אורן אדר שפיגל, איש חינוך ירושלמי רצה מאוד להיות שותף בגידול בתו התינוקת אז הוא הצטרף לסדנה לאימהות ומצא עצמו די לבדו – כך נולד הרעיון ליצור סדרת מפגשים לאבות צעירים בהם הם ידברו על גידול ילדים ועל שילוב בין קריירה לעבודה "פתאום שאלת ההנקה הופכת גם היא לשאלה שהאב מעורב בה" מספר שפיגל ומציין שלמרות הספקות והרמות הגבה המפגשים הצליחו הרבה מעבר למשוער
"היום" כותב הסוציולוג עוז אלמוג בספרו החדש 'דור ה Y" המודעות ההורית של הגברים השתנתה כי החברה מצפה מהאבות להיכנס גם לתפקידים 'אמהיים' מסורתיים" אולי על רקע זה ניתן להבין כיצד נפתחות בשנים האחרונות סדנאות ובלוגים לגברים החדשים שרוצים להיות מעורבים יותר בגידול הילדים. לאחרונה נפתחה לראשונה סדנה לאבות צעירים אותם העירייה בשיתוף המחלקה לגיל הרך ו'מרכז הצעירים' מזמינה לסדרת מפגשים על בירה בפאב המייקס פלייס. הרעיון נולד כאשר אורן אדר שפיגל, איש חינוך שמנהל תוכנית ארצית לבני נוער בסיכון רצה שחווית ההורות שלו תהיה משותפת יחד עם בת זוגתו "יש לי בת בגיל שנה ושלושה חודשים" הוא מספר "גם לי וגם לאשתי חשוב שכל חווית ההורות תהיה משותפת וכך גם נשיאת העל ורכישת הידע והכלים לגידול ילדים". אדר שפיגל גילה יוזמה והצטרף לדבר הכי קרוב שיכול לעזור לו: "כשאשתי הייתה בחופשת לידה אני הייתי לוקח יום חופשי פעם בשבוע מהעבודה כדי ללכת לסדנאות לאימהות בחופשת לידה – משהו שהעירייה עושה" אדר שפיגל ניסה להיות מעורב יותר בתהליך גידול הילדה ומצא עצמו כמעט לב בסדנה לאימהות "היה בזה משהו מצד אחד מגניב ומיוחד ואפילו כיפי –זה היה זמן איכות שלי ושל אשתי וגם נתן לנו אחלה כלים. למרות כל זאת, די היה ברור שזה מוכוון לאימהות. כלומר אבא שנכנס לשם הוא קצת חייזר. כי זה לא מדבר בשפה אל אבות, זה לא מדבר על המקום המיוחד לאבות".
אבל אדר שפיגל לא אמר נואש והחליט להרים את הכפפה" אמרתי לעצמי רגע אנחנו במאה ה 21 בתקופה שבה לא מעט אבות רוצים להיות חלק מגידול הילדים. החברה משדרת לנו בכל מיני דרכים שאבא צריך גם להיות גם בבית וזה לא כמו פעם. מצד שני אף אחד לא נותן לנו כלים ואין שום סדרת הרצאות כאלו לאבות. אז אמרתי יאללה בוא נראה מה ניתן לעשות בענין. הרמתי טלפון למחלקה לגיל הרך בעירייה והם נרתמו לעניין בצורה מאוד יפה. חבקו את הרעיון". שלושה חודשים לאחר מכן הרעיון קרם עור וגידים ולא רק זאת אלא שהוא הצליח מעל ומעבר למצופה – למפגש הראשון הגיעו 25 אבות "רק לשם השוואה" אומר אדר שפיגל "למפגש של האימהות הגיעו בתחילה 15 אמהות".
המפגשים הללו לא מיועדים רק לגברים מסוג מסוים שנורא מודעים לעצמם ?
"זה עבור כל אותם אבות שרוצים להיות אבות יותר טובים ויותר מודעים. מעבירים שם הרצאה מקצועית וטובה. זה מגיע מתוך מקום של לתת כלים ולכבד את האבהות".
למפגש הגיעו אבות צעירים שהתחבטו באותם בעיות משותפות "אני שוחחתי לאחר מכן כמעט עם כל האבות וכמעט כולם אמרו שזה ממש לקלוע בול למשהו שהם היו צריכים. ואין לי ספק שזה עונה על צורך שקיים". אחרי ההצלחה של המפגש הראשון שהתקיים בשבוע שעבר אדר שפיגל נזכר איך בתחילה אנשים הביעו ספק לגבי הצלחת העניין "כשאני הצעתי זאת בתחילה עלתה השאלה "תגיד אתה בטוח שאתה לא לבד בעניין הזה ? יהיה בכלל מישהו שיגיע לזה ?". ההרצאה הראשונה עסקה במתח הזה שקיים בין קריירה לאבהות
עצם הצגת השאלה היא לבדה חידוש כי למעשה תמיד הדילמה הזאת הוצגה בפניי נשים ?
"נכון, כי עד היום היה ברור שאישה משלבת בין בית לקריירה וגבר זה רק קריירה ואני חושב שבשנים האחרונות השיח משתנה. במובן מסוים אנחנו הגברים נמצאים היום היכן שהשיח הנשי היה לפני עשר או עשרים שנה כאשר החברה הפנתה אל עבר הנשים את הרעיון שתהיי קרייריסטית אבל גם אימא במשרה מלאה ותמצאי דרך ללהטט בין הצרכים הללו. והיום אנחנו נמצאים בשיח מאוד מתקדם באיך לשלב בין אמהות לקריירה. ולאחרונה הפנייה הזאת ובצדק מופנית גם כלפי אבות. והם שומעים זאת מהנשים שלהן, מההורים ומהחברה ואנו עכשיו מתמודדים עם אותם קונפליקטים".ההרצאות הבאות תעסוק בנושאים כמו אבהות וגבריות מי הם האבות של היום ואיזה ילדים אנחנו מגדלים " המון אנשים" ציין אדר שפיגל "ציינו את הצורך שלהם בקבוצה ואנשים נוספים שניתן לדבר איתם על הדברים הללו כי זה בכלל לא פשוט".
באחת ההרצאות גם ייגעו בנושא האבהות החדשה וכיצד זה משפיע על הזוגיות "יש פה פוטנציאל מאוד חשוב" מבהיר אדר שפיגל "כי בוא נודה על האמת – גברים עד לאחרונה היו פחות חלק מהבית ופתאום יש לך שותף לכל דבר : אני נזכר בלא מעט דוגמאות מהשנה והשלוש האחרונים מאז נולדה בתי – פתאום השאלה 'הנקה – כן או לא ?' זו אינה רק שאלה של האימה. מה הבת שלי תאכל זו לא רק החלטה של אשתי אלא משהו ששנינו צריכים לחשוב עליו. אגב אני רואה ממש תופעה שאת הפרסום שלנו קבלו הרבה גברים דרך האימא כלומר הנשים שולחות את בן זוגם להשתלמות שלהם. אני מסיק מכך שנשים רוצות את הגברים שלהם בבית ומעורבים. חשוב לי להבהיר זה לא קונפליקט בין הגברים לנשים אולי בדרך כן נוצרים מחלוקות אבל המטרה היא מטרה משותפת ליצור בית שכולם מרוויחים ממנו יותר. ואבא שיותר מעורב עם מה שקורה עם ילדיו הוא גם אבא שיותר מרוויח מכל העניין בכל המובנים".
המפגשים מתקיימים אחת לחודש בימי שני בשעה 19:30 במייקס פלייס, יפו 33