ט"ו בשבט, לא מה שחשבתם..

הגורו של עיצוב האירועים איריס מוסיוף עם טיפים לשידרוג  שולחן החג

אומנם ט"ו בשבט לא חקוק אצל מרביתנו בתור חג חשוב כמו פסח למשל, אבל האווירה החורפית עם רמיזות של צמיחה וליבלוב ובעיקר הכמיהה לקיץ, הופכת את החג הזה למרגש במיוחד. ובימים בהם כל אירוע הוא סיבה למסיבה- החג תופס תאוצה בבתים, בגנים ובמקומות עבודה בעיקר בגלל שפע הפירות המיובשים והטריים שהוא מציע לנו.

אם עד לא מזמן הורגלנו להניח בנונשלנט את פירות החג עש שולחן הט"ו בשבט, הרי שבשנים האחרונות התפתחה תופעה של קניית מגשי פירות מוכנים שניראים מצויין אבל גם עולים בהתאם. איריס מוסיוף, שנחשבת לגורו של עולם עיצוב שולחנות לאירועים, מציעה דרך מקורית ומרהיב לציין את ראש השנה לאילנות, מבלי להיכנס להוצאה כספית מיותרת. בקלי קלות אפשר להפוך את הפפאיה, המלון והתפוח המיובש שקנינו בשוק ליצירות של ממש!

איריס מוסיוף קרדיט צלם- מיה לוי

 

אז איך עושים את זה?

"טיפ ראשון וחשוב הוא לשים לב שחלקם צריכים להחתך בסמוך להגשה עצמה בכדי שלא יאבדו מטריותם", אומרת מוסיוף, "ניתן לשמור את הפירות החתוכים במיכלים נפרדים במקרר (כדי שלא יתערבבו מיצי הפירות), ובסמוך למועד ההגשה מסדרים על המגש".

בכל מקרה, מוסיוף ממליצה  לבחור בפירות שמטבעם לא מגירים נוזלים רבים זאת כדי לא לאבד את המראה הטרי והרענן או גרוע מכך, שמיצי הפירות יתערבבו ויספגו האחד בשני. חשוב לבחור את הפירות שנרצה להגיש על פי הצבעוניות שנרצה לייצר לשולחן, שלא תטמע אלה שתבלוט ותעורר תיאבון. המלצה חמה היא לקבוע סכמה צבעונית בה כל צבע יבלוט ויככב בפני עצמו.

איריס מוסיוף קרדיט שירן כרמל 1

ולאלה שלא מפחדים להפשיל שרוולים ולהתנסות בחיתוכים מורכבים קצת יותר,כל מה שצריך זה פרי וסכין טורנה (סכין קטנה המשמשת לעיצוב פירות ולהוצאת תוכנם( ודרייב להצליח במשימה!איך עושים את זה? פשוט מאוד! נועצים סכין טורנה במחיצת אורכו של הפרי, מסמנים לרוחבו של הפרי קו זיגזג. לאחר מכן מסובבים את הפרי וממשיכים בחיתוך. נפגשים עם נקודת ההתחלה, מפרידים לשני פרחים, חותכים את קליפות הפלחים שנוצרו עד בסיס הפרי, לא עד הסוף! ו- וואלה! הפכתם פרי לפרח!

איריס מוסיוף קרדיט שירן כרמל 3

תגובות

להשאיר תגובה