לקראת חג החנוכה, שע"פ המסורת הייתה בו גם גבורה נשית, ובסימן הכרת הגבורה הנשית והקרבתן של נשים במאבק לביטחון המדינה, נוספו לקיר הלוחם באתר מורשת גבעת התחמושת שמותיהן של ארבע נשים גיבורות.
אסתר ארדיטי "המלאך בלבן" חובשת ששת הימים, מירה בן ארי אלחוטנית קרב ניצנים, במלחמת העצמאות, סרן לייני פול ריצ'לר ובנוסף, סיפור הנחישות והגבורה של בסמה חיר, אלמנתו של מרסל חיר ז"ל בן העדה הדרוזית, שסיפורה שותף דרך לוח הדרך לוח ההוקרה לזכרו. אלה שמותיהן של הנשים הגיבורות שנוספו לקיר הלוחם היהודי בגבעת התחמושת.
לפני 12 שנה נוסד באתר מורשת לאומי גבעת התחמושת קיר הלוחם היהודי שישמש עדות חיה לרוח היהודית ולנכונות להילחם ולהקריב למען חירות וצדק – לא רק בארץ ישראל, אלא בכל רחבי העולם. השמות החקוקים על הקיר הם פסיפס של סיפורים על גיבורים יהודים שלחמו בצבאות שונים, מימי מלחמת העולם הראשונה ועד ימינו, והפגינו אומץ לב וערכים אוניברסליים של חירות ואנושיות. הקיר הוקם מתוך בקשתם של יהודים מקצוות תבל להנציח את קרוביהם באתר הגבורה הישראלי בגבעת התחמושת.
ביום חמישי האחרון, רגע לפני חג חנוכה המסמל גבורה ועל פי המסורת ניצחון המכבים מיוחס גם לגבורת נשים, התקיים טקס מרגש במהלכו נחשפו שמונה לוחות חדשים ובתוכם ארבעת השמות והמורשת הייחודית של אותן נשים ייחודיות.
מירה בן ארי הייתה אלחוטית ונמנתה עם מגיני ניצנים, אשר נשארה במקום גם לאחר פינוי הנשים והילדים. ב-7 ביוני 1948, שידרה בן-ארי את העדכונים האחרונים אודות הקרב על ניצנים. בתום קרבות קשים החליט מפקד ניצנים אברהם שוורצשטיין לשאת ולתת עם המצרים על תנאי הכניעה. שוורצשטיין נטל גופייה הלבנה, ויחד עם בן-ארי פסע לעבר קבוצת הקצינים המצרים. למפקד הכוח המצרי לא הייתה כוונה להיכנס למשא ומתן. הוא ירה בשוורצשטיין, והרגו. בתגובה לכך ירתה בן-ארי בראשו של הקצין המצרי. הקצינים המצרים הנדהמים הרגו גם אותה.
"המלאך בלבן"- כך כונתה אסתר ארדיטי, חובשת ונהגת אמבולנס במלחמת ששת הימים. החיילת הראשונה בתולדות צה"ל שקיבלה את עיטור המופת על חילוץ יוצא דופן של טייס ונווט ממטוס בוער שהתרסק, שבוע בלבד אחרי שהוסמכה כחובשת. במלחמת ששת הימים התנדבה לשרת כחובשת בתחנת איסוף נפגעים של חטיבת הצנחנים בירושלים, ובהמשך ליוותה את הצנחנים כחובשת קרבית, עד כיבוש הכותל המערבי. בעקבות זאת קראו לה "המלאך בלבן" כיוון שהייתה בחלוק לבן (של אחות) כחובשת וליוותה את הצנחנים כל המלחמה עד להגעתם לכותל.
בסמה חיר היא אלמנתו של מרסל חיר מכפר יאסיף אשר נפצע בפעילות מבצעית ושכב כצמח במשך 13 שנים עד שנפטר. מאז בסמה נלחמת על חירותה האישית ומובילה מאבק על זכויות האלמנות והיתומים הדרוזים. כאשר כדוגמה אישית הקימה ומנהלת מסעדה דרוזית אותנטית והחל מתחילת המלחמה, מבשלת ומספקת אלפי מנות חמות (כשרות) לחיילי צה"ל המשרתים לכל אורך גבול הצפון.
לייני פול ריצ'לר שירתה שנים רבות בצה"ל ואת חלקה הייחודי בהגנה על מדינת ישראל ניתן יהיה לשתף רק בעוד שנים.
האירוע התקיים בהשתתפות משלחת תורמים ומתנדבים מטעם אירגון JNF-USA אשר פועלים לתמיכה וסיוע לחיילי ותושבי החזיתות השונות בארץ, מנכ"ל אתר מורשת לאומי גבעת התחמושת כתרי מעוז ואלון ולד חבר הנהלת מרכז מורשת גבעת התחמושת ובנו של סרן (מיל) רמי ולד, אשר נפל בקרב המפורסם במהלך קרבות ששת הימים. לטקס הגיעו גם בני משפחותיהן של אסתר ארדיטי, מירה בן ארי ולייני פול ריצ'לר.
מירה בן ארי (שנקראת על שם סבתה ז״ל):
"הוספת שמה של סבתי לקיר הלוחם היהודי מהווה תזכורת לכך שגבורה אינה נמדדת רק בכוח פיזי, אלא בנכונות להקריב למען אחרים. גם כאן, נשים היו חלק בלתי נפרד מהמאבק לשמירה על הבית והעם."
אלון ולד, חבר הנהלת אתר מורשת לאומי גבעת התחמושת: "הקיר הזה משלב את המכנים המשותפים הרחבים ביותר של עמנו ומביא לידי ביטוי את מורשתם של חיילות וחיילים פשוטים כתף אל כתף עם קצינים בכירים, בעלי תפקידים שונים בחזית ובעורף, נשים וגברים. הנשים ששמן נוסף כעת לקיר, מייצגות רוח נשית, גבורה, הקרבה ומסירות אין קץ ולהכרתן ודרכן להוספת מורשתן של עוד ועוד נשים, יש חשיבות חינוכית ראשונה במעלה בלוח הלוחם היהודי בגבעת התחמושת ובהנכחת חלקן בהיסטוריה של מדינת ישראל למען הדורות הבאים".