השבוע הסתיים בירושלים פסטיבל השירה המקומי (שהשנה מלאו לו 14) המפגש הראשון של הפסטיבל נערך באוויר הנעים (אפילו שכל כך חם בערב בירושלים נעים) בגינה קהילתית ומה יותר מתאים מאשר לדבר על פרחים ושירה. המשורר הדתי הבולט בשנים האחרונות יונדב קפלון סיפר לי על 'הנס של השירה העברית שהיא כמו פרח לעומת העברית הגסה" לצידו ישבה המשוררת רחל חלפי ואיך שהיא מתארת את המפגש שלה עם הטבע ועם העצים כמעט שירה מסטית.
הסתכלתי על האנשים שהגיעו לערב שירה הירושלמית שהתקיים בשבוע שעבר באחת הגינות הצדדיות בעיר – היו שם לא מעט מבוגרים וגם להפתעתי צעירים וצעירות וגם אולי בזכות שזה התקיים בירושלים המגוון היה עשיר יותר.
מטר על מטר פסטיבל ירושלים לשירה חוגג את השנה ה-14. השנה, אירועי הפסטיבל ביקשו לעורר השראה ומחשבה על שירה, כאומנות של פנאי, נחת רוח, פשטות ואהבת הקריאה. הפסטיבל מורכב מאירועים נושאיים שנבחרו בהתאם לכך. נושאי האירועים: שפת הפרחים, אדמה, הכרת תודה, חלומות, נייר, מכתבים והתכתבויות ושפות. אלו נושאים שהשירה עוסקת בהם, והם קשורים בקשר עמוק אליה, ובכל זאת מצויים בשולי הדיון התרבותי.
בפתיחת הפסטיבל הוענק הפרס ע"ש חיים גורי לשירה עברית לשנת 2022 למשוררים עמוס נוי ויונית נעמן, ובסיום הפסטיבל נערך אירוע חגיגי לציון 20 שנה להקמת מקום לשירה.