בקריית מנחם חוגגים שנתיים לפרויקט מקומי וייחודי של הצלת מזון, ביוזמת גב’ איילת טיין ובשיתוף נגה ריפין, רכזת טבע עירוני במינהל גנים ועמותת ירושלים ירוקה.
בניגוד למרבית מיזמי הצלת המזון בירושלים הנשענים על הסחורה מהשוק הסיטונאי, המודל בקריית מנחם פועל בשיתוף פעולה עם החנות השכונתית “חמדת הארץ”.
לדברי מאיה שקד– רכזת טבע עירוני במינהל גנים וקרן ירושלים ירוקה: ״מרגש לראות כיצד בשנתיים האחרונות האחרונות למרות המשבר והמלחמה התגייסה הקהילה לפרויקט של הצלת מזון שמדגיש את הסולידריות של הקהילה בעיר״
בכל יום עם הגעת סחורה חדשה, צוות החנות מפריד את הירקות והפירות שפחות מתאימים למכירה – והמתנדבות והמתנדבים מהקהילה אוספים, ממיינים ומעבירים אותם לשימוש חוזר. חלק מהמזון מועבר לבית התמחוי, שם מתנדבות הגיל השלישי אורזות ומחלקות לשכנים, והיתר מועבר ל”מִצִילון” – מטבח עץ קהילתי שהוקם השנה במסגרת קול קורא “תעשו מקום”. ה”מִצִילון” משמש לאחסון המזון המוצל, למיון, למפגשי קהילה ואף לארוחות פיקניק משותפות.
החגיגה לציון שנתיים כללה הזמנת צוות החנות, משפחות מהשכונה ומתנדבות הפעילות ביוזמה. המשתתפים נהנו ממטעמים שהוכנו ממזון מוצל, לימונדה קרה, ברכות וחידות – באווירה קהילתית חמה ומחבקת.
הפרויקט פועל מתוך תפיסה מקיימת – מה שלא מתאים לצריכה עובר לקומפוסט, וכך נסגר מעגל של שימוש חוזר, חיסכון ומשמעות קהילתית.
תושבי השכונה מוזמנים להצטרף, לסייע במיון, בהפעלת ה”מִצִילון”, בערבוב הקומפוסט ואפילו בבישול ריבות לשכנים.
לפרטים נוספים והצטרפות: מאיה – רכזת טבע עירוני במינהל גנים וקרן ירושלים ירוקה 🌿