ואבי ליפשיץ
Check In מפתחת אפליקציית White Label לבתי מלון ומאפשרת לאורח בלחיצת כפתור ובכל השפות לנהל מכף ידו את חופשתו, לבצע צ׳ק אין וכמובן גם צ׳ק אאוט, לפתוח את דלת החדר באמצעות המובייל ולהזמין את כל שירותי המלון: ספא, שירות חדרים, מסעדות ועוד.
- Kinor-Lev lifebeat
יזמים: ד"ר מרדכי ליפו, ישראל ליפו, עדיאל בוטבול. שיטת KinorLev (פטנט רשום) מאפשרת לכם בעזרת טכנולוגיה רפואית ייחודית, המייצרת שילוב בין מוזיקה לקצב פעימות הלב, להיכנס למצב מדיטטיבי של שלווה ורוגע גם בתוך המציאות היום יומית. בחברה מאמינים כי טכנולוגיה זו היוצרת מעגל אינטראקטיבי בין הלב למוח, סוללת דרך לאיכות חיים טובה יותר שתביא להחלפת תחושת הלחץ והמתח המאפיינים את חיינו בעידן המודרני, בתחושות של שמחה ורגיעה.
- NoveLaka
יזמים: ריבה נוביקוב, אווה סמגז', יוסי אברינה וד"ר עדאל פנחסי
נובהלקה הינה חברת סטארטאפ R&D אשר מפתחת טכנולוגיה לשחרור תרופה מושהה, על בסיס פולימרים המסוגלים להעביר תרופה דרך העור ישר לתוך הגוף.
- Tukuoro
יזמים: עמיר צרויה, מיכאל אזולאי, ניר פנחס
החברה פיתחה פלטפורמה שתשמש כממשק המשתמש הבא. Voice User Interface. הפלטפורמה מאפשרת הזנה ושליפת נתונים בקול, בכל שפה ומכל מערכת מידע.
כך, במקום להקליד את המידע לתוך ממשק מייגע, איש השטח (טכנאי/שירות/מכירות) פשוט מדבר אל האפליקציה, וטוקואורו מבצעת את העיבוד, הדיוק וההזנה של המידע – אל המערכת הארגונית המתאימה. באופן דומה יכול איש השטח לתשאל את מערכת המידע בקול ולקבל מיידית את התשובה – גם כן בקול.
טוקואורו תומכת כיום במערכות salesforcre, Oracle – ותמיכה במערכת נוספת היא אפשרית.
- Keepers
יזמים: חנן ליפסקין, אריק בודקוב, דורון יעקבי
אפליקציית קיפר מנטרת ומזהה אלימות ברשת ומודיעה להורים בזמן אמת על כל התרחשות שכזו. כמו כן האפליקציה מזהה תקשורת של עברייני מין פוטנציאלים ומתריעה עליהם גם כן.